icon

Je vysoký počet zubov na opravu bežný?

19. feb 2025

Chodím pravidelne na preventívky vždy som mala všetko v poriadku.Jeden zub ma bolel to mi riešili vytiahli nervy a čistili.No zmenila som zubárku.Prva návšteva rontgen zubov a preventívka.Skoro som spadla zo stoličky keď mi povedala že mám až 8 zubov na opravu.Prvy zub mala som tam starú plombu,vyvrtala vyčistila dopĺňala dvojploskovy náplň,platila som 140,ďalší zub to isté len platila som 170,ďalší zub bol minikaz platila som 80 eur.Este mám 2 mini kazy a 1 zub čo mi predošlá zubárka liečila,vraj mi tam 2 nervy chýbajú a 2 mám tam ten zub začal ma pobolievat.Ze to treba vytrhnúť nedá sa opraviť.Dalsi zub stoličku tiež vytrhnúť že mám tam hlboký kaz,neboli nič.A 1 zub kde mám čiernu plombu ešte z roku dávnych že treba vymeniť plombu lebo taká čierna nemôže ostať.Ako je toto normálne?Má nová zubárka správny postup?Alebo len robí aj to čo netreba aby zo mňa stiahla čo najviac peňazí?

Strana
z3
zeldia
19. feb 2025

To je vec názoru a postoja. Bud jej veríš alebo nie. Ak jej neveríš hľadaj iného zubara. Zuby sú nadštandard nemusíš sa dať vobec ošetrovať. Nikto ti tu neporadí nic keďže nevieme zhodnotiť tvoj rtg snímok. Ceny za zuby sú šialene to je bohužiaľ pravda.

denisa_deniska
19. feb 2025

Neviem, ale myslím si, že aj hlboký kaz sa dá opraviť, nie hneď trhať. To, že chce vymeniť amalgámovú plombu je správne. Tie ceny sú proste také, neprekvapilo ma to.

zeldia
19. feb 2025

@denisa_deniska nenapisala ktorá stolička. Ja mám to iste stara plomba na osmičke pod ňou kaz - tiež mi ju chce trhať. Neboli, pripravujem sa psychicky už asi rok🙂

denisa_deniska
19. feb 2025

@zeldia tak áno, osmička je maximálne nepodstatný zub, ktorý môže robiť problémy. Ja mám všetky štyri vonku, a teda, ani s jedným som žiaden problém nemala. 🙂

autor
19. feb 2025

@zeldia Problém je že málokto berie nových ľudí všetci dobrý zubári sú obsadené.
@denisa_deniska Tie ceny sú na mňa dosť vysoké ale dúfam že vie čo robí zubárka.
@zeldia Neviem ktorá stolička som aj zabudla bola som v takom šoku.Ale už mi chyba pár zadných zuvacich zubov.

sandra49
19. feb 2025

Ak si si není istá postupom, môžeš si u nejakého sukromnika zaplatiť len preventívku, kde ti zase on povie svoj názor a postup co by robil. Ja som dcerke dávala robiť na mliečnej stoličke 2 mini kazí, ešte sama doktorka ze sú mini a neboli vôbec hlboké. Platila som rovných 100€. Skoro ma vykotilo.

chiarisimo
19. feb 2025

Ja som mala to isté, prešla som od štátneho zubára k súkromnému a tiež 8 kazov, ale v takej cenovej relácii, že som išla odtiaľ s plačom
...a dala som sa do toho, naozaj pod každou amalgámovou plombou som mala kazy, pekne mi ukázali všetko na snímkach...
Keď si zoberiem tú preventívku u štátneho, 2 minúty, bolí Vás niečo? a dovi...
Klinika mi vypracovala plán liečby a ten som doniesla na UNION a preplatili mi nejakých 200 € z 2500 €, robila som to tak minulý rok, neviem, či to ešte tak funguje...(ten plán musí byť vypracovaný vopred)

autor
19. feb 2025

@sandra49 Len koho zas nájsť a zas platiť za preventívku a RTG.
@chiarisimo Keď máš podobnú skúsenosť tak môže to byť pravda čo mi tvrdí zubárka.Predosla tiež za 2 min hotová preventívka.Tato všetko mi ukazoval na snímke vysvetľovala plus RTG spravila.

