Katétrová ablácia vo VÚSCH
Zdravím 🙂
Nedávno mi prišiel termín na katétrovú abláciu do Košíc vo VÚSCH. Je tu niekto, kto ten zákrok podstúpil? Ako to prebiehalo a načo sa mám pripraviť? Lekárka mi stručne vysvetlila, čo ma čaká ale prijala by som info od niekoho, kto už to má za sebou 🙂
@irusa mala som jednu drahú, ale dost hlboko takze sa potrápila dr..no a samozrejme aj mna..
Dr. Sudzinova veľmi zlata👍🏻👌🏻
Ale všetko bolo Ok..dnes som len zapla pracku, ustala postele..a už na mna prislo, take že akokeby búšenie s tlakom na hrudi a v krku 😔..to je normálne??taky chaos bol pri prepúšťaní, že nikto mi nic nepovedal čo sa môže dost a čo vy sa nemalo diať..kedy vyhľadať lekára !!!
Tlak 120/80 pulz 81 tak nechapem 🙈
A dakujem si ozaj zlata že si na mna myslela😘
@silviaeli veľa je psychika a sleduješ sa...čo je samozrejme. Tlak a tep máš ok...ak by si pociťovala tlaky na hrudi, pálenie ,tak pohotovosť, nakoľko netreba podceňovať krvné zrazeniny. Ja som mala neskutočne pálenie po týždni a išla som pre istotu na pohotovosť,tam mi spravili testy na zrážanlivosť a bolo všetko ok.. samozrejme psychika pracovala,no lekár povedal,že dobre,že som radšej prišla. Určite ti dali anopyrin na riedenie krvi....to je potrebné brať mesiac
@irusa ja mam take búšenie a tlak na hrudi..trvá to pár sekúnd a prejde..a tak potom zas chvilu nic a zas to iste 😞
Ved to, že mi mohli aspoň povedat, že čo nie je po zakroku normálne a čo je normálne!mala si aj ty take niečo?
Vôbec som sa nesledovala, ale toto sa nedalo nevšimnúť..
Ako ti robili tie testy??cize normálne na urgent do VUSCH?
Och noo dufam, že nebudem potrebovat 🙏🏻
Áno anopyrin beriem
@miiichaelaaa Ahoj 🙂 ja mam týžden po ablacii, a dnes som pri sprche zistila, ze rana sa pekne hoji len nad nou mam take stvrdnute bolave miesto...a písala si, že ťa bolela noha po zaťaží tak ma zaujima ci ta bolesť a to stvrdnute miesto boli podobné. Dakujem 🙂
@irusa Ahoj, našla som tvoju odpoveď v tejto diskusii. Ja mám taktiež AVNRT a bola som už 2x na ablácii, ale vrátilo sa mi to. Dali mi lieky (Rytmonorm, Metoprolol) a už 6 rokov som chválabohu nemala tachykardiu. Chceli by sme s manželom bábätko, ale nechcem ísť znova na reabláciu. Bol to pre mňa veľmi traumatický zážitok, plus povedali mi, že čím viac ablácii, tým je väčšie riziko, že tam niečo poškodia a budú mi musieť implantovať strojček 😔 Tá arytmia ma vraj ale na živote neohrozuje. Aké to prosím bolo v tehotenstve? Brala si nejaké lieky? A ako píšeš, keď sa Ti to spustilo, neviem si to ani predstaviť, to muselo byť veľmi stresujúce 😔 Detičky sú v poriadku? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂🙏
@miiichaelaaa ja idem zajtra na katetrovu ablaciu do CINRE do borov a celkom sa bojím 😬

@irusa pamätáš sa aký/aká dr ti to robili??