icon

Kde rozbíjajú žlčníkové kamene?

majka107
15. mar 2013

Ahojte mamicky, potrebovala by som pomoct, neviete nahodou kde sa na Slovensku rozbijaju zlcnikove kamene? je to dost surne, pretoze ma cim dalej tym viac chytaju zachvaty a mam 8 mesacnu dcerku, ktoru kojim a nechcem prestat, pretoze umele mlieko nevypije. Viem ze to robia laparoskopicky, ale aj operaciou, lenze pred porodom mi zistili zle EKG a preto ma nepustili ani na cisarsky, cize operacia neprichadza do uvahy, kedze nemozem ist pod narkozu. Velmi pekne poprosim kto by mi vedel pomoct co a ako, dakujem hned vopred.

Strana
z2
liluskadzan
13. mar 2018

zdravim.včera som bola na rozbyjanie obličkovych kamenov.najprv som mala strach,nevedela či to vobec vydržim ale dalo sa,postup bol taky,
lahnete sa na lehatko kde je je ultrazvukove vlny sa puštaju,namera sa taka okruhla guma,vyzera ako fitt lopta len v menšiom na presne mesto v ktorej ľadvine maťe kameň,všetko nastavuju tak aby to bolo presne zacentrované na kameň a pustaju vlny,trvala to u mňa hodinka..
mala som 8mm kameň v ľavej ľadvine,procedura trva 5 krat vlnov po 10 min stale inu frekvenciu vln.prve 3 bolo pohodičke,ale pri 4-5 už som citila neprijemny tlak,ale dalo sa vydržať,lekar hovoril ak budu silno bolieť že mi daju niečo proti bolesti,chvala Bohu nepotrebovala som,ALE ked sme prišli domou v noci tak mi začalo bolievať kde ľadvina,musela som zobrať analgetikum,v tedy som spomenula na prvý zachvat,už rano mi bolelo menej,ale citila som jemny tlak,o 3 tyždne idem na CT.potom vám napišem ako som dopadla,mimochodom mam aj stent,ten mi zaviedli ked som akutne dorazila do nemocnice,je to veľla pomoc že nemate zachvaty,ale obmedzuje vám v pohybe,lebo stale mate pocit že potrebujete močiť,

ema229
1. jan 2023

@liluskadzan dobrý deň, našla som vašu odpoveď na túto tému. Neviem či ste ešte aktívna na koníkovi ale ak áno voeze mi prosím odpovedať? Mám 3-4mm kamene a ak by sa dalo tiež by som chcela vyskúšať túto metódu. Ako sa cítite teraz? Nevrátili sa vám kamene?
@liluskadzan a ke vám to prosím robili?

Strana
z2