Kolísavý tlak, ťažoba na hrudi a v bruchu
Dievcata, ja už fakt neviem ci mam ísť na psychiatriu alebo co mi je. Od rána si len meriam tlak, ten je dobrý 133/82 za chvíľku mam už 122/78 takže v pohode ale mam dnes ako keby pocit ze sa nemôžem nadýchnuť a také ťažko v Bruchu na hrudi, už som zúfalá z toho. Ale aj keď som pod stresom tlakomer mu ani občas nechce tlak namerat, potom ešte viac sa zlaknem. A pulz mam aj pod stresom nízky 60, 64 je to normálne? Ja už neviem čo mu je. I si to len sama nahovárať všetko. A ešte na tlakomer mi ukazuje stále že arytmia, normálne sa bojím už ci to z toho nemôže byť mam tlakomer sanitas z lidlu, prepáčte ak Vás teda otravujem ale som v koncoch ja už stále na to myslím, ďakujem za každé ivzbudenie a reakciu
@lauriema to ešte neviem,len sa idem objednať k neurologovi, lebo moja internistka mi už dala porobiť všetky vyšetrenia aké sa len dali tak toto je posledná možnosť že z čoho sa mi toto deje
@lauriema a k tomu tlaku, ja mám tlakomer za cca 90 eur a hlavne aby sa dal použiť do elektriky na priamo lebo na baterky nie je dobry
@lauriema a keď začneš chodiť do práce všetko tá prejde spomen si na mňa či som mala pravdu. Lebo stačí jedna malá blbá myšlienka a už ti je zle, keď budeš chodiť do práce tak nebudeš mať čas myslieť na blbosti. 🙂
@lagunka0000 teraz napríklad som si odmerala tlak a mam 149 na 98 tak som vzala oxazepan snáď. Pomôže
@lagunka0000 aha no ja mam tlakomer sanitas z lidlu 😂Tak to je asi rozdiel ale meria celkom dobre porovnával som minule zo susedov ona ma taky kvalitnejší, no ja cítim ze mam tlak... Ale vysvetli mi ze preco ved všetko je v poriadku u mňa tak prečo ani smutná niesom len nervózna občas.... Ale to je normálne predsa
@lagunka0000 ten oxazepam mi dala. MUDr. Na ukludnenie občas keď potrebujem
@lauriema takže tlak máš asi preto lebo máš vnútorný nepokoj, ty ho ani nemusíš vnímať ale je tam, len si myslíš že si OK. ak keď sa upokojíš po lieky tak tlak je potom v poriadku. Takže to bude psychika a tá dokáže rôzne divy to mi ver.
@lauriema a bola si aj na nejakých vyšetreniach ohľadne tlaku, či ti len dala tabletky na upokojenie? Tlak môže spôsobovať aj to, že sa ti niečo deje v nadobličkách alebo so štítnou žľazou.
@lagunka0000 No som 8 mesiacov po pôrode, bola som na ekg MUDr povedala ze všetko v poriadku že mám skôr sklon k bradykardii.... Je to inak pravda všimla som si to.... Noa šla som k psych. Ona nasadila citalec AD. A oxazepam. Lenže stále som sa kontrolovala až som si raz na merala pulz 39 zľakla som sa a volala psych. Ona povedala ze AD. Citalec mam radšej vysadiť. Tak som vysadila chvíľku mi bolo dobre no začalo to opäť... Včera mi bolo tak zle tlak na hrudi brutálny ako keby mi tam niekto sedel.... Odmeram tlak a vysoký no koniec ešte viac som sa zlakla... Potom som vzala ten oxazepam a neviem zaspala som, ráno som odmerala a tlak bol 120 na 80...pulz nejakých 95...
@lauriema podľa mňa, aby si sa upokojila, by si sa mala pýtať na nejaké vyšetrenia, ja som bola na sono a CT brucha, sono srdca, ekg holter, CT koronarografia, ergometrii, sono žíl, aby sa vylúčilo ochorenie srdca a obličiek, lebo aj toto by mohlo spôsobovať také stavy. ešte mám ísť na štítnu a ak to nebude štítna tak už mi ostáva len ten neurológ. Moja internistka už fakt nevie, že z čoho by to potom mohlo byť ak by sa vylúčila aj tá štítna alebo tetania.
@lagunka0000 no to si mi dala teraz 🤦♀️😂Keď teraz taka situlacia je....
@lauriema bud máš vysoký tlak alebo nemáš. Ja sa liečim na tlak od svojej tridsiatky. Rok a pol ma bolela hlava skoro každý deň. Tak po prisernej trojdňovej mi sused meral tlak, mala som 180/110 a skončila som na pohotovosti
Tam mi nasadili lieky, Coronal. U dr potom urobili odbery, ekg a holter, kde sa ten vysoký potvrdil. Neskôr sono brucha. Žiadne ct brucha, koronagrafia, sono žíl a to mám kŕčové sa nikdy nerobil. Nie sú to štandardné vyšetrenia. Keby si mala tlak, tak ho máš stále. Očividne máš sklon k úzkosti, stresu a z toho ti tlak aj pulz automaticky na chvíľku vyskočí. To je predsa normálna stresova reakcia
@zuzap33 u mňa mali podozrenie na ischemiu srdca tak preto koronarografia
@lauriema ja viem, len aby si vedela čo všetko mi robili lebo u mňa sa tlak objavil náhle pred tým som mala normalny
@lagunka0000 tak to j iné. Mne po piatich rokoch, po hypertenznej kríze, pribudla ďalšia tabletka od tlaku, každý rok idem na interne na kontrolu a odbery a to už viac ako desať rokov. Ale tento prípad je trošku iný ako klasický tlak, ako som už vyššie písala.
@zuzap33 veď toto . Pred 3 mesiacmi v noci mi prišlo zle, privolaná RZP namerala tlak 210/100 a od vtedy kolotoč vyšetrení a dosiaľ nič nenašli že z čoho sa to stalo,
@lagunka0000 mne tiež nikdy nič nenašli. Cholesterol v norme, obličky atď ok. A vtedy som mala ešte aj o 20kg menej ako teraz 😏
@zuzap33 veď zatiaľ ani mne. Ktovie z čoho máme ten tlak, ozaj ešte mi brali na gynde krv či náhodou to nie je hormonálne, ani tak nič. No v podstate zdravý človek až na tú hlavu🙂
@lauriema ahoj ja som mal to podobné každý deň som sa sledoval stým tlakom každé 5 min som si meral tlak všetko ... Jeden som si kúpil aj na zápästie netreba sa bat mňa odporučili na psychiatrické vyšetrenie ale nešiel som do dnes beriem lieky. Na vysoký i tlak a na ukludnenie .. proste som prestal merať krvný tlak a je mi lepšie aj keď sa mi zatočí hlava napijem sa čistej vody a je dobré ... Len sa nesleduj lebo toto je najhoršie sa sledovať

@lagunka0000 aha no a ty máš tu teta iu? To sa lieči nejak?