icon

Kedy vám začali šedivieť vlasy?

2. máj 2021

Ahojte baby. Za par dni budem mat 27 r. a nasla som si prvy sedivy vlas. Nie je to skoro?? Mierne ma z toho chyta depresia. Za cely zivot som nemala vlasy ani raz farbene (len raz farebny sampon a raz tzv ombre kde sa farbia len konce a nie korienky), tak som si myslela ze aspon do tej 30tky sa mi ziadny neobjavy. Ci ich mam viac neviem tento som nasla nahodou. Nie je to skoro? 😭

Strana
z2
cookie29
2. máj 2021

Neviem. Ešte nemám... ale to je genetika. Poznám čerstvých 30kov s bielymi vlasmi

lucka_ke
2. máj 2021

mne po dvadsiatke a môjmu otcovi v 18ich, genetika nič s tým neurobíš

miriam11
Odpoveď bola odstránená
h2
2. máj 2021

To je veľmi individuálne, mala som spolužiačku na VŠ, ktorá bola už vtedy šedivá, celkom dosť, asi ako bežná 50-nička. A na SŠ som zase mala profesora, ktorý bol už starší pán, určite po 60 a nemal ani jediný šedivý vlas. Proste je to v génoch. Skús sa rodičov a starých rodičov opýtať, kedy mali oni prvé šediny.

autor
2. máj 2021

@h2 so starymi rodicmi bude problem sa opytat a rodicia mi urcite povedia ze oni uz nevedia. 😏

aileen_mt
2. máj 2021

Kedy zacali sediviet rodicia? Ja mam tiez 27 a uz som za posledny rok-dva par sedivych vlasov nasla. Ked to uz bude neunosne, zacnem farbit, no co 🙂 mam kamosa, co ma 25 a uz polovicu vlasov nema, takze my, zeny, sme na tom v tomto smere dobre :D

lasona
2. máj 2021

To či si mala vlasy farbené, alebo nefarbene nehrá žiadnu rolu. Šedivenie vlasov je geneticky dané .

lasona
2. máj 2021

Našla som v knihe

magdalenal
2. máj 2021

Osobne nevidim v sedivych vlasoch ziadnu katastrofu, vela robia geny, zivotny styl, stres, ... ak ti to velmi vadi, melir to vie krasne schovat (mam kamosky co tak robia). Ja mam sedive vlasy sem tam uz od vysokej skoly a moj manzel ma blasy a bradu cierne ako havran a na brade tolko bielych, ze vyzera z dialky sivo 🙂 niekomu to vadi a prefarbuje do nekonecna, niekto to vezme ako prirodzenu sucast "starnutia"... ale je to isto uplne v pohide a normalne ze mas sedivy vlas ;)

matkahelka
2. máj 2021

vlasy su genetika. moj otec bol v 30 cely sivy. ja tiez po 30 som si zacala nachadzat sive vlasy. moja svokra ma po 70 a ziaden sivy vlas

lasona
Autor odpoveď zmazal
falbala132
2. máj 2021

jeden sedivy vlas nic neznamena, ja som si prvy nasla ked som mala 25, teraz mam 36 a stale si vynimocne najdem zo 1, 2.. nezhorsuje sa to.

autor
2. máj 2021

@falbala132 potesila si ma ale asi to nebude moj pripad. 😅

autor
2. máj 2021

No nic musim sa s tym zmierit. Moj muz chce mat zo mna blond, ja mam tmavo hnede vlasy tak ked chytim nerv pojdem na blond 🤣

autor
2. máj 2021

@falbala132 aj si ich vytrhnes?

falbala132
2. máj 2021

ano 🙈😀

queenofdisaster_7
2. máj 2021

Ešte na strednej a to som nebola teda jediná medzi spolužiačkami. Vytrhavam stále to je moja totálna úchylka

autor
2. máj 2021

@falbala132 samozrejme ze aj ja som toto zmrda hned vytrhla 😁

bellovag
2. máj 2021

Ja mám o týždeň 40 a mám asi 5 sivých vlasoch, ktoré si pravidelne vytrhávam 🙂 mám tmavohnedé, dlhé vlasy, zatiaľ nefarbené...

monika2012
2. máj 2021

Mne v dvanástich rokoch. Teraz mám 43 a som takmer úplne šedivá. Žiaľ, je to genetika. Som vďačná za možnosť vlasy si zafarbiť, inak by som asi chodila kanálmi.

bellovag
Autor odpoveď zmazal
babababka
2. máj 2021

Mne okolo 22 rokov.Keď som mala 40 už som bola úplne šedivá.Neviem,či je to genetika,babka mala 90,keď zomrela a nebola úplne šedivá,takisto aj otec mal 77 a pekné ,husté kučeravé hnedé vlasy.Mne to problém nerobí.Zafarbím si ich,alebo aj nie.Teraz mám 58.

martinka13
2. máj 2021

Včera som mala 41 a našla dom si 3 šedivé vlasy.

hettinka
2. máj 2021

Prvý po štátniciach a druhy po prvom pôrode, to som mala 25. V tridsiatke som mala pol hlavy šedivej, farbim si vlasy roky.

richardp2509
2. máj 2021

Keď som rodila prvého syna mala som 25 rokov. Pôrod bol taký ťažký že o 4dni som si našla na hlave 4 sivé vlasy. 😏

terezka1947
2. máj 2021

No u mna tiez genetika. Okolo statnic som vytrhavala....sem tam nejaky,ale nie sivy,rovno biely.
No a po druhom porode,resp.okolo 40uz pravidelne farbim.
Skusala som henu,ale nejako to divne vyzera.
Biele vlasy si iba svetlo hnede a moja original.farba je tmavohneda.
Ale mam taku svoju "metu",ze po 50tke skusim nejaky smerncovny kratky zostrih a necham svoje sivobiele. Co to urobi.

jeliz59
2. máj 2021

28.....veľa stresu nedostatok spánku

lusyyy36
2. máj 2021

Tiež asi v tom veku. Teraz mam 34 a strasne vela šedivý. Najhoršie je, že farba sa z nich výmysel behom 2 týždňov. A farbiť vlasy každé 2 tyzdne si neviem predstaviť.

makova333
2. máj 2021

Po 40ke som si nasla prvy sedivy vlas, teraz mam 47 a asi 3 sedive vlasy. Je to v genetike, moja babka v 80ke nemala jediny sedivy vlas, dedko bol sedivy odkedy si pamätam resp. nepamätam si ho nesediveho 😀 Asi sa to u mna mixlo.

dzepeta
2. máj 2021

Mam 30 rokov a zacali mi sediviet od 25. Nemam vela sedivych vlasov, mam po oboch stranach ako su tzv. kuty, no paci sa mi to ma to smrnc😁

Strana
z2