mk1111111111
19. feb 2025

Tak aspon vidis, kolko bola hodna 2min prehliadka.
Ved Ti to ukazala na snimku, s tym trhanim by som nebola stotoznena, to sa dnes robi len v krajnom pripade.

henii
19. feb 2025

No, ja keď som prešla k inému zubárovi,tak mi narátal 11 zubov na opravu, keďže plomby ktoré robil predchádzajúci zubár boli zle spravené a pod každou plombou bol kaz. Skoro som odpadla keď mi to povedal už mi zostávajú spraviť len 3, dokopy som tam nechala zatiaľ okolo 600€

simca06022011
19. feb 2025

prosim chod sa poradit k inemu zubarovi... uz len preto, ze ti odporuca vytrhnut zuby, lebo sa "nedaju opravit"...
Inak ano, ja mam napr. zubarku co sa so mnou est eaj dotahovat bude (aj ked ide napr o v pohode volnym okom viditelny kaz), ci to je alebo nie je kaz.. Preventivky dvojsekundove, na rtgckach stale "vsetko" v poriadku.. a potom clovek pride inde, lebo uz je na nervy a tam mu len kazy zacnu ratat....

dankanka
19. feb 2025

Nie. Netrhat. Opraviť. Je vždy lacnejšie zub zachrániť ako riešiť implantát..a áno, ak si si dala robiť rontgen po dlhej dobe, tak tam vidno všetky kazy.

veselo_neveselo
19. feb 2025

Tak tie hlboke kazy ti na snimku moze ukazat, ak tam su, tak tam su.
Cierne plomby ano, mali by sa vymenit, ale prioritne treba poriesit tie kazy.

mandzula
19. feb 2025

Mam podobnu skusenost. Moj stary zubar ma roky presviedcal, ze je vsetko ok, preventivka hotova do minuty. Nemala som dovod neverit mu, lebo zuby ma neboleli, boli pekne, pravidelne pieskovane. Novy zubar nasiel x kazov pod plombami, kedze ten stary mi biele capal na cement, ktory sa daval pod amalgam a netesnilo to tak, ako malo. U manzela ako cez kopir.

sisska96
19. feb 2025

Noooooo kľudne sa može stat že zubár chce iba zarábať a vymýšla všetko možné i nemožné

spongebob1
19. feb 2025

@henii Murar nadava na predchadzajuceho murara, stolar tiez. Vsetci novi musia nieco prerobit a je to drahe. Rozumies pojmu busines? Zuby so treba dat pozriet viacerym nezavislym zubarom. Nie jednemu, ktory si ide plnit vrecko. Joj naivita.🙉

spongebob1
19. feb 2025

@mandzula Dalsi naivni pacienti, ktori sadli na lep. Mate kazy, stary zubar bol zly. Ja som naj...🙉🙉🙉🙉 a sup tisicky do vrecka.

henii
19. feb 2025

@spongebob1 ja som reálne videla kazy na snímkach, všetko mi ukázal, vysvetlil 😊 ja sama som zdravotník, a dobrých doktorov poznám. Tohto som hľadala veľmi dlho, a som nadmieru spokojná. Tiež som mala medzizubné kazy, ktoré predchádzajúci dr neriešil, proste povedal že sú malé som také malé nerobí, nemohla som jesť sladké, lebo to proste bolelo. A vieš čo? Konečne môžem 😀 a konečne si môžem dať po 3 rokoch aj zmrzlinu a odkúsnuť z chlebu alebo rohlíku úplne normálne celými prednými zubami a nie len na jednej strane 🤷🏼‍♀️ a vieš dokonca ešte čo? Pár x mi ani nezapočítal anestézu 😀 biznis či nie, ja som nadmieru spokojná.

spongebob1
19. feb 2025

@henii Ty vies citat zubny rongen? Tak klobuk dole..Anesteza je cca 12E...

