icon

Jemné pískanie/chrapčanie

1. máj 2023

Prosím vás tí čo ste tiež v tom kolotoči týchto momentálnych vírusov. Mala som riadny kašeľ ešte pred mesiacom. Hlienovity , prieduskovy , trval 3tyzdne určite. No teraz vkuse ,hlavne ked už takto večer ležím a sa tak zhblkoba nadychujem otvorenými ústami , tak počujem z krku take jemne pískanie/chrapcanie. 🤔 stretol sa stym niekto ? Čím to môže byt ? Inak už kašeľ cez deň nemám vôbec. Len keď mi takto zapíska tak si odkaslem.

svetlanka111
1. máj 2023

A co ti bolo?lrbo ja som po chorobe ale takeh kvalitnej, test negativny ale teda kasel som mala brutalny a uz je to tusim ale 10dni a stale kaslem a zadychavam sa..

autor
1. máj 2023

@svetlanka111 no neviem od malého som ochorela. Teda len ten kašeľ kvalitný. U dr má počúval , počul chrapcanie na prieduskach , ale crp negatívne, tak som to nejako zvládla doma s liečbou , bez atb. Ale to jemne pískanie vkuse neviem prečo mám. Neviem či ísť zas k dr alebo to prejde 🤔

svetlanka111
1. máj 2023

No mne musela dat atb lebo uz sa to nedalo,crp tiez nizke ale inak to neslo..ale ja som teda bola ko…uplnr

jamimo
1. máj 2023

kvalitný kašel mohli byť pľúcne chlamýdie alebo mykoplazmy. Ak by ti dr. odobrala aj teraz krv a výter, výsledky by mohli aspoň ukázať hraničné hodnoty, alebo prekonané.

lukbe
2. máj 2023

Áno,to pískanie a chrapcanie mám aj ja,ale som astmatik. Občas mi píska pri výdychu,aké toto je iné, toto je pri nádychu, toto sa mi objavilo po prekonaní covidu,už je to vyše pol roka a stále to mám. V podstate mi zhoršil astmu plus toto. Výsledky sa už po liekoch zlepšili,ale to chraptenie,presne,ako píšeš,večer,keď je ticho, to počujem. Je to dosť na nervy. Ani ja neviem,čo s tým.

ankare
2. máj 2023

Môže to byť zápal priedušiek, mohla si si prejsť zápalom pľúc,... Chod sa dať popocuvat.
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.
Skoré uzdravenie!

anitu
11. dec 2024

@lukbe ahoj.uz je lepšie?Z čoho to bolo?

lukbe
11. dec 2024

@anitu zdravím, myslím, že boli časy, kedy mi to preslo, ale len na chvilu. Bola som i na krčnom, chodím na alergologiu, teraz nám aj spirometriu horšiu a chrapti to stále. Ešte ma čaka foniatria, tak neviem...

anitu
20. dec 2024

@lukbe ja som bola na alergologii tiež včera,mám alergiu na roztoče.To som aj vedela,ale bolest na hrudi preco mám neviem. Už mám synbicort,tabletky na alergiu...

lukbe
20. dec 2024

@anitu uvidíš, možno sa to po liekoch zlepší. A spirometriu ti robili?

anitu
21. dec 2024

@lukbe áno.bola bez poruchy.

anitu
21. dec 2024

@lukbe ale vám ani nespomínali astmu?Mne to bolo prvé.

lukbe
21. dec 2024

@anitu ale áno, ja mám astmu roky, ale zhoršenie sa mi prejavuje inak. Toto chrcanie kdesi v krku sa mi objavilo asi po covide, potom zmizlo, ale teraz ho mám stále.

anitu
21. dec 2024

@lukbe ja už mám normálne depresiu z toho.Neviem sa tešiť ani zo sviatkov.A to milujem Vianoce.V piatok idem ku kardio.

lukbe
21. dec 2024

@anitu drz sa, hádam na niečo prídu a pôjde to.