Kedy mám očakávať plný účinok Paretinu?
ahojte, mozno tu take temy uz su len sa chcem poradit/opytat… beriem momentalne 3 mesiace ad konkrétne paretin, dávky sme zvyšovali postupne som na 30mg … urcite je to somnou lepsie ako bolo, nemozem povedat ze nie, ale jednoducho nieje to tak ako by som si to predstavovala, neviem ci toto je finálny vysledok alebo co .. kedze vela ludi pisalo vravelo ako im ad pomohli zlepšili zivot zrazu bolo vsetko lepsie atd atd … beriem na úzkosti a panické ataky, ataky uz nemam ale úzkosť namna stale pride, proste polepšilo sa mi mozno tak o 40-50 % … co je sice super som zato rada ale neviem, myslite ze treba zmenit lieky alebo este cakat..kto ma skusenosti budem rada, lebo podla mna je uz aj 3 mesiace dost nato aby som citila plny účinok ci ? Dakujem
to už žiadne zlepšenia nečakaj.
alebo lekár musí zvýšiť dávku ,alebo zmeniť lieky.
@anonym_autor Je to tak ako sa pise vyssie, tie AD nejako neodstrania tvoje realne problemy, treba ist aj na terapiu a riesit spustace. Ja mam uzkostno-panicku poruchu a terapia pomohla velmi, lieky urcite nie tak, se by som sa toho uplne zbavila.
@anonym_autor Píšem z osobnej skúsenosti, ktorá je poznačená tým, že trpím poruchou, ktorú je vidieť navonok a kvôli tomu ľudia na mňa zazerajú, alebo sa mi posmievajú. Paroxetin som dostal na liečenie úzkostnej a depresívnej poruchy, pri ktorej sú príromné samovražedné sklony. Začínal som na 20 mg v marci a skončil som na 40 mg v septembri. Napriek tomu mi vôbec nezabral a na včerajšom sedení mi psychiatrička predpísala iné lieky s tým, že mi navrhla hospitalizáciu. Tú som zatiaľ odmietol, ak by mi do dvoch-troch týždňov aspoň čiastočne nezabrali lieky, sám sa na ňu obrátim, nech ma pošle do nemocnice.
Radikálne som zmenil životný štýl (nepracujem, robím len to, čo ma baví a starám sa o domáce a hospodárske zvieratá) a chodil som aj na terapie. Ani toto mi nepomohlo, pričom psychiatrička mi otvorene povedala, že v mojom prípade nepomôžu terapie, dychové cvičenia, ap., ale silné lieky a pracovať na tom, aby som myslel pozitívne a nevšímal si pohľady a narážky druhých ľudí.
Určite by som odporúčal pouvažovať nad tým, aký bol stresor a pracovať na tom na terapiách. Myslím, že zlepšenie na 40 - 50 % je dobré a ak pridáš k tomu terapie (samozrejme, je potrebné natrafiť na terapeuta, ktorý ti sadne), mohlo by prísť zlepšenie. Ak by ani po terapiách neprišlo zlepšenie, potom by som riešil iné lieky.
Držím palce, nech sa ti zlepší zdravotnú stav čím skôr.

@anonym_autor záleží čo tomu kolapsu predchádzalo.Uzkosti neprišli zo dňa na deň.Lieky sú len jedna vec psychoterapia a zmena životného stylu druhá.To by bolo jednoduché, keby si dal človek liek a všetky starosti pominú.Treba pátrať prečo sa to stalo s čím nie si spokojná, čo sa stalo.Spokojny, šťastný človek úzkosti nedostane.Ked nepominie stresor budú stále úzkosti.3 m je dosť na zlepšenie a aj sa ti polepšilo.Toto je na úprimný pohľad do tvojej duše prečo sa mi to stalo?A čo robím, aby sa mi to nestalo.Moja sestra pokým nezmenila prácu a pohľad na seba jedla ad 2 roky a zlepšenie prišlo až potom