Kontaminovaný moč
Ahojte poraďte čo mám robiť nosím doktorke moč a už druhý krát mi vyšiel kontaminovaný. Neviem čo mám robiť zakaždým umyjem dôkladne a fakt už neviem .
Kupuješ skúmavky v lekárni?
1. mozes cikat priamo v poradni 2. cikat musis do STERILNEJ SKUMAVKY, nic sa neumyva, ziadne pohare ani nic podobne - novodobo im to vadi 🙂 3. Rano sa sprchni a potom. A ak aj tak je "kontaminovany" tak by ma zaujimalo z coho takeho.... ddakedy sme sa vycikali do zavaraninoveho pohara a bolo dobre a teraz robia okolo toho cirkus humberto ;) Uz ani do serblika deti sa nemozu vycikat, nacvicujeme s dcerkou so skumavkami vzdy az sa na to vykaslem :P
ja ked malej odoberam, tak umyjem a cakam ci bude cikat. ked nie, tak oblecieme a pri dalsom hlaseni ze mama treba mi cikat zaciname odznova - umyjem mydlom, odoberam, nedotykam sa skumavkami nicoho, ani tela, vrchnak pokladam na ciste miesta vnutornou stranou hore a este teda klop klop sme kontaminovany nemali...a to odoberam uz skoro 2 roky takmer kazdy mesiac.
@majkabr A cim je kontaminovany? Co tam nachadzaju?
My mame hydronefrozu obliciek a moc nosime od narodnia az doteraz (ma skoro 2,5 roka) kazdy mesiac. Skumavky mame od Dr.- specialne. Poumyvam mu pipika vodou bez mydla, necham trochu odcurat a potom chytim stredny prud, hned zavriem. Ked bol mensi, lepila som mu sacky z lekarne a z tych prelievala do skumaviek, co by sa nemalo, lebo uz neni sterilny. Aale nikdy nam nic nenasli.
@majkabr Týmto ti zrejme neporadím, ale podobný problém mala kamarátka s dcerkou. Keď im to nevyšlo na x-raz, tak im lekárka povedala, že je to zrejme tým, že na Slovensku prebieha teraz takzvaná centralizácia labákov a že my si myslíme, že moč je vyšetrovaný na mieste, ale v skutočnosti ho vyšetrujú možno niekde o 100 kilometrov ďalej. Kým sa tam dostane, prejde aj viac ako pol dňa a ktovie čo všetko sa tam namnoží. Oni to nakoniec vzdali aj s lekárkou. Vraj môžme poďakovať za to finančnej skupine J&T, ktorá labáky na Slovensku poskupovala a teraz robí optimalizáciu nákladov. Upozorňujem, že táto informácia je z kategórie - jedna baba povedala.
Tak potom uz musi byt nieco v moci. Nie je mozne takymto postupom ho kontaminovat.
v lekarni pytaj STERILNE skumavky na moc, tie uz potom neumyvaj a davaj pozor aby sa okraj skumavky a vrchnacik nicoho nedotkol, vrchnacik len poloz, tak, aby bola vnutorna strana smerom hore. Odoberás dobre, tam chyba nie je,ale v umyvani skumavky, to je nezmysel...a najlepsie je moc odovzdat do hodiny po odobrati, uskladni medzitym v chladnicke.
ked posielaju moc na bezne vysetrenie, tak tam netreba tak lipnut na sterilitu,ale ked posielaju na kultivaciu, tak to treba odobrat sterilne.
V ziadnom pripade nevymyvat skumavku! Takto sa kontaminuje! Pokial sa skumavka, zakupena v lekarni neotvori, je sterilna. Takze neumyvat ju a ovorit az tesne pred odobratim mocu.
nam sa to tiez stalo, nakoniec bola chyba v labaku

@majkabr a dala ti doktorka na to špciálnu skúmavku, ktorú otvoríš až pri močení a hned zavrieš? skús sa umyť a hned vo vani sa vycikať do tej skúmavky.