Je toto čierne znamienko nezhubné?
Povedzte, je vôbec nejaká šanca že by toto znamienko ešte nemuselo byť zhubné?

@koniarova To určite áno, aj na histologiu pôjde, problém je hlavne to, že je dosť veľké a nebolo vždy také. Tak ma zaujímajú skúsenosti či aj v takýchto prípadoch sa stalo, že znamienko bolo ešte nezhubné. Priložím lepšiu foto..
Aj znamienko ktore moze vyzerat velmi zle, tak moze byt nezhubne, takze netreba robit paniku. A nie je to inac velke znamienko. Ja mam napr cierne znamienko na chrbte, a kozna mi hovorila ze si ho mam dat stale skontrolovat na koznom, nic viac.
Takychto ciernych som mala uz viacero, pri kontrole mi vzdy nejake kazu vybrat, kazde ide potom na histologiu a ani jedno zatial nebolo zhubne.
Ak zmenilo veľkosť, tvar, farbu, svrbi, boli alebo pali, je urcite nutne ho dat skontrolovat. Ale to neznamena, ze uz je to take zle. Mala som tiez zle znamienko, zmenilo farbu, bolelo, palilo. Vybrali ho aj s tkanivom pod nim, nejaku bezpecnu hranicu, netusim ako sa to odborne vola, proste viac ako len znamienko, a stihli sme to vcas. Este to nebolo onko pripad. Dolezite je riesit to co najskor
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za skúsenosti.

Samozrejme. Farba nerozhoduje. Toto sa mi nezdá ničím podozrivé. Ale pre kľud duše si to určite daj skontrolovať.