icon

Kolonoskopia v nemocnici v Žiline

cema
21. sep 2015

Ahojte
v pondelok ma čaká kolonoskopia ,,, mam hrozny strach,,, čítala som nejaké príspevky tu na MK a žilinu tu opisujete ako niečo hroooozne hrozne...
ja sa zvyčajne nebojím ničoho ale teraz mam hrozny strach ako sa najlepsie pripraviť čo nejesť ako sa psychysky pripraviť
Ďakujem

Strana
z2
hyta
21. sep 2015

Ja som už bola 2 krát a práve v Žiline. Podľa mňa veľmi záleží kto ti vyšetrenie robí. Prvý raz som bola na poliklinike a bolo to veľmi bolestivé. 2 dni pred vyšetrením mi kázali si dávať preháňadlá a držať hladovku. Druhý raz som bola na poliklinike Vlčince, tam tieto vyšetrenia robí MUDr. Hrubý a bolo to o inom. Ani som nevedela ako a vraví mi, že hotovo. Bolesti som vôbec nemala, len mi kázal si kúpiť Espumisan, aby mi po vyšetrení odchádzali vetry. Už by som ku inému lekárovi na toto vyšetrenie ani neišla.

cema
autor
21. sep 2015

@hyta bože každý hovorí že na poliklinike je to hrozné a ja idem práve tam ku doktorovi gulasovi,,, ja mam hrozny strach,,,

tomasko27
21. sep 2015

Jaa tam chodim ale na gastroskopiu a k dr Hauptovi a viem ze dr Hruby robi aj tam,lebo som to tam citala.Ale dr Gulas nie je najhorsi ale on vyzera tak prisno.

mirkava
21. sep 2015

@cema najlepsie je necitat 😉. Ja som bola v PP. Pred vysetrenim mi dali prehanadlo ktore sa pije a poucili ma co a ako papat. Vysetrenie sa dalo zvladnut. Dali mi injekciu "oblbovak" a potom mi uz bolo vsetko jedno. Neboj sa prezijes to. Prezila si porod, proti tomu je tito "rozpravka" 😊

cema
autor
21. sep 2015

@tomasko27 ja som bola u neho na gastro,,, vysetrenie strasne ale on mi pride velmi svedomity,, no bojim sa toho vyšetrenia strasne,,, porodu som sa takto nebala

maria1989
21. sep 2015

@cema moja známa bola prvýkrát bez tej tabletky "oblbnutie", nevedela to vydržať. druhýkrát išla tak, že si za tú tabletku zaplatila, ešte si ráno predtým dala tuším novalgin či ibalgin, a vravela, že s tabletkou pohodička. a to bolesť neznáša, čiže asi tak. neboj sa a určite choď, aby si niečo nezanedbala. držím palce 🙂 a keď sa bojíš toho lekára, objednaj sa u iného, na tom nič nie je.

cema
autor
21. sep 2015

@mirkava lenže oni mi daju niečo až keď to bude neznesitelné doktor sám povedal ,,,
@maria1989 ja sa práveže lekára nebojím bojím sa bolesti,, ja som nikdy nebola taká citlivka no mam na hovno obdobie všetko akosi zle znášam,,, bože už som to mohla mať za sebou v juny no bol pokazeny prístroj,, ma to zrušiť? veď ja už teraz nemozem jesť,,

maria1989
21. sep 2015

@cema to už je na tvojom zvážení. viem, že v zahraničí ťa na toto vyšetrenie vedia uspať. u nás síce nie, ale skúsila by som sa porozprávať s lekárom o tvojich obavách, a hlavne si nechaj všetko vysvetliť. známa vravela, že s tými liekmi je to len akoby si mala počas vyšetrenia vetry.

stanislava111
21. sep 2015

sa zas toľko neboj, naozaj sa to dá vydržať.... ja som mala tiež aj bezbolestnú aj s bolesťou... ale zasa tá bolesť je len chvíľková, ak Ťa bude cítiť vyššiu bolesť, tak poprosíš o injekciu -veď nebudeš zbytočne trpieť,.... a doktori sú tiež len ľudia, neboj injekciu Ti neodoprú.....
pred tým sa neje a berú sa preháňadlá a klistír, črevo musí byť dokonale čisté....
vezmi so sebou doprovod, to pre prípad, ak by Ti dali injekciu aj ako psychickú podporu....
zvládneš to.... 🙂

cema
autor
21. sep 2015

@stanislava111 Ďakujem
doprovod bohužial nema kto no a zvladnem nejako sa na to psychicky pripravim,,,

evelynm
21. sep 2015

absolvovala som dobrovolne kolonoskopiu - ako prevenciu a vôbec to nie je take hrozne. Urcite zalezi na tom, kto ako zvlada bolest, ale pre mna to bolo len neprijemne, mozno chvilami bolestive, sle su ovela horsie veci. Myslim, ze sa z toho zbytocne robi strasiak.
Drzim palce.

