icon

Keď mám verejne vystupovať, tak mám hnačky

trisha72knr
22. sep 2021

Ahojte, chcem sa s vami poradiť, či je toto v poriadku. Odjakživa mám problém, že keď mám verejne vystupovať, tak mám pred tým hnačky, mám myšlienky, že sa strápnim a tak podobne. Obdivujem tých ktorý dokážu predniesť prípitok, ja to nedokážem. Inak žijem ako tak normálne. Veľa kamarátov nemám, veľmi nikam nechodím a som na invaludnom. Nedávno som však mala ísť na súd, ale nič mi nehrozilo, nešlo o mňa, len ako svedok, ale aj tak som pred tým vôbec nespala, ráno som si dokonca musela vypiť a dať dva silné magnézia, aby som tam vôbec došla. Tam ma celý čas triaslo a myslela som, že umriem a to preto, lebo som sa bála vystupovať medzi ľuďmi. Po súde sme sa museli s kamarátkou normálne opiť. Inak nepijem. Nemám náhodou úzkosť? Je toto ešte v pohode? Ďakujem za odpovede.

sasha10
22. sep 2021

@trisha72knr ja som taká istá ale riešim to iba sama so sebou vnútorné vravím si že oni sú tiež len ľudia, keďže mám problém aj s telefonovaním proste ak nevolam so znamou osobou normálne sa počas rozhovoru roztrasiem a nechápem prečo, keď ten človek ma nevidí ani mi nič nespraví 😀 to isté aj osobne a na verejnosti ani nevravím, čo ja viem čím to je? Ale zijem inak normálny život akurát s týmto bojujem ale podla mňa každý ma niečo

trisha72knr
autor
22. sep 2021

@sasha10 Tiež máš chuť zložiť mu telefón? 😀

sasha10
22. sep 2021

@trisha72knr jasne, niekedy ani nedvihnem na prvýkrát keď niesom pripravená, ale na mne je to aj poznať, roztrasie sa mi hlas ani dych mi nestačí niekedy na rozprávanie.. 😀 ale ja som taká nebola za detstva ale ked si tak pospominam tak niekto ma musel vysmiať raz, dvakrát a tým to začalo. Pretože z jednej strany rodiny mame akoby citlive líca na počasie, čiže keď je pod 20 scervenam nos, lica a aj ked je teplo tak proste som bledá ale lica bordové a za detstva sa mi niekto vysmial za to, napríklad učiteľka keď si spominam ci sa bojim s nou rozprávať keď som tak scervenala, ale pritom bolo len teplo v posledných letných mesiacoch v triede a samozrejme smiech z triedy bol a počula som proste veľa krát narážky na toto že čo sa hambim za niečo, že čo som spravila zle a posmesky od niekoho "vyššie" postaveného v mojom živote ako ja a podla mna z toho to mám... Že v hlave už taky blok a stres že čo si na mne kto nájde alebo čo

trisha72knr
autor
22. sep 2021

@sasha10 Keď už o tom vieš, tak by si mohla začať s tým pracovať. Viem, že to nie je ľahké a že možno nemáš ani chuť, ale kvôli sebe. Tí, čo ponižujú, sú sami nízky.

sasha10
22. sep 2021

@trisha72knr snažím sa ale neviem ako na to, proste tie vety klasické čo si opakujem nepomáhajú, možno nejaký mentor by mi pomohol sa posunúť ďalej ale neskúšala som. Ale teda riešime tvoj príspevok, ty vieš čo ti to spôsobuje alebo nevieš kde to začalo alebo čo to spustilo? Mala si to tak vždy? 🙂

marianarem
22. sep 2021

@trisha72knr No ja som raz v autobuse s turistami mala za ulohu povedat: "Teraz bude 20minutova pauza." Pol hodiny predtym som bola z toho nervozna, ze mam predstupit pred cely autobus :D Mne pomaha sa tomu casto vystavovat. Mam robotu, kde permanentne vystupujem pred ludmi a obcas aj pred desiatkami aj stovkami. Kedysi sa mi triasol hlas, dnes je to uz lepsie. Proste, som nervozna, ale nebudem zato sediet v kute 🙂