Koľko vás stáli zubné mostíky?
Ahojte, koľko vás stali zubné mostíky? Nechapem cenu, moja zubarka tam ma napríklad od 250eur tak keď my chyba 5 tak 5x250? Alebo ako to máte vy?
Ďakujem za informáciu 🤭☺️
Okrem zubov, ktoré ti chýbajú, bude do mostíka potrebné dať aj korunky na tvojich obrúsených zuboch. Takže plus tie korunky pripočítaj.
Mne za jeden zub zahlasila minulý rok 1000. Tak uvidíme čo to bude tohto roku, keďže sa mi minulý nedalo xD
@janicast ono úprimne ja sa trošku bojím u tej mojej už :D sme nedávno dostali novú slečnu. Kým bola stará zubárka tak zub hotový za 10 minút a táto má robila hodinu 40 xD takže aj injekcia mi dávno prešla. Takže možno som sa s ňou bavila o jednom a myslela iné, ale tisícku mi zahlásila s pokojným hlasom ale takisto mi vravela že budem musieť prísť cca týždeň dva pred korunkou (?) že budu musiet brusit okolo a že mi na to dajú ochranný obal. To že jej tak dlho trvalo vŕtať zub bol jeden z viacerých dôvodov prečo ten zub ešte nemám hotový (aj tá cena xD) lebo ja nedokážem tak dlho sedieť v zubarskom kresle, nakoľko mám panicky strach od detstva. :D
Mostík -to znamená viac ako jedna korunka,ktoré sú spojené. V mostíku môžu byť korunky na tvojich obrúsených zuboch a aj náhrady zuba na miestach,kde zuby nie sú.
Tak potom asi myslela mostík, lebo mi nedáva zmysel prečo by chcela brúsiť aj okolie inak. Takže asi preto že rátala 3 korunky? Tak 1k za to.
Koľko zubov bude obrusenych x toľko cena za jeden....
Mne pred vyše rokom robili vrchný mostík. Doplnili tri zuby a nejaké korunky (musela by som pozrieť v papieroch, koľko presne, už som zabudla, ale dosť). 2350 €.
@nattinatta mostik 3 zuby (2 svoje obrusene a 1 chybajuci) 750 eur pred 2r
@nattinatta
Mala som dve chýbajúce horné štvorky, pred rokom som to riešila. Mám dva mostíky - robili mi teda 6 zirkónových koruniek. Ešte pred tým musel 2 zuby riešiť entodonticky. Spolu ma to stálo 3200 eur, zubár nemá zmluvy s poisťovňami. Je to dosť peňazí, ale s výsledkom som spokojná. A hlavne som to zvládla, mala som panický strach z brúsenia zubov.
Ešte doplním, ide o Bratislavu a zubár má kvalitné vybavenie.
@e1i okej straumann, nemecký implantát asi jeden z najdrahších stojí 900 eur. Anestézia 20 nech prestrelil, veľké doplnenie kosti 500 ale ze naozaj sa veľa musí doplniť, vhojovacia čiapočka 100 aj keď co si pamätám tak max polovicu ale dajme tomu ze sa zdvihli ceny drasticky. Šitie 15eur. Odtlačky 200 eur, korunka 600. Máš 2000 eur cca. Ale to som niektoré ceny prestrelila a dala cenu najdrahšieho implantatu. Sú aj lacnejšie implantaty, robia sa aj lacnejšie korunky, niečo dávajú už v cene implantatu. Je toľko zubarov ze naozaj od 1000 eur vieš ísť vyššie. A robila som s nimi, viem kde sa ceny pohybujú
@nattinatta a zubné mostíky majú akú životnosť?
@nattinatta áno, 5x250 eur. Tebe chýba 5 zubov? To si potom ešte prirátaj tie, ktoré ti bude brúsiť. Takže bude to stáť určite viac.
@ronie338 pri implantátoch treba vyberať zubára, nie každý to spraví za 2000. Ja osobne mám implantát za 900 eur a to bola komplet cena so všetkým.
@janka1011 záleží aj aká značka. Ja som rátala straumann v schill dental clinik. Sam implantát stojí okolo 900 eur. Jeho nákup je 650 eur. Len pre info. Ja viem koľko stoja implantáty a to bola cena aj trochu prestrelena. Treba ísť na konzultáciu. Tam sa človek dozvie cenu aj ci sa dá spraviť

@nattinatta ano presne..môj muž čerstvo 4 x 300