henii
19. feb 2025

@spongebob1 a ty si si sem došla čo? Šprtnúť do ľudí? Alebo čo? 😀 A nech by to bolo aj 5e, a čo?🤷🏼‍♀️ Mne to spravilo radosť 🤷🏼‍♀️😀 keby som kazy nemala, asi by ma tie zuby neboleli, a mohla by som jesť bez obmedzení. Nie som jediná pacientka, ktorá od predchádzajúceho zubára odišla. Vďaka nemu, som prišla o zub, to bola posledná kvapka. Zuby mi vŕtal bez anestézy, tak to aj vyzeralo.

koniarova
19. feb 2025

@spongebob1 veď jej ukázal kazy. Tak to robí každý dobrý zubár. Snímku vždy vysvetlí.
Ty si ešte nevidela kaz na snímke? Veď hlboký vidí aj laik.

koniarova
19. feb 2025

@spongebob1 bola si niekedy u normálneho zubára? Asi ti ani RTG nerobí, ,podľa tvojej reakcie.

larinka552
19. feb 2025

Ja som mala presne toto isté keď som zmenila zubárku pred rokmi. Dokonca presne takisto 8 kazov mi našla 😃 Chodila som tam potom ako na klavír a kopec peňazí nechala. Ale zuby mi dala do poriadku, veľa zubov zachránila a mám relatívne pokoj. Presne ako ty, ja som mala vždy podľa zubárky zuby zdravé, preventívky tiež ok a rontgeny mi nerobili a presne tak to potom aj vyzeralo...
Nemyslím si, že len robí aj to čo netreba aby zo mňa stiahla čo najviac peňazí.
Zubári sú dnes vyťažení a majú dosť pacientov, veď aj sama si napísala, že málokto berie nových ľudí všetci dobrý zubári sú obsadené. Podľa mňa neni odkázaná na to ťa ,,stiahnuť" z peňazí 😉🙂
Ale veď uvidíš časom, ak u nej ostaneš.

autor
19. feb 2025

@henii To si podobne na tom ako ja.Ja aj pomaly skrachujem pokiaľ si dám všetky zuby do poriadku.Aby za jednu opravu skoro 200 eur zaplatiť.A keď si predstavím že kopa ľudí nemá toľko tak čo budú mať hnile zuby.Ako smutné to je.

autor
19. feb 2025

Ďakujem za komentáre tak vidím že moja zubárka má dobrý prístup keď viaceré píšete podobne skúsenosti pri prestupu k novej dr.Uz len vydržať a dať si do poriadku všetky zuby.

henii
19. feb 2025

No je to hrozné ale nebudem už na zuboch šetriť z naozaj sa to nevyplatí. Ja som rada že už mi ostávajú len 3

mandzula
19. feb 2025

@spongebob1 tak mi miesto vysmechu porad. Mam si urobit zubarinu a kupit RTG, aby som vedela zhodnotit, co je pravda?

autor
19. feb 2025

@henii Ja mám ešte pred sebou dlhú cestu.Davam si termíny raz mesačne niekedy každý druhý mesiac ako mi to financie dovoľujú.

gemerka17
19. feb 2025

Zubarku by som okamžite menila. Úprimne ma vysoké ceny za neadekvatnu prácu a kvalitu.
Už len to, že máš hlboký kaz, ktorý sa podľa nedá opraviť je alarmujúce. Znamená to, že nemá potrebné vybavenie na ošetrenie (mikroskop) a ani to neprizná a ešte chce zarobiť na trhanie zuba. Aj tí povedala milá zubarka koľko ťa vyjde náhrada za ten zub ? Je to stolička preboha, čím budeš kusat.
Už by som k nej fakt nikdy nepachla.
Je pekne, ze ti urobila RTG, ono sa stane, že keď prechádzas od zubára zo sociku, ktorý pojem RTG nepozná, tak sa nájde naraz viacero kazov.
Avšak pri tých cenách co uvadzas vieš byt osetrena na klinike s modernými technologiami a neprídeš zbytočné a zuby.
Utekaj od nej !!!

henii
19. feb 2025

@gemerka17 no ono asi záleží aj od lokality. Synovi zlomený mliečny predný zub vytrhli na preslávenej klinike v Bratislave za 160€ 🤷🏼‍♀️ a to bol ešte lekár drzý na mňa a na syna veľmi nepríjemný. Čistá robota na 3 minúty.
Súhlasím však s tým, že zub zachrániť a určite netrhať

Strana
z3