Je toto tetánia?
Tuhnutie svalov na tvari, zatinanie sanky, brnenie, mravencenie jazyka a pier, trpnutie jazyka.
Pred rokom ct hlavy v norme, a vprili mri mozgu v norme. Mate niekto nieco podobne?
Ano kludne to moze byt tetania, robia sa aj testy priamo ci mas tetaniu. Tiez ju mam.
@anonym_1bb461 mas taketo priznsky?
Áno, asi okrem zatínania sánky som mala rovnaké príznaky. Plus kŕče v rukách. Prestalo to s užívaním horčíka. Potvrdil ti to EMG vyšetrenie a neurológ by mal dovyšetriť aj ďalšie minerály, či netreba dopĺňať aj tie.
okrem tej sánky všetko,mám to potvrdené aj neurológom
@anonym_autor tiež mám hyperventilačnú tetániu, akurát nemám to s tou sánkou. Pomohol mi psychológ a beriem magnézium.
Áno, alebo nahromadený stres
Tetánia plus stres - pozri si TMS/PPD mind-body syndróm. Presne toto isté mám a omnoho viac. Neurológ mi nevie pomôcť aj keď by moc chcel, dáva mi aspoň magnezko a podporuje ma v práci podľa Alana Gordona a veľmi mi to pomáha. Príznaky mám už tak 10% oproti tomu ako keď sa mi to rozbehlo.
Tetánia plus stres - pozri si TMS/PPD mind-body syndróm. Presne toto isté mám a omnoho viac. Neurológ mi nevie pomôcť aj keď by moc chcel, dáva mi aspoň magnezko a podporuje ma v práci podľa Alana Gordona a veľmi mi to pomáha. Príznaky mám už tak 10% oproti tomu ako keď sa mi to rozbehlo.
@sisamisaaa och vazne mas toto tiez? Ake este ine priznaky mas? A dakujem, skusim o tom nieco vygooglit
Rok a pol dozadu som mala asi 70 príznakov. Vrátane častých kolapsov, bolestí, tŕpnutie, tuhnutie sánky atď... nie je to čistá tetánia, tá je len ako symptóm popri tom TMS/PPD (naši lekári to moc nepoznajú ale môj neurológ našťastie o tom niečo vie). Dnes už iba tinnitus a občas nejakú tú extrasystolku a slabšiu úzkosť keď mám moc stresu. Najviac mi pomohol journaling podľa Nicole Sachs, techniky ako dýchanie (napríklad Rusell Kennedy), Somatic ká práca (Peter Levine, Alan Gordon, TRE) a úplne top každý deň počúvať Dan Buglio (Pain free you) na youtube. Už teraz ho nepočúvam každý deň, ale počúvala som. Pointa je v tom aby si prestal vnímať príznaky ako nebezpečné a žil ako keby neexistovali (áno všimneš si ich, jasné že si všimneš že máš úzkosť, ale neohrozuje ťa to na živote takže ideme ďalej a robíme čo nás baví aj s príznakmi a oni postupne opadávajú.
Chcem sa opýtať, či má niekto podobné problémy a čo by mohlo zabrať. Už niekoľko rokov sa liečim na generalizovanú úzkostnú poruchu, beriem dulseviu a večer lamegon a chloroprofixen, mám problém asi taký, že nedokážem sa zbaviť napätia, akokeby moje telo a hlava stále fungovali v stave "prežitia", nezabralo nič, čo som doteraz skúšala, nemôžem doplna vydýchnuť, akoby mi nejaké svaly to blokovali, v poslednom roku mi strašne sťahuje svaly na tvári, hlavne keď sa chcem dostať do kľudu, resp. keď mi akože by malo byť ok, je to strašne vyčerpávajúce, lebo som ako keby s neustálom napätí, nedokážem sa vôbec uvoľniť a oddýchnuť si ako normálny človek. Doktor na neurologii mi povedal, že tie svalové sťahy mám z liekov neuroleptík a dal mi Akineton, ktorý chcem začať brať. Má niekto podobné skúsenosti alebo problémy ???

Ano kludne to moze byt tetania, robia sa aj testy priamo ci mas tetaniu. Tiez ju mam.