icon

Kedy mi ustúpi opuch tváre po chemoterapii?

mariajes
20. dec 2025

Ahojte som tri mesiace po chemoterapií a stále mi puchne tvar po kortikoidoch a nevladzem nič robiť.Čakala som že to ustúpi .Najde sa tu niekto kto ma by mi vedel poradiť kedy ustúpi opuch tvare…Ďakujem

anonym_1fd90e
20. dec 2025

Porad sa s lekarmi, ci by ti nepomohol Wobenzym. Je to volnopredajny liek, je aj dost drahy. Ja som ho kupila mojmu otcovi, ked sa liecil, on mal aj operaciu aj oziare a ovela lepsie sa mu vsetko hojilo. Je to uz niekolko rokov dozadu. Poradila mu to jedna lekarka, a jeho lekar, co ho liecil mu to odobril, ze moze to brat.

aurelia2000
Včera o 11:17

Ahoj, tvár ti odpuchne, neboj sa. Vyzeráš ako mesiac v splne?😊 Ja som vyzerala ako syseľ 🤭 Unavená budeš ešte dlho, dlho. Nepíšeš, čo si brala, ale nesťažujes sa na polyneuropatiu, tak si na tom dobre. Musíš sa naučiť striedať prácu a oddych, nejakú 8h smenu už nedáš, máš predsa ID, tak rok regeneruj. Každý sa pozbiera inak, aj rozsah následkov je u každého iný.
Wobenzym je len reklama a placebo, neuškodí , nepomôže. Ale určite potrebuješ nejaký multimineral a multivitamin, nespomínas ani problémy so žilami a kĺbmi - kĺby sa dajú zregenerovať, žily nie.
Inak čo sa týka vysadenia vysokej dávky kortikosteroidov, ešte môže prísť prudká reakcia v podobe obrovských bolestí a budeš si musieť zase dať malú dávku, lebo tvoje nadoblicky ho mohli zabudnúť vyrábať - píšem to tak zjednodušene.

anonym_123294
Dnes o 06:53
@aurelia2000

Ahoj, tvár ti odpuchne, neboj sa. Vyzeráš ako mesiac v splne?😊 Ja som vyzerala ako syseľ 🤭 Unavená budeš ešte dlho, dlho. Nepíšeš, čo si brala, ale nesťažujes sa na polyneuropatiu, tak si na tom dobre. Musíš sa naučiť striedať prácu a oddych, nejakú 8h smenu už nedáš, máš predsa ID, tak rok regeneruj. Každý sa pozbiera inak, aj rozsah následkov je u každého iný.
Wobenzym je len reklama a placebo, neuškodí , nepomôže. Ale určite potrebuješ nejaký multimineral a multivitamin, nespomínas ani problémy so žilami a kĺbmi - kĺby sa dajú zregenerovať, žily nie.
Inak čo sa týka vysadenia vysokej dávky kortikosteroidov, ešte môže prísť prudká reakcia v podobe obrovských bolestí a budeš si musieť zase dať malú dávku, lebo tvoje nadoblicky ho mohli zabudnúť vyrábať - píšem to tak zjednodušene.

@aurelia2000
Mas pravdu ja som po chemo dopadol horsie ako pred uplne mi odpalili nervy na chodidlach preto ze je to vyse roka aj neurologicka skonstatovala ze sa s tym neda nic robit a na Progabalin som alergicky

mariajes
autor
Dnes o 07:27
@aurelia2000

@aurelia2000 Ahoj ďakujem za reakciu ja mám tvar jak šrek naliatu vodou kĺby ma bolia len pri vstavani v ďaka bohu nemám až také plobleby len tie tlaky do hlavy keď niečo robím to ma znepokojuje neviem či sú to cievy

aurelia2000
Dnes o 09:28
@mariajes

@aurelia2000 Ahoj ďakujem za reakciu ja mám tvar jak šrek naliatu vodou kĺby ma bolia len pri vstavani v ďaka bohu nemám až také plobleby len tie tlaky do hlavy keď niečo robím to ma znepokojuje neviem či sú to cievy

@mariajes Tlak máš aký? Furosemid ti nedali? Toto už musíš riešiť s internistom, tie nasledky.

aurelia2000
Dnes o 09:32
@anonym_123294

@aurelia2000
Mas pravdu ja som po chemo dopadol horsie ako pred uplne mi odpalili nervy na chodidlach preto ze je to vyse roka aj neurologicka skonstatovala ze sa s tym neda nic robit a na Progabalin som alergicky

@anonym_123294 No nie si na tom po chemoterapii horšie ako pred🤭 bez chemo by si predsa už ležal meter pod povrchom zeme, ale teda chodidlá by ťa neboleli. Prvý rok je to ešte dosť zlé, pomaly sa tie nervy regenerujú. Ja som tri roky po, a už vydržím aj bez Pregabalinu a analgetik. Trpezlivosť ❤️ hlavne že žijete ❤️