Kompresné pančuchy - skúsenosti

17. jan 2023

Strašné ma bolí koleno od kolena dolu...nie na dotyk ale pri chôdzi..už dva dni mám pančuchy bolesť žiadna...dnes som si ich nedala a celý deň ťahám nohu za sebou mám bolesti.Nechapem to keď mám pančuchy žiadna bolesť čo to prosím môže byť.Ked je noha stiahnuta mám pokoj.

ada12345
17. jan 2023

Asi zily, skus si davat aj detralex tablety alebo sa objednaj na cievne vysetrenie.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. jan 2023

@jane89 áno ide to odtiaľ dolu...

autor
17. jan 2023

@ada12345 žily?aha to by ma nenapadlo ..môže toto byť niečo vážne?

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. jan 2023

@jane89 teraz som objednana ortopedovi mám rengen kolien...a päty RTG lebo aj tie ma bolia ..na RTG čo mi robila pani povedala,že na pätách mám výrastky preto tie bolesti...ale na kolená mi nevedela nič povedať.
Ale ,že ona tam nič zle nevidí...neviem či tomu rozumela...lebo popis nemám keďže dr bol chorý čo to mal písať .Tak zajtra ortopéd som zvedavá čo povie.Mam sa teda objednať aj traumatológovi?a tam potrebujem výmeny listok ?

paulinam99
17. jan 2023

Môže ísť o vnútrožilovú trombózu. U mňa tomu predchádzala bolesť v lýtku, neskôr aj na zadnej časti kolena a zadnej časti pod kolenom.
Spravili mi krvný test na S_CRP a P_D-dimér, obidve hodnoty boli niekoľkonásobne prekročené a už mesiac som v liečbe (Detralex+Xanirva+kompresná pančucha na celú nohu).

Skús si zmerať obvod nohy tesne pod kolenom a potom ešte na 2-3 nižších miestach tak po 3-5 cm nižšie. Ak máš rozdiel medzi ľavou a pravou nohou nad 1 cm (u mňa bolo až 3 cm rozdiel medzi ĽaP)

P.S.: Môže ísť aj o poúrazový stav (napr. natiahnutie svalu, vyvrtnutie členka atď. ak bola noha bandážovaná a nehybná dlhšie)

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
17. jan 2023

Moze to byt rozne...urcite treba k doktorom. Ja mam krcove zily v tehotenstve a velmi pomahaju kompresne pancuchy.