Každú noc okolo polnoci sa budím a mám nutkavú potrebu jesť
Ahojte, už neviem ako ďalej. Každú noc okolo polnoci sa budím a mám nutkavú potrebu jesť. Nie som hladná, ani nemám na nič chuť len jednoducho do seba potrebujem niečo dostať. Väčšinou to je nejaké pečivo, actimel, cereálie, ovocie, niekedy nejaká sladkosť, vždy niečo z toho. Trvá to už asi 2 roky. Keď sme boli na dovolenke, tak sa mi to celý týždeň nestalo ani raz. Som z toho zúfalá, každé ráno sa potom zobúdzam s výčitkami, prečo som to zjedla a obmedzujem sa počas dňa. Máte s tým niektorá skúsenosť, prípadne čo vám pomohlo zbaviť sa toho?
Ked ma vyzenie z postele, dam si pohar mlieka a idem do postele
Daj si k posteli fľašu, alebo pohár s vodou. Keď sa zobudíš, daj si pár hltov a choď zase spať.
Daj si vodu a spi
emocne jedenie, porucha prijmu potravy, zvysena uzkost...
I ja to robím už pár rokov 😂😂😂
Myslim, že je to buď nejaká skrytá choroba, napr. rak, alebo to robia hormóny 😂😂😂
Ak mas partnera, tak mozes potesit jeho a pre seba ziskat par proteinov a zaroven spalit Par kalorii navyse a unavit sa. Ked sme pri proteinoch, skus napr. proteinovy drink.
Tak to mas urcite nejaky psychicky dovod, ked si to na dovolenke - predpokladam ze si tam nebola sama ale s niekym - nerobila.
Zijes sama?
@vanilkovazmrzka pred pár rokmi som si prešla anorexiou, potom to prešlo do tohoto. Žijem ešte s rodičmi, mám 22, študujem. Doma sa vždy zobudím o rovnakom čase a neviem to ovládať, keď sme boli na dovolenke tak som sa ani nebudila, boli sme štyria v jednej izbe.
Myslím si, že v tvojom konani bude najskôr skrytý psychický problém, ktorý nevieš riešiť a preto si to takto kompenzuješ. Zvaz psychológa / psychiatra, aby si riešila tuto situáciu a nie len potlačila niekde do úzadia. Držím palce
Predpokladám, že na dovolenke by si o polnoci na tej izbe ani nemala čo jesť, keby si sa aj zobudila a preto si sa ani nebudila. Čiže treba si toto nejako vsugerovať aj doma. Skús sa proste ovládnuť a nič si nedať, keď sa aj doma zobudíš. Netuším, aká silná je tá nutkavá potreba niečo zjesť, ale pokús sa ju proste prekonať. Ak sa ti to podarí niekoľko dní, možno si tvoje telo uvedomí, že nič nedostane (tak, ako na dovolenke) a prestaneš sa budiť.
@h2 ďakujem za radu, vyskúšam.

Tak možno preto že sa obmedzujes nezdravo počas dňa, telo si to pýta v noci. Treba jesť plnohodnotne cez deň a nemala by si potom mať nutkanie jesť v noci. A ešte aké šmakocinky 🙈 hrsť orechov alebo napiť sa vody by ti nestačilo?