Koľko sa dožili vaši príbuzní, ktorí mali chronické zlyhávanie srdca?
Mal NYHA III
85
Asi skôr som sa mala opýtať od diagnózy koľko vydržali. Pozerám že píšete tu celkom pekný vek - môj otec ma len 64, a už rok a pol čo vieme že má NYHA ||/|||. Odkedy ho akútne hospitalizovali lebo opuchol strašne až po pás
Od diagnózy šesť a pol roka.
Prognóza zlyhania je nepriaznivá. U chronického srdcového zlyhania umiera asi polovica pacientov do 5 až 8 rokov. https://www.medimerck.sk/sk/home/srdce/srdcove-...
Od diagnózy šesť a pol roka.
Prognóza zlyhania je nepriaznivá. U chronického srdcového zlyhania umiera asi polovica pacientov do 5 až 8 rokov. https://www.medimerck.sk/sk/home/srdce/srdcove-...
@done áno však to viem a veľmi ťažko pri ňom aj odhadnúť jeho stav. Vtedy na tej hospitalizácii to vyzeralo biedne, potom sa nejak pozviechal. Teraz sa aj snaží chodiť aspoň na prechádzky atď, ale vidím na ňom že aj keď sa tvári hrdina, tak je unavený, ťažko chodí (lenže má aj operácie chrbtice), opuchaju nohy (lenže má aj cukrovku)... V noci nemôže v ľahu spat čo není dobré znamenie, lenže to zas zvaluje aj na chrbticu.
to všetko poznám, aj sa zadýchava pri bežných činnostiach?
No môj svokor mal dlhooo zlyhavajuce srdce a aj kopec ďalších diagnóz
Mne povedala lekárka že keď je dobre nastavený na lieky tak môže dlhé roky vydrzat
to všetko poznám, aj sa zadýchava pri bežných činnostiach?
@done pýtala som sa mamy, vraj dnes sa napr zadychal keď šli pozrieť na trhy, aj keď sa len zohol pre niečo. Predtým to vraj bolo trocha lepšie ale týžden mal zranenú nohu tak moc nechodil. Nič moc je, že naňho treba dávať dozor - on si prizná že treba nemocnicu už keď je pomaly neskoro. Tak som ho tam už viezla nasilu keď mal zlnickovy záchvat, inak by bol ostal ležať doma kým mu nepraskne, rovnako aj s tomto šiel do nemocnice až keď napuchol do nenormlnych rozmerov v niektorých častiach 🙈 preto sa snažím odhadovať v akom je stave lenže na všetko má aj výhovorku - nemôžem spať v posteli lebo sa mi zle dýcha lebo chrbtica ... A podobne
No môj svokor mal dlhooo zlyhavajuce srdce a aj kopec ďalších diagnóz
Mne povedala lekárka že keď je dobre nastavený na lieky tak môže dlhé roky vydrzat
@vierka82 ďakujem ☺️
94... od 50 tky isch. choroba srdca
vzd. rodina - 89r - dva infarkty v 50 a 60 tke
Svokor 88 rokov ale posledný polrok už často nemocnica kvôli odvodneniu
94... od 50 tky isch. choroba srdca
vzd. rodina - 89r - dva infarkty v 50 a 60 tke
@deti95060810 ale krásny vek
Svokor 88 rokov ale posledný polrok už často nemocnica kvôli odvodneniu
@malina12 a v akom veku mu diagnostikovali ?
63 r
80
To je ťažko odhadnúť , u nás ujo pred 2 rokmi jeden infarkt a teraz umrel na zlyhanie ☹️
To je ťažko odhadnúť , u nás ujo pred 2 rokmi jeden infarkt a teraz umrel na zlyhanie ☹️
@katulienkax on napriklad skončil pred rokom po vianociach v nemocnici keď akútne opuchol, dovtedy riešil len vysoký tlak, a tesne predtým zistili nejaké arytmie. Až tam v nemocnici zistili že prekonal aj infarkt. Keď som sa snažila pozerať jeho správy zdá sa mi že má mierne zlepšenie tich výsledkov ale neviem. Zase takto keď som s ním sa mi nezdá moc fit
On bol celý život celkom bez problémov,potom mal kardiostimulátor po 80 tke,a ten posledny polrok sa mu pohorsilo , bolo mu treba amputovat prst na nohe kvôli diabetes a to bol začiatok konca odvtedy mal už 2 mesiace dokonca .Zomrel na chronické zlyhavanie srdca správne a včasné liečené ako nám v posledné hodiny jeho života povedala nepríjemná a neempatická lekárka na JIS
On bol celý život celkom bez problémov,potom mal kardiostimulátor po 80 tke,a ten posledny polrok sa mu pohorsilo , bolo mu treba amputovat prst na nohe kvôli diabetes a to bol začiatok konca odvtedy mal už 2 mesiace dokonca .Zomrel na chronické zlyhavanie srdca správne a včasné liečené ako nám v posledné hodiny jeho života povedala nepríjemná a neempatická lekárka na JIS
@malina12 no akoze mne sa tiež zdá že pomaly nič s ním nerobia, nato že keď bol hospitalizovaný sa akútne riešili toto hento, arytmie mu mali zrovnať tuším defibrilatorom, potom zistili že má zrazeninu po infarkte tak nemôžu, tak sa to rozpustí a za tri styry mesiace, a odtedy už skoro rok a pol a len chodí na kontroly tiež k dosť nepríjemnej internistke a mám pocit že nič extra sa nerieši už.
88 rokov - 50 rokov od stanovenia diagnózy, NYHA III, CHOCHP
88 rokov - 50 rokov od stanovenia diagnózy, NYHA III, CHOCHP
@majka2959 wau 50 rokov od stanovenia diagnózy ? To je úžasné, to som nevedela že je možné.
Aj pre nás to bol skoro zázrak. Lekár povedal mame asi v tých 30 rokoch, že má tak slabé srdce, že môže hocikedy zaspať naveky. Aj nás deti na to pripravovala, a nakoniec prežila nášho otca o 40 rokov. Ten zomrel v 48 rokoch na rakovinu.

90rokov