icon

Komplikácie po operácii žlčníka

kristina_268
17. jún 2023

Ahojte, zaujímal by ma Váš názor. Som rok od operácie zlcniku, ktorý bol celý zakamenovany. Odvtedy som mala pokoj, pred pár mesiacmi mi začala bolest presne tam kde som mala zlcnik aj taká istá bolest.. bola som stym u lekára vzal mi krv či to nieje pankreas a moč či to nejde od obličky ale toto bolo v poriadku. Viac ma už nikdy neposlal prenho to bolo vyriešené .. ale mňa tá bolest stále trápi. Niekedy silnejšie a niekedy menej.. som na diéte momentálne takže jem nízkotučné jedla ale boli to aj tak.. ak sa najem či nenajem, ak si dám niečo mastnejsie alebo nedám stále to boli.. máte s tým niektorá skúsenosť? Ak áno ako ste to vyriešila ? Som už zúfalá fakt…

Strana
z2
kristina_268
autor
21. jún 2023

@simca06022011 toto som teda neskúšala .

kristina_268
autor
21. jún 2023

@simca06022011 máte nejaké odskúšané ?

simca06022011
21. jún 2023

enzymy su rozne, pred jedlom, napr aj z reklam pancreolan a pod... kvapky ja, ked mam bolesti kadejake tak phyteneo zaludocne kv., ale ked som mala zlcnik na zaciatku kadejaky tak aj Valovic kvapky (VALOCHOL) boli fajn. A vlakninu som pridavala ja optifibre, ale bezne ludia kupuju psyllium, alebo inu. Viac si nespominam 🙂 ale plne lekarne su toho. Po operacii by si mala uz jest normalne do par tyzdnov, zvykne nejaka zlozka orbit zle, alenie takto ze vsetko. Ja na tvojom mieste idem na gastro vysetrenie .

timea301196
1. aug 2023

@simca06022011 ahoj ako ste riešili žlč v žalúdku? Ja ju mám tiež

kristina_268
autor
12. aug 2023

Dostala som lieky dvoje, a o štyri mesiace na hadicu znovu aby to prekontrolovali.

gocrazy
22. apr 2024

@simca06022011 dobry den prosim vas ake lieky vam dal lekar na tu zlc v zaludku? Ja to mam vzdy pri hadicke, aj erozivne zmeny na sliznici zaludka, reflux zlce ale lekar to ziadno neriesi hoci mam dlhodobo traviace problemy a teda ocividne mi netravi tuky, dakujem

canany
22. apr 2024

@matway starsia diskusia, ale chcem sa spytat ako sa zbavit kamenov? Minuly rok mi zistili plny zlcnik kamenov, velkych, ani som netusila ze si ich tam pestujem, nemavala som zatial ziadne koliky, ziadne extra problemy, odporucili mi vybrat zlcnik, ale co citam, niekomu to pomohlo, niekomu nie a niekomu zhorsilo. Preto stale vaham a zistujem info. Ja dietu nedokazme drzat, aj ked sa obmedzujem,taku prisnu zlcnikovu nedam.
@kristina_268 prosim Ta ako si dopadla s tym zlcnikom nezlcnikom?

timea301196
22. apr 2024

@gocrazy ahoj ja mám ganaton, pantrazol a pangrol

simca06022011
22. apr 2024

@gocrazy pantoprazol som mala, ale mne ot nijak nepomohlo, casom mi to preslo. Skus teda napr enyzmy na travenie?

@canany ak mas plny zlcnik kamenov, daj si tho vybrat a ani nespekuluj, mne ho vybrali v hodine dvanastej.. rozdiel obrovsky. A nic sa mi nezhorsilo, som 2 mesiace po operacii a jem vsetko zaradom, nemam jediny problem, ani s tym, co som predtym dlhe roky nesmela jest...
Kamenov sa nijak nezbavis.. ten zlcnik je naplneny tak ze su na seba na tesno naukladane uz ich nijak nerozpustis, nevyplavis, jedine si komplkacie mozes sposobit.

gocrazy
22. apr 2024

@timea301196 ahoj a kto ti prosim predpisuje lieky? Ake vysetrenia si absolvovala este? Dakujem

timea301196
22. apr 2024

@gocrazy hadicu z hora aj z dola. Lieky mi predpísal hneď pri hasičské z hora, keďže videl tu žlč v žalúdku. 🙂 lieky mi teraz predpisuje online už 🙂

kristina_268
autor
22. apr 2024

@canany dobrý deň, dopadla som tak že nadbytočnú žlč mi robí veľké problémy .. takže ako som dostala lieky na reflux bolest odstala našťastie.. ale ten reflux je už doživotne

matway
29. apr 2024

@canany na tomto linku si všetko prečítaš, biopotravinyraj bodka sk glauberova sol magnesium sulfuricum pecenova ocista50g. Hypertextovy odkaz tu nedám, bolo by to brané,ako reklama.

30lenka04
3. aug 2024

@timea301196 dobrý deň, prosím Vás vedeli by ste mi povedať, ako ste momentálne s tou zlcou v žalúdku?Pred cca mesiacom som bola na hadičku a zistili mi veľa žlče v žalúdku a reflux. Beriem lieky, ráno pantomyl a itoprod 3 x denne . Bolesti žalúdka však pretrvávajú naďalej každý deň. Niekedy väčšie kŕče, niekedy len žalúdok cítim. Je to už neúnosné pre mňa, a neviem či je to v rámci tejto diagnózy,, normálne,, a jednoducho treba len čas aby sa to upravilo. Ďakujem za informáciu 😊

30lenka04
3. aug 2024

@kristina_268 dobrý deň, prosím Vás a po akom čase Vám od bratia liekov bolesť ustúpila? Ja mám lieky cca mesiac a bolesti pretrvávaju. Každý deň, niekedy viac niekedy menej. Rovnako mám žlč v žalúdku a reflux. Srdečne ďakujem za informáciu

timea301196
3. aug 2024

@30lenka04 Áno určite treba čas. Nie niekedy naprd keď sa prajem ale niekedy mi je dobre beriem ráno nolpazu podľa potreby GANAton a pankreolan

30lenka04
3. aug 2024

@timea301196 Takže ani Vám hneď lieky nezabrali a bolesť ste pociťovali ? Ak som správne pochopila, vy ste tiež mali žlč a reflux a to spôsobovalo žalúdočné bolesti? Prepáčte, že toľko otázok, len nepoznám osobne nikoho s takýmto problémami. Ráda by som si informácie vymenila.

timea301196
4. aug 2024

@30lenka04 ano trvalo to nejaký čas kým zabrali… a ano mám reflux a do toho tu žlč co zhoršuje reflux..

ane333
4. nov 2024

Ahojte. Pripnem sa k tejto debate. Ja mám rok a pól od operácie žlčníka a asi rok po operácii ma začalo ako keby na tom mieste kde bol žlčník niečo tlačiť. Nemám vyslovene bolesti ale mám pocit ako keby som tam niečo mala, niečo mi tam zabudli 😅 taký divný pocit pod pravým rebrom. Bola som v lete na sone ale všetko vyzeralo v poriadku. Krv som mala tiež v poriadku. Ten pocit tlaku alebo naozaj ako keby som tam niečo mala ma už dosť otravuje, volala som znova na gastro a som objednaná na ďalšie sono, chcela som len vedieť či ste aj vy nemali podobne problémy, lebo dosť sa už začínam obávať čo to môže byt

maialeo
25. nov 2024

@kristina_268 ako prosim ta pokracujes? Nejak sa to vyriesilo?

Strana
z2