Kondylómy

12. jún 2023

Ahojte, ešte som u gynekológa nebola nemala som žiadne ťažkosti plánovala som isť toto leto. No v skratke ide o toto ked som sa dole holila pozerala som sa pritom na zrkadlo a vtedy som si všimla že mam pri vstupe do pošvy male výrastky zistila som teda že sú to asi kondylómy, ako vravím nemám žiadne ťažkosti žiadne svrbenie, pálenie nič ani mi nenapadlo že niečo také mám, veľmi sa teraz bojím ked som si o tom začala čítať, určite sa hned objednám na gynekológiu, je to veľmi nebezpečné? Či sa to dá nejak lokálne vyriešiť ako klasické bradavičky, ďakujem :(

mamamasama
13. jún 2023

Nebezpecne je to v zmysle, že nesies v sebe virus HPV. Ten sposobuje rakovinu krcka maternice. Urcite ku gynekologovi chod. Objavuju sa pri oslabenej imunite, alebo strese. Zbavit sa ich da len zmenou stravy a celkom zaberaju aj babske rady. Citron, ocot. Vyrad sladke a lepok. Jedz hlavne cesnak, probiotika a vela zelenej zeleniny.

puertorico
13. jún 2023

Ja som ich mala tiež keď som bola tehotná . Keď som porodila a išla na prehliadku po šestonedelí , vtedy sme sa dohodli Gyn mi ich vypaľoval . Mal požičaný stroj od manželky - kožnej dr. Štípalo to, ale prežila som. Mala som aj také 2 veľké .
Báť sa nemusíš, len je to pri odstraňovaní nepríjemné

mameha7
13. jún 2023

@mamamasama áno, ale tento typ HPV nespôsobuje rakovinu krčka maternice

mamamasama
13. jún 2023

@mameha7 a na to si ako prišla?