Kolonoskopia
Ahojte,ako ste prežili toto vyšetrenie? Je niekto kto si dal dať aj injekciu? Že ci naozaj nejak pomôže, lebo mala som zatiaľ robenu len rektoskopiu a pri nej som veru mala kŕče,tak rozmýšľam nad injekciou,ktorú je možné si dať......Ešte jedna otázka,čo vám pozisťovali pri tomto vyšetrení? Ďakujem za odpovede len skúsených......
najskor som bola iba na rekto a mala som dost. povedal, ze to bolo nejakych 40cm, ze ak mam taky prah bolesti, tak radsej s anestezou, aj pre neho lepsie lebo sa moze sustredit. a isla som s anestezou. ano, lekarovi som doverovala, ze mi nicnepretrhne, to hrozi rovnako aj bez narkozy. ma prax, lezi mu tam pokojny pacient, on sa moze plne sustredit na vysetrenie. bez isla svokra a kricala na celu chodbu, a ona vydrzi naozaj vela. lepsie ist ako len trpnit co mas ci mas, vsetky scenare. drzim palce
@tana85 aj ja som kricala. aspon vidim ze nie som jedina.
@tana85 a koli čomu ta poslali ? Ja som to rekto vydržala len krce som dva krát mala také silnejšie
@tana85 ešte sa chcem spýtať berú sa aj nejaké vzorky aj keď vyzerá všetko v poriadku ? A tebe niečo zistili ?
je to poriadny oblbovak, ako mi ho dali, vnimala som uz co robiabuplne zahmlene alebo vobec, bol to zvlastne prijemny pocit🙂 Viem uz len ked mi povedali posadte sa a ked prisiel do ordinacie manzel, ako ma dostal z nemocnice neviem. Ja som mala pozitivny nalez krvi v stolici. Ako mi to na preventivke povedali, hned v tu minutu ma rozbolelo brucho, konecnik vsetko. Psychika urobila svoje.
Manzel každý rok chodí a bez injekcie. Príprava je najdôležitejšia a hlavne no stres, kľud pohodicka.
urcite budes v poriadku, drzim velmi palce, viem, co prezivas, ja som takto trpla mesiac, deti hotove - advent zacal, mikilas, chceli piect, stromcek zdobit a ja totalne mimo hlavou a v strese obrovskom
Ja som bola v úplnej narkoze
@kiaran127 a zistili ti niečo aj ci všetko v poriadku? No veru mam trochu strach,strasne moc verím ze všetko bude v poriadku,že tie čreva budú čisté a také ako majú byť
@kiaran127 presne ta psychika ako píšeš.....no aj ja to tak mam proste človeku sa to blíži je z toho aj nervózny a nevie sa na nič poriadne sústrediť ani ta nálada žiadna ani pri deťoch presne ako píšeš........ďakujem verim ze to bude v poriadku
@kiaran127 ak sa smiem spýtať koľko mas rokov ze ci ti brali vzorku stolice pri preventívnej prehliadke alebo si mala nejaké problémy a kázala ti priniesť......ale po tom oblbovaku si sa nerozprávala s dr ktorá ti povedala ze ci všetko v poriadku alebo co zistili počas vysetrenia ?
mam 42, ano zle vvysledky vysli pri preventivke, necakala som to, po kolono mi dr hned povedal vysledky- ze su v norme. Naozaj drzim palce, nech si zdrava.
@kiaran127 zle výsledky zo stolice? Alebo aj niečo iné? Ak nevadí ze sa pýtam,a brali ti aj nejaké vzorky ? Na ktoré si čakala na výsledky? Pri rekto mi brali a čakala som vyše 2 mesiacov na termín a výsledky........ďakujem ti veľmi pekne verím ze to tak bude,ale nemala si ze nejaké problémy zo stolicou alebo také niečo? No ja mam tu stolicu proste ze redšiu,nemam stále tuhú ako ma byt ale tak to asi nikto nemá stále,mala si s týmto problém alebo nie ?
