icon

Kedy začnú účinkovať antibiotiká pri bolestiach hrdla?

seron2
24. sep 2025

Do kolkych dni maju zabrat antibiotika? uzivam klabax koli bolesti hrdla a teplote 37,7 ktoru mam kazdy den od piatku lieky beriem od vcera dakujem za rady.

anonym_85f28c
24. sep 2025

Na tretí deň - v piatok by si už mala cítiť zlepšenie
Otázka je či si antibiotiká potrebovala

anonym_3b7eb6
24. sep 2025

@seron2 ak je to virus jete ich zbytočne a nezaberú. Ak máte niečo z vyteru a na základe toho zvolene antibiotiká tak po 3-4 tabletke zlepšenie. Akurát máme doma to isté, dr dala antibiotiká naslepo a nezabrali. Manžel ich zjedol úplne zbytočne. Nuž stalo sa.

tanika
24. sep 2025
@anonym_3b7eb6

@seron2 ak je to virus jete ich zbytočne a nezaberú. Ak máte niečo z vyteru a na základe toho zvolene antibiotiká tak po 3-4 tabletke zlepšenie. Akurát máme doma to isté, dr dala antibiotiká naslepo a nezabrali. Manžel ich zjedol úplne zbytočne. Nuž stalo sa.

@anonym_3b7eb6 ja by som atb nasadila az pri crp 40 alebo ak by vytery potvrdili baktériu alebo rtg nalez . Inak nie

seron2
autor
24. sep 2025

mala som zvysene crp ale kolko mi nepovedali vraj z tych teplot

barborka2_2
24. sep 2025

Mne väčšinou začínajú zaberať už na druhý deň. Cítim sa vždy lepšie.

anonym_3b7eb6
24. sep 2025
@tanika

@anonym_3b7eb6 ja by som atb nasadila az pri crp 40 alebo ak by vytery potvrdili baktériu alebo rtg nalez . Inak nie

@tanika súhlasím s vami , manžel má žiaľ Klebsiellu Pneumonie chronicky , dlhodobo, čiže vždy mu dá atb mysliac si že "ožila" a spustila chorobu. Ale keď mu nebolo vôbec lepšie po nich tak som vedela že pes je inde a teda boli úplne zbytočné...

tanika
25. sep 2025
@anonym_3b7eb6

@tanika súhlasím s vami , manžel má žiaľ Klebsiellu Pneumonie chronicky , dlhodobo, čiže vždy mu dá atb mysliac si že "ožila" a spustila chorobu. Ale keď mu nebolo vôbec lepšie po nich tak som vedela že pes je inde a teda boli úplne zbytočné...

@anonym_3b7eb6 joj tak to je iné dcera mala zinat bol nasadený 2 balenie a potom ciplofloxacin 2 balenia a zatial pokoj .

seron2
autor
25. sep 2025

no ale vzala som zatial dva a pol tablety tak neviem ma vyznam cakat ci aj toto uz by zabralo?