icon

Je toto kliešť?

26. okt 2022

Prosím vás, je to kliešť alebo nie? Ťažko teraz dobre odfotiť pri zlom svetle.

Je toto kliešť?
diaszoky
26. okt 2022

Fuu asi ano a ten kruh je nebezpecny hned k lekarovi

petronellla87
26. okt 2022

Nevidim dobre... Pozeraj ci to ma nohy, ja podla toho rozoznavam co je kliest

autor
26. okt 2022

@diaszoky ten kruh som si spravila ja pinzetou som kruzila asi polhodinu, nejde nič von, inak je to bez kruhu, ale keď si priblížim nevidím nožičky ani nič, už mi z toho šibe.

autor
26. okt 2022

@petronellla87 nohy nevidím práveže aj mňa to mätie

autor
26. okt 2022

A je to červenšie keď si na to zasvietila baterkou, a kliešť je predsa čierny že? bože ja som mala kliešta len raz v živote a ten šiel ľahko hneď von, a toto čo je nechápem.

petronellla87
26. okt 2022

Tak to mozno bude take drobne cervene znamieko tiez mam take robia sa mi po lete

janai1
26. okt 2022

Angiom

simca06022011
26. okt 2022

podla mna to nie je kliest, kliest z boku predsa vidis, ze je vystrceny. Toto vyzera na bud to cervene znamienko alebo ak si si to ty podrazdila pinzetou, tak to mohol byt aj nejaky vyrastok ...

zojanka
26. okt 2022

Kliešť vyzerá takto. Ty tam nebodaj vidíš kliešťa? 🙂 lebo ja len červenú bodku

autor
26. okt 2022

@zojanka ja som mala už kliešta v ruke, bol menší ako tvoj na fotke ale hej bol čierny.Len akurát som docvicila a pozerám že to čo na nohe. Hneď ma len ten kliešť napadol ale tým že nejde von asi to fakt nebude, tiež nevidím nožičky.

autor
26. okt 2022

@janai1 áno zrejme, práve som si čítala o angiome, zrejme to bude to. Och šoky na večer, lebo kliešte a bolerioza sú moja nočná mora 🙂

ukulela
26. okt 2022

Pinzetou nie. Nie je to kliest, je to " znamienko".

nelca84
26. okt 2022

Nie je to kliest, ved vidis, ze je to take to cervene znamienko, nebabri si to

diaszoky
26. okt 2022

Ja som vyberala tiez kliest ale kruh sa mi neurobil

autor
26. okt 2022

@diaszoky ja som kruzila s pinzetou a potom s manikurovymi nožničkami asi polhodinu a silno som tlačila, preto to začervenanie.

nikpa
26. okt 2022

@zojanka nie vždy je kliešť takto jednoznačne vidno. Škoda, že som si neodfotila čo mal naposledy syn. Obidvaja s mužom máme veľmi dobrý zrak, v kúpeľni silné svetlo, ešte s baterkou na mobile sme si tam prisvietili a veru nebolo to vôbec hneď jasné, že je to kliešť. Museli sme viackrát a poriadne prikukat.
No ale keď autorka toľko točila s pinzetou, kliešť by už bol vonku, v tomto prípade to kliešť nebude.

foxxie27
27. okt 2022

treba si dávať pozor aj na vývojové štádiá kliešťov, ktoré sú menšie ako dospelé jedince....