womankc
21. sep 2015

@cema zbytočne sa desíte, ja som to absolvovala tam, nie síce u Gulasa , ale u Dr. Baša . Nebolo to príjemné , ale prístup sestry a lekára bol veľmi dobrý , pekne jednali ...... Ja som sa toho bála a nakoniec som to zvládla. Viete strašne záleží na psychike, kto je citlivejší vyšetrenie cíti ale rozhodne to nie je strašné . Ak by ste to predsa len psychicky nezvládla , pred vyšetrením ich poproste o oblbovák a ak ani tak nie tak v Martine to robia aj pod narkózou a stálo to tuším tak okolo 140 E známa bola takto, lebo sa nevedela psychicky na to odvážiť normálne, ale ako hovorím , nie je to nič tak hrozné , že by sa to nedalo vydržať ...

hyta
21. sep 2015

@cema Ak sa bojíš, skús zájsť ešte pred tým termínom za Dr.Hrubým a poprosiť ho, či by ťa nezobral on. No v narkóze by ti to určite nerobil, lebo spomínal že niektoré pracoviská robia vyšetrenia i v narkóze, vtedy však lekár nevidí reakcie pacientaa môže sa i niečo poškodiť. Ja som u neho bola veľmi spokojná.Držím ti palce, pôrod bol oveľa bolestivejší.

mirkava
22. sep 2015

@cema aha, no mne dali hned. Dr. mi dal dokonca moznost ze to robia aj v narkoze. Samozrejme za priplatok, ale urcote by som to nerusila. Ak mas az tak valky problem skus sa u nho informovat o moznostiach.... Veeeelmi drzim palce.

mirkava
22. sep 2015

@maria1989 v zahranici? Moznost uspatia mi dal aj nas dr. za priplatok. Vlastne dal 3 moznosti: Bez vsetkeho, tablatku (oblbovak), alebo uspatie, co bol ale dlhsi proces a potrebna pritomnost anesteziologa. Vybrala som si oblbovak a bolo to znesitelne...

maria1989
22. sep 2015

@mirkava no pekne. známej povedali, že ju teda neuspia 😠 a to sme v KE.

maria1989
22. sep 2015

@mirkava nakoniec zistím, že aj na gastroskopiu sa môžem dať uspať, čo by som teda s radosťou sa dala. 🙄

ajka30
22. sep 2015

@cema Ja som sa tiez strasne bala, tam som isla do narkozy. Podla mna to robia v kazdej nemocnici- samozrejme - za pekny priplatok.

ivan42
26. máj 2016

Je dobré povzbudiť sa pred vyšetrením. Dnes som bol na "obávanej" kolonoskopii v FSNP v Žiline. Všetko prebehlo zrejme vďaka pánovi MUDr Bašovi a jeho dvom milým sestričkám veľmi ohladuplne a hladko. Tak ako aj 6 rokov predtým, čakal som na avizované bolesti ale skor prišlo ukončenie. SUPER. Aj ten proces deň a večer pred vyšetrením aj predchádzajúca diéta sa dala zvládnuť a dokonca som sa po úplnom prečistení cítl ľahko a dobre. Nebojte sa doktori to už vedia robiť tak perfektne, že sa to dá zrovnať s inými bežnejšími vyšetreniami. Ďakujem.

janinkapm
26. júl 2016

Prosim Vas, je teda v ZA nejaky doktor, u ktoreho ma na poziadanie uspia? dakujem

cema
autor
26. júl 2016

@janinkapm držím palce,,,

vejapa76
6. sep 2016

@cema ahoj. Bola si? Kde si sa nakoniec rozhodla ísť? A ako to dopadlo? Asi má toto vyšetrenie neminie :(

cema
autor
6. sep 2016

@vejapa76 bola som v nemocnici Mudr.Gulas...dibry lekar.
Odporucam aby si sla iba k nemu alebo Basovi ...v nemocnici nikto iny...
Vysetrenie...hm...prezila som to

vejapa76
6. sep 2016

@cema ďakujem za odpoveď. A dali ti oblbovak alebo si musela pýtať?

vejapa76
6. sep 2016

@cema a musela si mať doprovod? Po zákroku si hneď šla, alebo dáku dobu ta nechali niekde-kde?

cema
autor
6. sep 2016

Planovala som to zvladnut sama bez doprovodu a oblbovaku...v poslednej chvili som poziadala sestru ci by predsa len nesla so mnou...a dobre som spravila.oblbovak mi museli dat pocas vykonu...som chuda a to bol trochu problem...lezala som este hodinu na lozku.

vejapa76
6. sep 2016

@cema ďakujem. Snáď to prežijem :(

cema
autor
6. sep 2016

@vejapa76 Určite to prežiješ,,, jediné čo radím,,, lekár ,,, v žiadnom prípade ten nový tretí, Držím palce

vejapa76
6. sep 2016

@cema vďaka

janinkapm
4. okt 2016

@cema ďakujem.dnes som to absolvovala v martine u mudr.balaza.dala som sa uspať,uspatie stalo 130eur,ale 100 eur mi Dovera preplatí.pan,co ležal po narkoze tiež mi vravel,ze union mu preplatí 80%.na vyšetrenie som čakala mesiac,u mudr.konecnej v za by som čakala 2mesiace.ale ona neuspava.u mudr.balaza príjemné sestričky,po narkoze som ešte 1,5 hod lezala na posteli a chodili nám dávať vodu na pitie.bola som spokojná a hlavne,ze som mala dobre výsledky😃

Strana
z2