icon

Kde kúpim liek Gynipral?

kika1985
11. aug 2013

Prosim Vas, vie mi niekto poradit, ci sa da niekde na SVK zohnat liek Gynipral? Dakujem..

igiana
11. aug 2013

@kika1985 na slovensku sa neda kupit, mne ked ho predpisala lekarka, tak v lekarni ho museli objednat zo zahranicia, maju ho v cechach.

kika1985
autor
11. aug 2013

@igiana super, takze sa zohnat da 🙂

igiana
11. aug 2013

@kika1985 len ti ho musia predpisat, tvoj lekar bude ochotny? V MT na gyn ho zenam davaju bezne, cudovala som sa, ze odkial ho maju ked sa na SVK nepredava.

simisi
11. aug 2013

@kika1985 brala som ho ked som lezala na rizikovom,ale na co ti to prosim ta je?

duratlicka
22. okt 2013

Lekar Ti ho predpise,napise tam,ze plnu sumu hradi pacient.Zavolas do najblizsej lekarne v CR,objednas si ho a prides si pon.Manzel mi to takto vybavoval.Mozno sa to da nejak aj cez nemocnicu,ale to si musis zistit.

dianka3
22. máj 2014

@duratlicka awoj, cem sa opytat ci si uzivala gynipral? mne ho davli v nemocke lebo som zacala rodit v 33 tt ale po 34tt sa uz uzivat nesmie, ajtak som porodila zaciatkom 36tt a posledneho som zial porodila v 33tt tam sa to uz nedalo zastavit, teraz som opet tehotna a cem sa opytat ci sa to fakt da objednat a mozes ho brat aj preventivne, lebo mne ani magnesko nepomohlo. mne lekar takisto povedal ze sa tu neda zohnat a kolko stoji nevies?

duratlicka
23. máj 2014

@dianka3 Tak ako som napisala vyssie.Ten liek stoji necele 2€ balenie.Ale ak by si mala nejake problemy so srdcom,nemohla by si ho uzivat,inak zabera super.

dianka3
23. máj 2014

@duratlicka waw to je super cakala som nejaku vysiu palku cez 20 eur , len ci mi ju objednaju 😒 kazda lekaren je ina. nie zo srdcom nemam nic ,ja som to uzivala lebo som zacala predcasne ,lenze od 34 tt tam mi uz nedavali lebo uz povazuju za dozrete

duratlicka
23. máj 2014

@dianka3 Ja som to tiez nemohla brat po 34. tt, ale stacilo magnezko. Inak by sme neporodili ani do 42.tt:-D
Neviem, odkial si, ja som to napriklad objednavala z Bojkovic, to je kusok od Noveho Mesta n. Vahom a pani bola velmi ochotna. A to mi objednavala niekolko baleni az do toho 34.tt.

dianka3
23. máj 2014

@duratlicka Ja som bola otvorena na 3 a pol a kontrakcie, najprv mi podali infuzne a potom tabletami, ale v 35 tt aj ked som lezala v nemocke som uz bola na 5 cm, aj keby som ho brala do 38 tt tak porodim skor asi 😒 Ja som z okresu martin, no skusim to nejako vybavit , ale najprv musim spracovat mojho dokiho. Inac ides ho brat aj ty? Myslim teraz pri tomto tehu a vobec mozem ho zacat uzivat aj preventivne? Nevies ako to je? Ako to bolo u teba?

duratlicka
26. máj 2014

@dianka3 Ono je to tak,ze ked sa dieta rozhodne, ze ide von,tak mu v tom ziadne lieky nezabrania.Ja som prve tehu odlezala od 26.tt,ale teraz zatial krcok drzi a brusko tvrdne bezbolestne len sem tam,takze to riesim len magnezkom raz za den.Mne sa to ani v prvom tehu nezhorsovalo,len som mala ten krcok skrateny a tvrdlo mi brusko.Preventivne sa urcite ten Gynipral neuziva,len ak mas bolestive tie stahy maternice.

dianka3
26. máj 2014

@duratlicka no mne sa tiez skracuje a aj otvara po 30 tt . Ale je vzdy lepsie ho mat po ruke ak sa to nedajboze zacne hned si ich nasadit a nie az ked bude neskoro a potom uz fakt nic nepomoze ☹ Inac pytala som sa v lekarniach tu u nas v Martine ale ziadna lekaren mi to neobjedna kedze oni nemaju zmluvy s ceskymi iba so slovenskymi, ani jedna mi to nevie takto objednat iba mi odporucili aby som sla priamo do ciech a kupila si to tam 😠 som nasrata, ci este skusat, ale neochota fakt. Ako sa vola ta lekaren? nazov u ktorej ti to spravili? ja koli tomu do ciech nepojdem

duratlicka
5. jún 2014

@dianka3 Takze Gynipral ani iny podobny liek uz nezozenies ani v Cechach.Stiahli ho,lebo riziko infarktu u matky a dietata bolo vyssie ako mozny prinos.Takze zazrak,ze sme tu liecbu prezili😀

dianka3
5. jún 2014

@duratlicka to vazne uz ani v cechach ho nezozeniem? 😨 😨 alko vies? a sak na lieku je pisane ze je to riziko pre srdcovkaroch nie pre zdravych a u nas v nemocke ho davaju uz roky aj infuzne aj tabletkovou formou. Ja by som to riziko teda este s kludom podstupila , je menej pravdepodobnejsie ze daco budem mat zo srdcom nez to ze predcasne zase porodim. A navyse sa neje 3 krat denne. Do riti ☹ inac ty si tiez tehotna , nebojis sa? Ja strasne ☹ ved pred rokom a pol som tak v 33tt porodila ☹

duratlicka
6. jún 2014

@dianka3 Je to nariadenie Statneho ustavu pre kontrolu lieciv v ČR.Uz sa nebojim,bala som sa vcera,ked mi po 3 dnoch umorneho kaslania zacalo tak fest tvrdnut brucho,ale uz mam atb,tak to pomalicky ustava.Krcok drzi,tak nestresujem.

dianka3
6. jún 2014

@duratlicka no jedine sa este skusim len opytat uz v nemocke ale tam mi ho asi nedaju 😒 ani ja v takom kratkom case som sa este nebala ale cim viac sa blizi 30 a viat tyzden mam strach. neviem ako ty ale ja som mala setky predcasne. chalani boli 36tt ale pri tom druhom vdaka tym likom mi ho udrzali do 36 tt a posledny drobec sa mi narodil v tom 33tt. Mne krcok nevysetruje na kazdej poradni, naposledy mi ho pozeral ked som bola v 19 tt, a moj lekar mi stale vravi ze ma moze pozriet ale za pol hodinu sa moze stat ze sa otvorim uplne a rodit mozem ist, ze neznamena to ked krcok drzi ze bude aj za hodinu ci den 😒 cize ani to nema zmysel aby ma kukal odspodu, cize ja nema ziadnu zaruku 😒

duratlicka
6. jún 2014

@dianka3 Ked sa narodi skor,tak sa narodi skor.Kamoske sa maly narodil v 30.tt a je v pohode,to neovplyvnis.Jedine nemat dalsie deti😉

dianka3
6. jún 2014

@duratlicka a uz jej to nezastavili alebo ako? bud to stihnes do nemocky a zastavia to alebo nie. no co uz ale v kazdom pripade ked sa ti dieta narodi skor je s tym vela komplikacii ako vojtovka, chodenie po kadejakych lekaroch atd. Niet nad zdrave deti. Inac tebe sa preco skracoval krcok? mas ho oslabeny?