icon

Katétrová ablácia vo VÚSCH

miiichaelaaa
22. júl 2021

Zdravím 🙂
Nedávno mi prišiel termín na katétrovú abláciu do Košíc vo VÚSCH. Je tu niekto, kto ten zákrok podstúpil? Ako to prebiehalo a načo sa mám pripraviť? Lekárka mi stručne vysvetlila, čo ma čaká ale prijala by som info od niekoho, kto už to má za sebou 🙂

Strana
z2
silviaeli
28. sep 2021

@irusa pamätáš sa aký/aká dr ti to robili??

irusa
28. sep 2021

@silviaeli ano veci ktoré máš na sebe

irusa
28. sep 2021

@silviaeli primárka Mišíkova

irusa
28. sep 2021

@silviaeli no tvoju anamnézu budú riešiť mladí lekári,tak sa ,,nezlakni,, oni ťa pripravia a na sálu už príde skúsený profesional

silviaeli
29. sep 2021

@irusa dakujem za všetky info, určite mi to pomohlo..ozvem sa určite po…😊🤗

irusa
29. sep 2021

@silviaeli budem na teba myslieť 🌞

silviaeli
29. sep 2021
irusa
29. sep 2021

@silviaeli všetko bude v poriadku 🙏

silviaeli
1. okt 2021

@irusa ahoj..tak už sa hlásim☺️..tak už to nám aj ja za sebou❣️..všetko dobre dopadlo, dr.som trocha potrápila, ale podarilo sa🙏🏻Trvalo to 2h..a mali ste pravdu, nie je to nic strasne, až nato vypaľovanie, to bolo hrozne u mna🙈

irusa
1. okt 2021

@silviaeli to má veľmi teší 😊 našli všetko ???? Kto robil zákrok ??? Myslela som na teba

silviaeli
2. okt 2021

@irusa mala som jednu drahú, ale dost hlboko takze sa potrápila dr..no a samozrejme aj mna..
Dr. Sudzinova veľmi zlata👍🏻👌🏻
Ale všetko bolo Ok..dnes som len zapla pracku, ustala postele..a už na mna prislo, take že akokeby búšenie s tlakom na hrudi a v krku 😔..to je normálne??taky chaos bol pri prepúšťaní, že nikto mi nic nepovedal čo sa môže dost a čo vy sa nemalo diať..kedy vyhľadať lekára !!!
Tlak 120/80 pulz 81 tak nechapem 🙈
A dakujem si ozaj zlata že si na mna myslela😘

irusa
2. okt 2021

@silviaeli veľa je psychika a sleduješ sa...čo je samozrejme. Tlak a tep máš ok...ak by si pociťovala tlaky na hrudi, pálenie ,tak pohotovosť, nakoľko netreba podceňovať krvné zrazeniny. Ja som mala neskutočne pálenie po týždni a išla som pre istotu na pohotovosť,tam mi spravili testy na zrážanlivosť a bolo všetko ok.. samozrejme psychika pracovala,no lekár povedal,že dobre,že som radšej prišla. Určite ti dali anopyrin na riedenie krvi....to je potrebné brať mesiac

silviaeli
2. okt 2021

@irusa ja mam take búšenie a tlak na hrudi..trvá to pár sekúnd a prejde..a tak potom zas chvilu nic a zas to iste 😞
Ved to, že mi mohli aspoň povedat, že čo nie je po zakroku normálne a čo je normálne!mala si aj ty take niečo?
Vôbec som sa nesledovala, ale toto sa nedalo nevšimnúť..
Ako ti robili tie testy??cize normálne na urgent do VUSCH?
Och noo dufam, že nebudem potrebovat 🙏🏻
Áno anopyrin beriem

irusa
2. okt 2021

@silviaeli nie na pohotovosť v našom meste

irusa
2. okt 2021

@silviaeli nie nemala. Ale vraj do pol roka je to normálne po zákroku

kacena691
21. máj 2022

@miiichaelaaa Ahoj 🙂 ja mam týžden po ablacii, a dnes som pri sprche zistila, ze rana sa pekne hoji len nad nou mam take stvrdnute bolave miesto...a písala si, že ťa bolela noha po zaťaží tak ma zaujima ci ta bolesť a to stvrdnute miesto boli podobné. Dakujem 🙂

gabistar
24. jan 2023

@irusa Ahoj, našla som tvoju odpoveď v tejto diskusii. Ja mám taktiež AVNRT a bola som už 2x na ablácii, ale vrátilo sa mi to. Dali mi lieky (Rytmonorm, Metoprolol) a už 6 rokov som chválabohu nemala tachykardiu. Chceli by sme s manželom bábätko, ale nechcem ísť znova na reabláciu. Bol to pre mňa veľmi traumatický zážitok, plus povedali mi, že čím viac ablácii, tým je väčšie riziko, že tam niečo poškodia a budú mi musieť implantovať strojček 😔 Tá arytmia ma vraj ale na živote neohrozuje. Aké to prosím bolo v tehotenstve? Brala si nejaké lieky? A ako píšeš, keď sa Ti to spustilo, neviem si to ani predstaviť, to muselo byť veľmi stresujúce 😔 Detičky sú v poriadku? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂🙏

irusa
24. jan 2023

@gabistar ahoj... Áno všetko v poriadku.. Rodila som prirodzene.. Obe tehotenstva som zvládla.. No v priebehu tehotenstva sa mi ta tachykardia spustila 2-3x...najdlhsie trvala 45 minút... Žiadne lieky som nebrala

gabistar
24. jan 2023

@irusa Ďakujem za odpoveď 🙂 Takže myslíš, že to dám aj bez ablácie? Či ľutuješ, že si už pred tehotenstvami predtým nepodstúpila abláciu? 🙂

gabistar
24. jan 2023

@irusa mne doktori totiž povedali, že sa mám rozhodnúť sama...tak to je také ☹ Ja nemám tetaniu, ale liečim sa na úzkostnú poruchu a hlavne tá mi spôsobuje tie arytmie, ale celkom to už mám pod kontrolou našťastie 🙂 Ale mám trošku obavy ako to bude počas tehotenstva :/

tomi95
5. jan 2025

@miiichaelaaa ja idem zajtra na katetrovu ablaciu do CINRE do borov a celkom sa bojím 😬

Strana
z2