Je toto pásový opar?
Ahojte, prosim o radu, na chrbte mam cca nieco cez tyzden velmi svrbive az bolave vyrazky (vid.foto). Je to podla vas pasovy opar ? Som aj alergicka (roztoce, travy), ale este nikdy som nemala take vyrazky.
Dakujem za kazdu radu.

Este sa im to rozsirilo, ale asi iba raz tak ake to bolo. Muza velmi bolel chrbat. Syn bol cely taky prechoreny, aj teploty mal. Jemu to asi spustil stres a unava tyzden pred maturitou.
@111miriam111 no, ja by som to aspoň Herpesinom natierala, alebo Acyclovir stada masť (obe majú rovnaké zloženie - acyclovir). Ten dostaneš potom aj v tabletkách (Herpesin zrejme), ktoré sú samozrejme účinnejšie než mastička,....škoda že ťa takto nechali bez liečby na víkend.. držím palce, nech sa to veľmi nerozšíri. Ja neznášam tieto herpeticke vírusy....užila som si s nimi dosť. Mám veľký rešpekt pred nimi. Dopuj sa ale vitamínmi. Určite nejaký B-komplex Forte nasaď.
@livuska124 vdaka 👍 natieram herpesinom a davam si b-ecko vitamin. Zatial sa to nerozsiruje, ale citim sa unavena dost, svrbi to atd. Vdaka za rady vsetkym 🙂
@livuska124 takze mali ste pravdu dievcata v diskusii...
Je to pasovy opar, lekarka ma hned vypisala na pn a povedala, ze bolo potrebne prist skor, ze je to uz v takom poslednom stadiu. Dala mi antivirotika, milgamu a tekuty puder. K antivirotikam povedala, ze su aj tak potrebne, lebo ze ked to nemam od zaciatku liecene, mozu sa vyskytnut komplikacie. Len keby clovek vedel, ze to je toto.. nechcela som s kazdou vyrazkou behat k doktorom.. ale asi je lepsie ist. Lieky nikde nemali, tak mi ich objednali a zajtra uz budu. Spustila sa mi este aj silna nadcha (asi z tej imunity), tak teraz sa dopujem vitaminmi a od zajtra antivirotika.
Nevahajte ist k lekarovi hned ako sa vam nieco take vyhodi. Nech sa vam vsetkym dari. M.
@111miriam111 skoré uzdravenie ♥️

@livuska124 sla som dnes po praci okolo 11:40 k lekarovi, ze stiham este, sestricky aj lekar uz pobaleni 11:45 na odchode, tak len na chodbe som ukazala fotku sestricke. Povedala, ze moze to byt pasovy opar, kazala mi ist na kozne (oproti na chobde), lebo ide vikend.. Tam som nepochodila tiez, p.doktorka ze ide na seminar niekam, tak mam prist v pondelok si pockat. inak na objednanie 8 tyzdnov sa caka. sestricke na koznom som ukazala fotku, ci mi nemozu aspon nieco predpisat ak sa dr.ponahla prec. Ze nie, lebo to musi byt vysetrenie, ze az v pondelok. Tak uvidim aky bude vikend.