Kde mi bezpečne odstránia amalgámové plomby?
Poradte,mam ich sest..chcem ich dat prec...ale nech to spravia bezpecne s koferdamom atd...
Ak robia niekde aj v Kosiciach tak to mam najblizsie..ked vobec to robia na svk.
Dakujem
@bara_borka kvoli autoimunite na tom trvam..dakujem
@bara_borka Over si informácie predtým než začneš dávať tento blabol akože argumenty ale stavané na vlastnej debilte. Už dávno sa viesl aká je ortuť toxická, z amalgamu sa vyparuje, nie preniká cez bunky, takáto organická ortuť vytvára chronické choroby, okrem iného aj očkovanie. Hlúposť týchto kvázi slovenských múdrych žien spočíva v doslova vtavenej logike a neprijatí názoru keďže je malo praxe z týmito vecami. Amalgamy by som sa mali vyvtrat ihneď a jediné bezpecne keďže to môže spôsobiť väčšie škody, uvoľnenie ešte väčšej ortuti do vzduchu ako chronická zataz. Ďalšia vec čo sa má spraviť je začať vyberať z tela tie ťažké kovy - chelacia. Staré známe ACC - DMSA/DMPS a ALA, vyskúšať ak nedostanete nežiaduce účinky nemáte v tela až takú toxicitu. Novinka emeramed.com bude minimálne v 2023 predávať už reálny bezpecny Chelator ktorý bude fungovať.
@tvojoco a vy mi viete poradit kde na svk to robia bezbecne? Nemate skusenost?

@danielkadandy Dobry deň. Amalgam nie je čistá ortuť, je to zlúčenina so striebrom a inými kovmi. Čiže zo stuhnutej plomby sa už čistá ortuť nevylučuje. Ak by aj, tak to vyjde z vás prirodzenou cestou, keďže sa ortuť z amalgamu z tráviaceho traktu nevstrebava do tela. Omnoho viac ortuti do seba dostanete cez sardinky konzervach a pod. Samozrejme z estetického dôvodu, prípadne ak plomby už netesnia, si ich môžete dať vymeniť za kompozity. Avšak nemusíte sa trápiť tým, že pri odvrtavani sa intoxikujete, to by boli už všetci zubní lekári otrávení už dávno. Proste sa to odvrta, vy to vyplujete alebo sa to odsaje a plomba sa vymení bez potreby iných špeciálnych úkonov. Samozrejme, ak na Tom trváte, aby mal zubár skafander a vy mali hadicou s kyslíkom v nose a blanu v ústach, nik vám tomu brániť nebude. Ale určite to nie je nevyhnutnosť a nemusíte sa obávať.