Je vyššia hladina cukru ráno normálna pri strese?
Ahojte. Je normálne pri rannom odbere glykemie vyššia hodnota (5,60mmol) pri strese? ( Vysoký kortizol)...
🤷🏻♀️
Však si mala vyšší o 0.1mmol, než je norma, niekde sa uvádza ešte aj 5.6mmol ako hranica
@denkabemommy áno je to hraničné ale predsa
Na cukrovku to je až nad 7. Takže zbytočne si pridávaš stres. Možno ti ho teraz Dr častejšie skontroluje a to je všetko
Na cukrovku to je až nad 7. Takže zbytočne si pridávaš stres. Možno ti ho teraz Dr častejšie skontroluje a to je všetko
@denkabemommy ide o dieťa, preto sa obávam
to nie je vysoky do 7 je to v poriadku
Rovnako sa to rieši u dieťaťa. Ako dieťa som toto práve riešila, chodila som tuším 2-3 mesiace raz týždenne na odber.
to nie je vysoky do 7 je to v poriadku
@alickapusinka ďakujem 🙏 vravia že to je aj tým stresom
Rovnako sa to rieši u dieťaťa. Ako dieťa som toto práve riešila, chodila som tuším 2-3 mesiace raz týždenne na odber.
@denkabemommy ďakujem 🙂
to nie je hranicne 5,6 je norma a ano stres vyrazne zvysuje hodnoty glykemie v krvi
pri urazoch mozu byt aj dvojciferne hodnoty a clovek je z pohladu glykemie ok
u dietata su tie hodnoty pri juvenilnej cukrovke dvojciferne
kolko ma dieta a aku ma vahu? ale u deti to moze byt aj zo stresu z odberu
Koľko má dieťa rokov, že už ma vysoký kortizol?cukor je dobry
Koľko má dieťa rokov, že už ma vysoký kortizol?cukor je dobry
@luccija kortizol ma zvýšený iba pri odberoch, v zberanom moči bol ok
To je dôležité, pretože niektoré hormóny sa uvoľňujú pulzne - vo vlnách počas dňa a na rôzne podnety. Keďže odber krvi môže zachytiť akurát tú špičku, odoberá sa aj moč kde sa urobí akoby priemer vrámci 24hod. Čiže to je podstatná a objektivizovaná informácia.

Však si mala vyšší o 0.1mmol, než je norma, niekde sa uvádza ešte aj 5.6mmol ako hranica