icon

Kedy je najlepšie merať cukor?

21. jan 2025

Prosím Vás poradili by ste mi,kedy si mám merať cukor? Hodinu ,90min či po 2 hodinách po jedle 🙈 merala som si aj aj,ale sú to rôzne hodnoty dosť odlišné . 🙏

candii
21. jan 2025

Pred jedlom čize na lacno a 2h po jedle

vondolina
21. jan 2025

Môj ocino si meriava ráno na lačno a potom po jedle. Ale veď to ti dr. nepovedal/a ?

autor
21. jan 2025

@vondolina Prepáčte,nič v zlom,ale nechápem takéto komentáre. Áno viem ,že sa meria po jedle,to je aj v otázke čo som položila. A nie ,lekár mi nepovedal,keďže si meriam zatiaĺ le doma pre seba na kontrolu,len sú rôzne informácie na nete o časovom odstupe,tak som si prišla len po radu. 🙃

autor
21. jan 2025

@candii v poriadku,ďakujem 😊

simona1998
21. jan 2025

@vondolina áno aj moja babka si tak

mathob
21. jan 2025

@candii tiež som si tak merala keď som mala tehotensku cukrovku

maddie1711
21. jan 2025

Na lacno a 2h po jedle by mal byt už stabilizovaný. Ja mam na lacno cca 4-4,5. Pól hodiny po jedle vyskočí aj na 8-9 a 2h po jedle som znova na 4,5

kleopatra114
21. jan 2025

Ja som si po dvoch, ale veď skus na sebe, každý organizmus reaguje inak .

autor
21. jan 2025

Ďakujem za rady 🙏🙂

alickapusinka
21. jan 2025

ja tiež ráno na lačo potom po jedle na obed tiež pred jedlom potom sa najem po jedle a pred večerou a po večeri takže 6 krát ale ja mám liekovu cukrovku.

madla60
21. jan 2025

som diabetička, merám si na lačno, a 1,5 h po jedle, pred obedom a potom zase 1,5 h po obede, tak isto pred večerou a potom 1.5 h po večery. Ráno by si mala mať najnižšiu hodnotu, a podľa toho čo budeš jesť, tak sa bude hodnota zvyšovať. Ak si budeš zapisovať, tak zistíš, po čom Ti stúpa hodnota cukru.