icon

Každodenné kŕče v bruchu

28. feb 2025

Má prosím niekto skúsenosti s kŕčmi v bruchu? Ráno po zobudení do pár minút mám hneď kŕče, niekedy idem na wc ale nepreháňa ma. Zvyčajne to trvá doobedu, potom to prejde. A opäť ráno sa to zopakuje.
Niekedy mám dni, že mi je dobre, nemám bolesti. Ale potom sa to znovu vráti.
Mám diagnostikovanú Hit a alergiu na mlieko, a to sa snažím dodržiavať.
Idem opäť na gastro, no zaujímalo by ma, či sa s tým niekto nestretol. Už ma to unavuje.
Ďakujem

isis234
28. feb 2025

Užívaš probiotiká?

autor
28. feb 2025

@isis234 áno, probiofix inum, ale teraz chcem skúsiť Revicolin.

autor
28. feb 2025

@isis234 aj dnes, ráno som o 7 vstala a krcami a postupne to doznieva, teraz mi je už celkom fajn.

0laracroft0
28. feb 2025

Dodržiavaš prísnu diétu? Hit predsa znamená že mas problem s trávením. Aj ja ju mám a zlepšuje sa to postupne, ale ja som veľmi prísna na stravu.

autor
28. feb 2025

@0laracroft0 snažím sa prísne a poctivo. No aj napriek tomu už neviem, čo mám jesť. Ale este ma napadlo, skúsiť vylúčiť úplne lepok. Nič kysnuté samozrejme nejem, žiadne pečivo, koláče ani nič podobné. Ale úplne som lepok nevyradila, to je pravda.
Ty máš v strave lepok?

0laracroft0
28. feb 2025

Mám, ale výhradne iba doma spravený kvaskovy. Kvaskovy chlieb, lupacky, pizza (na nu miesto paradajkového pyre ide https://www.jimejinak.cz/rajska-omacka-z-cerven...), indické placky naan. Kvasok veľa histaminikov toleruje. Cestoviny výhradne bezlepkove, raňajkovej kase tiež, ani len ovsene vl. radšej nejem. Je to ťažké no, na druhej strane, dá sa z toho vyliečiť úplne, treba sa na to upínať. Mne je teda neporovnateľne lepšie ako pred 1,5 rokom, kedy mi začali problémy. Ale ja teda jem tak na 98% wfpb (whole food plant based). Snažím sa raz do týždňa maso keď navarím pre rodinu, ale len pre to, aby som nemusela ešte aj B12 riešiť. Nie že by mi to dako chutilo.
Teraz som kúpila kvercetin, revicolin a brainmax-detoxer. Poslúžil by aj zelený íl či smecta. Totiž, keď som ju naposledy brala (pár krát ma prehnalo, ale brala som ju 7 dni), výrazne sa mi polepšilo trávenie na dlhšiu dobu. Na zahraničných fórach som čítala, že ľudia so SIBO ale aj hit to užívajú pravidelne, ja plánujem vyskúšať každý mesiac 1 týždeň. Lebo veď, ak je mikrobiom v zlom stave, sú tam patogeny a práve tie vie z tela íl (smecta a pod.) odstrániť.
Je toho veľa, ak chceš, nápis mi.

0laracroft0
28. feb 2025

Ešte teda, ak jedávas na raňajky kase, hoc aj bezlepkove, nemali by sa s ovocím, najmä keď nie si zdravá. Kombinácia obilnina+ovocie v črevách kvasí a to je to posledné čo pri hit chceš..

autor
28. feb 2025

@0laracroft0 z ovocia toho moc teraz nejem. Akurát tak banán ale len taký zelený. To mi nevadí. No nič. Skúsim na čas vysadiť úplne lepok a uvidím čo sa bude diať. Idem si akurát zobrať do lekárne ten revicolin. Ten keď si začala jesť tak si cítila rozdiel? Lebo mne ten probiofixinum mám pocit že vôbec nepomáha. Už ho jem dosť dlho.

0laracroft0
28. feb 2025

Ovocie (ktoré sa pri hit môže) si daj, ale samostatne, aspoň hodinu aj dve od iného jedla. Ja si niekedy dám po jablku orechy/semena a nic mi to nerobí. Vieš čo revicolin kvercetin aj ten brainmax mi prišli len včera. Mám akt. chrípku, takže zatiaľ ich nezaradujem. Áno, ešte plánujem probiotiká vhodne pre hitkarov, ale čo som zatiaľ jedny nasla, bola tam hrozne vysoká cena. 45€ či tak dako 😀 Nemáš niečo v hľadáčiku?

0laracroft0
28. feb 2025

Ešte ak ti môžem poradiť, najviac zo všetkého si myslím, že zaberá ta wfpb strava. Bez nej mi podľa mňa žiadne doplnky nepomôžu. Ide tu predsa o liečbu tenkého čreva a orgánov oslabenych jeho zníženou funkciou, nie? Aspoň sa uvádza že väčšina prípadov je taká.
Beriem to tak, že keď jem wfpb, tak do seba liečivo dávam s každým sústom…

autor
28. feb 2025

@0laracroft0 poslala som ti správu