Plus ešte sem ta pobolievanie pod bruchom
neuspat človeka je barbarské. Skúsili by ma neuspat, otacam sa na päte a idem inde
@rozkvet1 ako napr ta rektoskopia sa dala vydržať síce boli krce ale dalo sa to len uz ta kolono je predsa len aj celé hrubé crevo tak preto mi aj sestrička spomínala ze oblbovak
môžem sa opýtať, koľko ste platili za kolonoskopiu s injekciou?
@janulienka78 v nr mi povedali ze injekcia je 60 alebo 65 eur
@marhulka13 ďakujem, lebo mamine povedala 150 EUR...
@janulienka78 môže byt, vsade majú iné ceny
ja som mala len pozitivny test na OK v stolici, nic ine. Pri vysetreni nic dr nenasiel podozrive, crevo bolo ciste, ziadny polyp tak ani nebral ziadnu vzorku na rozbor. Obcas ma bolieval konecnik. Ja mam aj sedave zamestnanie. So stolicou som nemala nikdy problem, ziadne hnacky. Najhorsie bolo ze ja som na prvu preventivku po 40tke, kde bolo treba doniest stolicu, na to zabudla a sestricka vsak doneste niekedy. A vykaslala som sa na to. Potom dalsia oreventivka a v stolici krv. Ma tam skoro vystrelo. Este aj dr.mi vtedy povedal musite ist na kolono je to dost nafigu ze vam vysla ta stolica pozitivne. Takze som mala mesiac naozaj velky stres.Stale som sa len pozorovala.a googlila.
mala som dva malicke polypy, tak tie odstranili a poslali na vysetrenie. bolo to ok, ale o rok musim ist znova. vseobecny ma poslal lebo som podla mna mala krv v stolici. ale je mozne, ze to bolo len z cvikle, ktoru som jedla 🙂🙂 ale aj dobre, ze sa stalo lebo prave take polypy mozu prerast do rakoviny
@tana85 polypy, si aj citila? mala si bolesti ci problem s kakanim?
@balerina2025 nie, to bola nahoda, nevedela som a ani sa nijak neprejavoval. takze som naozaj rada, ze som sa na kolono dostala, mohlo to dopadnut horsie za par rokov
mna zaujíma, boli ste niektorá po sekcii na tomto vysetreni? príp. inej brušnej operácii? Asi keď su v bruchu zrasty, je to náročnejšie. ja mám za sebou 3sekcie, preto mi to ide hlavou, že ak to raz budem absolvovať, či to pre tie zrasty je vôbec možné
@ikonica ja skor myslim ake su skusenosti s priebehom.. ale to tazko porovnat, kazdy to zvlada inak. manzel bol kedysi davno a vravel ze u zubara zaziva horsiu bolest.. bez zrastov samozrejme
@rebeka113 ani sekcie som nemala v narkoze, tak zas mozno zbytocna narkoza. s oblbovakom by sa to malo dat zvladnut snad.. len ten stav brucha ked bolo 3x otvorene, aka bude priechodnost...
@smilingwoman presne priprava je horsia. Mna z toho napinalo a mala som migrenu

@kiaran127 mne obvodná poslala vzorky na ok.krv na hlieny v stolici na kalprotektin a všetko v poriadku aj gynek všetko v poriadku aj sono brus dutiny aj sono moc traktu v poriadku aj krvny obraz v poriadku gastro žalúdok hadica tam bol nejaký zapal reflux zistený a rekroskopia tam zasa vnut hemoroidy ale mávam často bolesti v podbrusí za posledný pol tok 3 krát liecene infekcie moč ciest.....preto ma poslala ešte na kolono koli tým bolestiam v podbrusi a stolicu no tu tiež mávam takú redsiu niekedy tuhšiu to uz mam par rokov takto preto uz neviem co moze byt príčinou .....strasne moc dúfam ze to bude v poriadku tie čreva mam trochu strach z toho.....neviem ci ešte sa dá také zistiť z tej kolono čítať na nete články je katastrofa tam len tie najhoršie scenare...myslíš ze keď to vyššie písané je vsetko ok ze aj toto by mohlo byt ? Aj doma som si robila testy na ok a mala som tiež negatívne