Klesajúca dostupnosť zubárov pre bežných ľudí?
Patrím medzi ľudí ktorý nemajú peniaze nazvyš a preto trpím , upadlo zdravotníctvo tak že obyčajný človek nemôže navštíviť zubára kvôli vysokým poplatkom? 🥹
Je to so zubarmi ťažko, ale dá sa nájsť aj taky ktorý ma ceny rozumne. Ja som platila minule 70€ za opravu. To nie je zase take hrozné a tiež nemám peniaze nazvyš. Ale do tohoto proste tie peniaze dám. Aj do hygieny, lebo je to prevencia a síce to stojí 60€, ale je to jeden krát za rok a časom mi to ušetrí veľa peňazí. Treba si určiť priority. Ty nie si možno ten prípad, ale poznám minimálne 10 fajčiarov, ktorym je veľa dať 50€ na zubára… pre to nemám pochopenie.
A ak si vážne vo finančnej núdzi, nechaj sa ošetriť študentami. Ja som takto bola dva krát a všetko super.
vykrik do tmz a autora nikde- naco tieto diskusie na vyvolanie hadok ?
@adeladulova akeho statneho a kde? Porad, pojdem.
Moje deti chodia zubárovi raz za čas treba nieco opraviť pozrieť. Vychádza to priemerné čo som počítala za tento rok 680 eur 3 deti . Nevadí mi to. Sú to moje deti s viem že aj zubári majú svoje výdavky ...
aj aj chodim k štatnej zubárke
To dobre citam? Statni zubari? To ste sa niektore zabudli v 90tych rokoch. 😁
Ale inak pogooglite, mali by zubari poskytovat tie standardne veci "zadarmo", niekde o tom bol clanok. To co plati poistovna, za to by sa doplacat nemalo.... ak si dobre pamatam :D Len si to treba ziadat.
Inak citala som ze by mal byt pacient vopred informovany, co mu idu robit a kolko bude platit, a ze ma na vyber nebodaj .. to ako niekomu z vas to lekar hovori? lebo ja sadnem,zacne robit a hotovo, sumu na mna vyvalia pri pokladni :Djedine nezmluvny lekar, ked sme isli opravovat chlapov "kanalik", po sikovnych ukonoch inej lekarky, povedal dopredu ze to bude tolko a tolko :DD tak cela moja vyplatka, pre porovnanie... :DD Inak nikde nic.
Tak prosím poraďte mi štátneho zubára v BA. 🙂 S manželom chodím dokonca do ambulancie ktorá je zazmluvnená ale to sú presne také pálky ako tu kočky hovoria. Jediné čo je zadarmo je preventívka inak kaz od 100e, manželovi robili tento rok kanálik 400, korunka 600 dentálna hygiena 65. A to je to zazmluvnená ambulancia.
Ja mam súkromní ka. A jeden hlboký kaz stojí 70e 60 dentálna jednoploskova výplň kazu 30e takže dá sa len treba hladat
Skúsiť iného zubára. V Martine som mala dentalku za 80, plombovanie za cca 150. Zubár s mikroskopom v Martine pýtal 500 za kanaliky, v BA som platila 350 a to bolo 5 rokov dozadu... aj ja idem meniť, lebo ma nebaví, že mi stále hovorí, že by sa ten zub zišiel preplombovať - kaz tam nie je, ale mohlo by to byť lepšie.... a pritom mi ho robil 2 roky dozadu...
Ja mám fajn zubára, veľmi šikovný, a nie je vôbec dráhy.
@hipuska ja dnes 150 za jeden zub. Cistil kanalik.
@thirstymonk a to prosím kde je taká lacná pohotovosť?
@ms_green štátny zubár neexistuje. Omiela sa to tu stále. A zubári si tvoria cenníky sami, čiže zamluvneny zubár môže mať úplne rovnaké pálky ako nezazmluvneny. Je to len a len jeho rozhodnutie.
Dôležité je aby si pri danej cene u zubára vedela začo platis, čiže technológie (mikroskop, CT, korunky na počkanie), 2 sestričky v ambulancii, služby recepcie, priestory, pristup a vedomosti zubára.
Ono baby, čo sa týka zubárov ta takto fungujú všetky krajiny. Vždy tam idú veľké peniaze a platí to pacient. Takže nie je to len problém Slovenska. Dôležitá je prevencia a dentálna hygiena.
@ms_green dobre dobre, lebo prvotne to vyznelo ako sťažnosť. Ale ono sa viac oplatí mat poriadneho zubára s technológiami ako niekde len tak na poliklinike, kde ani RTG nie je a chrup sa tak zanedba. Čiže radšej si byt istý poriadnou starostlivostou ako potom platiť veľké peniaze za opravy.
@gemerka17 Úplný súhlas. Ja som mala túto debatu s manželom, lebo ten nadával, že jeho starý zubár mal polovičné ceny. Áno mal ale na termín čakal pol roka a jeho robota bola taká, že mu naša zubárka musela prerábať dva kanáliky komplet nanovo, lebo to bolo spravené bez mikroskopu.
@dia712 V poprade v nemocnici. Asi tak 3 roky dozadu. Potom som bol ešte raz s chlapcom, krvacali mu Ďasna, ale zubar povedal, že to je z choroby a nie od zubov, tak som neplatil nič.
Áno je to drahé ale žiaľ potrebné nepijem ani nefajčím kávu pijem možno 3do mesiaca viac nie a a umývam si zuby poctivo ale prvá zubárka z Detstva .i pokazila pár zubov a ďalšie ich domrvila ešte viac ( išla som ku druhej ako dieťa len preto že som začala nosiť strojček čo keď strojček dala na problém daní pomohol ale zničila mi zub tak že koniec vyvrtala mohol potom prišiel kovid odmietala má ošetriť kvôli tomu že som vramci v skoli bola v kontakte z inými ludimy (prax ).
Zub sa mi začal lámať potom bol problém že som tehotná a neskôr že dojcum a odmietala má zobrať kým som našla druhého prešli 4 roky ( aj to má zobrala len preto že v meste bol nový ostať ma odmietli keď zistí od ktorej som zubarky .zuby si umývam aj tak ma zlí chrub lebo mam zvýšenú kazivosť a pár zubou sa mi zlomilo.( Stim že už som nemohla ísť ku akému kolvek zubárovi potrebovala som už iný prístup keďže poslaná mi spôsobila. Traumu bála som sa zubárov lebo poslední zub mi vŕtačka bez angetik až ku ktorému stim že som o týždne mala ísť vyberať nervy ale tak sa už nestalo)

@sono2 štátny zubár je platený štátom.To kde ordinuje?