icon

Jedná sa o úzkosť?

on00
27. jún 2022

Dobrý deň,

Nakoľko som nikdy podobne stavy nemal, tak neviem presne potvrdiť o čo sa jedna a preto vás chcem požiadať o pomoc. Začalo to tým, že som si našiel nejaké hrčky na bruchu. Automatika som otvoril Google a hneď tie najhoršie scenáre aké existujú. Začal som teda stresovať a podvedome mi stále tieto myšlienky liezli hlavou. O 4 dni došla na mňa neskutočná únava následne nato o 4 dni hnačky a odvtedy posledný mesiac som dosť unavený a mám neskutočný pocit neistoty pri chôdzi, hlavne mimo domu. Doma sa pohybujem bez väčšieho problému ale akonáhle opustím domov tak ako keby mi prepne niečo v hlave a mám pocit neistoty. Hlava sa mi netočí ale cítim sa ako keby stratený vo svete mimo realitu. A pripadá mi že som začal plytko dýchať. Tlak mám v poriadku priemerne 110/76. Občas mi zákulisie tep ale nič extrémne. Hneď na začiatku príznakov som prerušil pracovnú činnosť a som doma v klude. Na začiatku to bola len únava a potom pribudli hnačky ktoré som dostal pod kontrolu. Na kolonoskopii mi našli zapálene črevo ( premyšlam, či som ho nevyvolal tým strerom. . Krvný obraz som mal ok aj štítnu žľazu a aj CRP. No ako som spomínal trvá to už mesiac a netuším čo sa so mnou deje. . Stretol sa sa niekto z Vás s niečím takýmto ?

Ďakujem

Pekný deň

luccija
27. jún 2022

@on00 a tie hrcky co povedali?bol si na sono?asi si velmi zlakol crevo sa prelieci mozno si tam dlhodobo.Ano, aj uzkost sa tak prejavuje.

on00
autor
27. jún 2022

@luccija Lipomy sú to vraj 🙂

stresak
27. jún 2022

@on00 Proste si sa zľakol… strach z hrciek v bruchu a s tým spojený stres spustil kaskadu somatickych ťažkosti (plytké dýchanie, neistota, únava, hnačky). Práve si zistil, ako je psychika prepojená s telom😊