Kombinácia liekov Kventiax a Sanval
Dobrý deň prosím o radu trápim nespavosťou bol mi na večer predpísaný Kventiax 25 mg+ Sanval 10 mg včera som užila prvú dávku stále som ospala ma niekto skúsenosti s užívaním tejto kombinácie liekov?
popr. zavolaj lekárovi že si veľmi ospalá z tejto komb.
z 1 tabl. Sanvalu sa spí 8 hod - len zo sanvalu...a keď ku tomu pridáš ešte ďalšiu dávku iného lieku na spanie tak to si už moc neviem predstaviť....
zober si ked pojdes uz spat na noc
Uzivala som obidva. Po sanvale som bola taka ani to neviem vysvetliť.. no nedokazem za normalnych okolnosti povedat niekomu mam.ta rada. Iba to tomu cloveku viem.napisat. a po tom sanvale son to dokazala napriklad mame povedať. A tiez som po nom dokazala písať basničky 😁ale druhy den som si tu moju vymyslenu basnicku vobec nepamatala a aj som si ju hned napisala ale takym.skrabakom ze dovidenia. po kventiaxe som takýto stav nemala
@bubka1995 kventiax sú antipsychotiká, máš ich asi preto aby si bola pokojná bez stresu, aby si mohla zaspať musíš byť pokojná, nepremýšlať nad kadečím a sanval ako hypnotikum ti k tomu spánku pomôže, ber to až na noc, lekári často predpisujú kombináciu takých liekov hlavne pri stresoch a depresiách a zrejme niečím trpíš,, ked ti to dal, takže s kventiaxu budeš pokojná, spavá zo sanvalu
skus si dať melatonin, hovorí sa mu aj hormon spanku, možno zaberie, na ten kventiax si musi organizmus zvyknuť, najskôr budeš ospala z neho, ale časom už nie, taký týždeň dva
@terezkaarthuramax Ja to mam tak isto vypisujem každému a akoby som ožila zo Sanvalu😁😁😁
predpisovanie kventiaxu ba spanie je offlabel ale robieva sa...
@bubka1995 a mala som aj taky priznak ze sa mi zdalo ze pada skrina tak som ju pridrziavala a este bratovi prisiel kamarat vecer a ja som ho objimala ,😁veru zabavne spomienky mam ked som to uzivala..

sanval je liek na spanie... Kventiax tiež podporuje spanie.
to si dostala užívať naraz pred spaním? lebo čo viem predpisujú sa osobitne, nie spolu. aby si rozumela alebo Sanval, alebo Kventiax.
tak ale lekár mal asi dôvod na túto komb.