Kde nájsť dobrého lekára na operáciu kolena?
Dobrý deň , roztrhol som si v kolene predný skrížený väz a taktiež je roztrhnutý aj bočný . Absolvoval som už všetky vyšetrenia v Košiciach v Nemocnici Šaca . Doktor mi povedal ,že sa obe väzy dajú operovať ale najbližší termín je až v polovici januára lebo to je trošku dlhšia operácia kvôli tomu ,že sú obe väzy mimo. Nepozná niekto nejakého dobrého lekára ,ktorý mu operoval koleno ? Chcel by som sa informovať či nemá voľný nejaký skorší termín .
Ďakujem za odpovede.
Prosím po akom čase ste normálne odšoferovali ?
Vďaka
@seag zdravim, mozem sa spytat prosim vas, kedy vas operovali a ako ste na tom s ohybom kolena a chodzou?
@kosta123 som po plastike 3.mesiac, vcera som prvy krat sadla za volant a ide to čv pohode…ale na dlhe trate to este nebude. Koleno inak este nic moc, mala som ine predstavy… 🫤
@klaudia127 až tak neskoro??
Fuu ja som 5t po plastike a zajtra to chcem skúsiť.
Zohnem v pohode na 120 stupňov,chodim bez ortezy tak uvidim.
Len pre info dnes 5t presne po plastike a manual som dala úplne v pohode.
@klaudia127 pred dvomi mesiacmi… chodím ešte na rehabilitácie a sem tam koleno boli ale až teraz po tých dvoch mesiacoch je to fajn, už konečne taký komfort bežného života bez krívania a normálne prejdem po schodoch hore dole.
Ja som mala vystretie aj ohnutie nohy po mesiaci pomerne na 100%. Skôr ma trápili bolesti a horúčka v tom kolene.
A stále som si ešte nečupla alebo nemôžem si kľaknúť… čo sa týka chôdze po teréne tak mám rešpekt a dávam si pozor, predsa len úplne zahojene to bude až po 6-8 mesiacoch.
@kosta123 super! Tak som si to aj ja predstavovala, len mne sa to nejako blbo a pomaly hoji… asi to bude vekom 🙈 …robili ti iba plastiku lca? Alebo aj menisjy, chrupavku…
@seag pekne! Ja po mesiaci koleno stuhnute, opuchnute, ani pohnut s nim… az po 6tyzdnoch na rehabkach som to cez slzy ako tak rozhybala… podla dr je po operacii vsetko ok, len sa to tazsie hoji. Svatu trpezlivost aby som mala…
@fibi21 Dolný Kubín
@klaudia127 nie to robili predtým,lebo me to koleno uz4x otvarali. Toto bola 2.plastika
@kosta123 fuha, tak toho mate za sebou dost, ja sa prave obavam, aby my to neotvarali znova, lebo zjavne moje koleno protestuje proti tomu, co som mu tou operaciou vyviedla 😆 mne pred 2tyzdnami po 3 mes od operacie zacala hnisat pooperacna rana, inak daaavno pekne zahojena. Na urgente prepichli vycistili, no hnisalo a mokvalo to dalej, bolo to pekne hnusne, ako vred. Po tyzdni teraz v sobotu mi z toho vyslu kusky niecoho, zjavne nie ludskeho povodu,co telo neprijalo a takto vylucilo. Mam to odlozene, nafotene, v stvrtok to berem operaterovi, asi im to vratim, ze koleno to nechce 🙃 Jazva sa ukludnila ale mokva dalej, tak neviem, kolko tam toho este hlada cestu von… zistovala som co to moze byt, vypada to na kostny vosk, ktory pouzili proti krvacaniu v kosti
@klaudia127 kokos 🧐🧐🧐🧐🧐
@klaudia127 fúúúha už ste ma normálne vystrašili :D mne jazvy pekne odpuchli, že sú hladké až na jednu- tam kde brali ten štep na stehne, tá je taká vypuklá a vyzerá tiež žeby sa niečo z nej chcelo vytlačiť von.
@kosta123 chodíte obe aj normálne cvičiť do posilky? Lebo ja som začala a teda koleno ma za každým bolí ešte ďalšie dva dni- pri tom necvičím nič iné čo na rehabilitáciach iba si dávam viac váhy :-/ z toho som taká rozčarovaná či to tak má stále bolieť a je to normálne alebo nie.
Ešte mám jednu otázku dávali vám aj titanový šrób do kosti? Lebo mne áno a bojím sa keď mi ho budú musieť aj vytiahnúť....
@seag nechcela som vas vystrasit, podla reakcie lekarov, a fyzioterapeutov som skor rarita a ojedinely pripad 🙈 ja som mala tiez jazvu davno krasne hladku, zahojenu, mne brali step zo slachy pod jablckom tak ju mam pod kolenom. Mam vstrebatelne svorky do kosti, dufam ze mi nevylezu aj tie, ked som taka hakliva na cudzi material v tele 😆 inak titanove sroby sa nevyberaju a ani same nevylezu, tak sa nemusite bat.
Ja este do posilky nechodim, mala som to v plane, ale kvoli tym obstrukciam som zostala doma pri rotopede a expanderoch. Od pondelka zacinam znova s fyzioterapeutom, treba nabrat naspat silu do stehna, inak to koleno drzat nebude 🧐 inak aj mna po vacsej zatazi dva dni vsetko viac boli a mam svalovicu. Tiez podla pocasia su dni ked je to koleno upne v p*deli, nemozne, ubolene….
@klaudia127 ja idem na kontrolu až za mesiac, dovtedy plánujem cvičiť normálne ako doteraz lebo mi zostalo to stehno veľmi ochabnuté, teraz sa to konečne vracia do normálu. Ale bojím sa aby som si nejako neublížila, kardio nerobím vôbec čisto iba posilovanie. Tiež som nečakala, že aj tri mesiace od operácie to bude všetko citlivé a stále bolestivé :(

Na východnom Slovensku nepoznám ale tu na západe v súkromných klinikách ti dajú termín aj za dva týždne len teda treba zaplatiť.