Kandidóza bradavky
ahojte mamicky mate skusenost s kandydozou bradavky... ake su priznaky?? ja si myslim ze ju mam ale lekarovy sa dostanem az v pondelok :(
A aké máš príznaky? Ja tam mam od pôrodu, čo sú už skoro dva roky pluzgieriky drobné A nesvrbi, nič...Doktori krútia hlavou A nevedia, čo to je.
@33kacora33 mne vždy pomôže citrovital. Pozri v lekarni. Treba to ale riediť
výťažok z grapefruitových semienok – v lekárňach pod názvom Citrovital
roztok na potieranie prsníka
- nepoužívajte roztok nezriedený! Z roztoku si musíte zarobiť zriedený roztok – do čistej, prevarenej a vychladnutej vody o objeme cca. 30 ml nakvapkajte 5-10 kvapiek (ak je to potrebné, môžete urobiť aj roztok s menej zriedeným výťažkom - napr. 30 ml a 15 a viac kvapiek). Zarobený roztok používajte max. 7 dní, pričom ho držte v chladničke, potom ho vyhoďte a zarobte si nový.
- nanášajte vatovou tyčinkou na čistenie uší, potrite ňou bradavku, dvorec, prípadne zvyšnú časť prsníka, ktorá pri dojčení prichádza do styku s ústami dieťaťa, nechajte chvíľu zaschnúť
- pred dojčením netreba zmývať
- pri natieraní druhého prsníka použite druhú čistú tyčinku (teda nedávajte do roztoku tyčinku, ktorá už bola v styku s pokožkou, aby ste do neho nezaniesli nečistoty)
Mala som asi. Vyzeralo to ako ekzem. Mudry lekar povedal, ze to je iba suche od slin a mam si to mastit. (?!?) candibene sprej nepomohol. Pomohla az univerzalna mast od laktacnej s citrovital kvapkami a kapsulami.
@godyna bolet neboli ale uz 2tt mam suchu kozu na bradavke a dvorci a svrby to a teraz ked som bola v sprche tak som si vsimla ze to mam strasne cervene
@syrik o uz 2tt mam suchu kozu na bradavke a dvorci a svrby to a teraz ked som bola v sprche tak som si vsimla ze to mam strasne cervene
Mne pomohla obyčajná soda bikarbona ( to mi poradila pediatrička) rozriedenou vo vode a tym oplachovat . Dost to vysusuje tak potom natrieť jemne krémom (lanolin a pod.) aby ti bradavky nepopraskali. Ak kojis tak pozri aj ci babo nemá v puse a ak áno tak riešiť aj to( nie tou sodou bikarbonu) a povyvarat dudle a hračky
@vejula dakujeeeeeem velmi pekne 🙂
@33kacora33 tak to skús- ked svrbi to nieje ok. Mne to tak o dva - tri dni prešlo .

Svrbenie, pálenie, zacervenanie.... Ja som ju mala bez príznakov iba som cítila strašnu bolesť pri kojeni