icon

Kedy sa objavia príznaky boreliózy po kliešťovi?

10. máj 2025

Prosím vás koľko dní po vytiahnutí kliešťa sa vám dostavili príznaky boreliózi a aké? Ďakujem .

maddie1711
10. máj 2025

Väčšinou je prvým príznakom fľak na mieste kde bol kliešť prisatý. Červený kruh s bielym vnútrom, ale moze sa vytvoriť aj na inom mieste keďže je to ,,migrujuci” fľak. Inkubačna doba moze byt tyzden ale aj 3 týždne. Moj muž mal klasicky fľak okolo toho miesta ale otcov prvý príznak asi až po roku bol pásový opar.

martinmmartin
10. máj 2025

Ten flak si vacsinou vsimnes

autor
10. máj 2025
@martinmmartin

Ten flak si vacsinou vsimnes

@martinmmartin fuha tak to je riadne a tento fľak sa po akej dobe objavil?

lagunka0000
10. máj 2025

Mne sa takto zväčšil cca do dvoch týždňov, potom cca do mesiaca príšerné bolesti hlavy vzadu, točenie a závraty, nasadili tri dávky sumamedu, potom celkom fajn, po cca dalších troch mesiacoch znovu hlava, zase tri dávky sumamedu, teraz aktuálne tŕpnu ruky a nohy, slabosť v nich, keď niečo robím hneď slabosť vo svaloch a také brnenie, dali mi doxyhexal a som objednaná na neurológiu

bebina23
10. máj 2025

Syn mal omnoho omnoho mensie a len velmi jemne cervene tie flaky, ale v principe vyzerali rovnako. Dr ani nechcela brat najskor krv. Potom mu zacali rozne bolesti koncatin, tak som nastojila na tom odbere a veru sa potvrdila. A flaky sa mu robili na uplne inom mieste ako ho postipal kliest, cca 2/3 tyzdne po. Aj po dobrati antb mal este tri mesiace bolesti koncatin a rozne problemy.

konik777
26. jún 2025

Ktoré z týchto ATB (Amoxicilín, Azithromicín, Cefuroxim axetil, Doxycyklín, Penicilín V ) ste užívali a ako dlho ?

lagunka0000
26. jún 2025
@konik777

Ktoré z týchto ATB (Amoxicilín, Azithromicín, Cefuroxim axetil, Doxycyklín, Penicilín V ) ste užívali a ako dlho ?

@konik777 ja som brala tri dávku sumamedu, o cca tri mesiace to isté a o cca 4 mesiace doxyhexal 20 dní