Je vhodný kreatín monohydrát pri chronickej pankreatitíde?
Dobrý prosím vás je tu niekto kto ma chronickú pankreatitidu a berie kreati? Je vhodné užívať pri tomto ochorení?Ďakujem
Mam pankreatitidu, beriem kreatin denne.
@lenuska333
@mamamasama baby ako sa vam to prejavuje
@balerina2025 Bolesť vľavo pod rebrom pri určitom type jedál. Mastné a alkohol sú najhoršie. Niekedy aj kysnuté a pečivo. Ak sa dostanem do zápalu, tak bolesť trvá aj pár dní. Raz to trvalo pár mesiacov. Vtedy som dosť schudla. Odkedy beriem lieky, tak je to celkom stabilizované. Akurát, že nedodržiavam diétu, tak si bolesť sem tam privodím sama.
@mamamasama dakujem a ta bolest je smerom k stredu brucha? ci smerom ku koncu rebier? a mate to aj v rodine? mas aj zmeneny krvny profil pankreatickych enzymov?
@balerina2025 Mne vystreluje bolest od rebier az do chrbta. Paradoxne mam enzýmy uplne v poriadku. Diagnostikovali ma na zaklade klinickych priznakov. Predtym som bola na vsetkych moznych testoch. Gastroskopia, krv, stolica, USG. Vsetko super a bolest neustupovala. Lekar mi predpisal lieky ako pri pankreatitide a je klud. A v rodine to nemame. Mne to zacalo akutnou pankreatitidou, ked som mala otravu jedlom na dovolenke.
@mamamasama drzim palce. genetiku ti nerobili?
@balerina2025 Ďakujem. Nie,nebolo treba, nasadili lieky, tak sa to dalej uz neriesilo.A naozaj zabrali, lebo sa mi potom podarilo pribrat.
@mamamasama tak drzim palce🍀

@lenuska333 to je skôr otázka na lekára, keďže tvoj stav nemusí byť rovnaký ako stav niekoho iného, takže pri najbližšej kontrole sa opýtaj 🙂