Kedy sa objavia príznaky boreliózy po kliešťovi?
Prosím vás koľko dní po vytiahnutí kliešťa sa vám dostavili príznaky boreliózi a aké? Ďakujem .
Ten flak si vacsinou vsimnes
@martinmmartin fuha tak to je riadne a tento fľak sa po akej dobe objavil?
Mne sa takto zväčšil cca do dvoch týždňov, potom cca do mesiaca príšerné bolesti hlavy vzadu, točenie a závraty, nasadili tri dávky sumamedu, potom celkom fajn, po cca dalších troch mesiacoch znovu hlava, zase tri dávky sumamedu, teraz aktuálne tŕpnu ruky a nohy, slabosť v nich, keď niečo robím hneď slabosť vo svaloch a také brnenie, dali mi doxyhexal a som objednaná na neurológiu
Syn mal omnoho omnoho mensie a len velmi jemne cervene tie flaky, ale v principe vyzerali rovnako. Dr ani nechcela brat najskor krv. Potom mu zacali rozne bolesti koncatin, tak som nastojila na tom odbere a veru sa potvrdila. A flaky sa mu robili na uplne inom mieste ako ho postipal kliest, cca 2/3 tyzdne po. Aj po dobrati antb mal este tri mesiace bolesti koncatin a rozne problemy.
Ktoré z týchto ATB (Amoxicilín, Azithromicín, Cefuroxim axetil, Doxycyklín, Penicilín V ) ste užívali a ako dlho ?
Ktoré z týchto ATB (Amoxicilín, Azithromicín, Cefuroxim axetil, Doxycyklín, Penicilín V ) ste užívali a ako dlho ?
@konik777 ja som brala tri dávku sumamedu, o cca tri mesiace to isté a o cca 4 mesiace doxyhexal 20 dní

Väčšinou je prvým príznakom fľak na mieste kde bol kliešť prisatý. Červený kruh s bielym vnútrom, ale moze sa vytvoriť aj na inom mieste keďže je to ,,migrujuci” fľak. Inkubačna doba moze byt tyzden ale aj 3 týždne. Moj muž mal klasicky fľak okolo toho miesta ale otcov prvý príznak asi až po roku bol pásový opar.