icon

Kontaminovaný moč

majkabr
31. mar 2014

Ahojte poraďte čo mám robiť nosím doktorke moč a už druhý krát mi vyšiel kontaminovaný. Neviem čo mám robiť zakaždým umyjem dôkladne a fakt už neviem .

kiwi82
31. mar 2014

@majkabr a dala ti doktorka na to špciálnu skúmavku, ktorú otvoríš až pri močení a hned zavrieš? skús sa umyť a hned vo vani sa vycikať do tej skúmavky.

koniarova
31. mar 2014

Kupuješ skúmavky v lekárni?

magic08
31. mar 2014

@majkabr cikaj priamo na poradni... 🙂

stefka33
31. mar 2014

@majkabr Mal by to byť stredný prúd moču. Robíš to tak, že si najprv cvrkneš trocha a až potom naberáš moč?

simca06022011
31. mar 2014

1. mozes cikat priamo v poradni 2. cikat musis do STERILNEJ SKUMAVKY, nic sa neumyva, ziadne pohare ani nic podobne - novodobo im to vadi 🙂 3. Rano sa sprchni a potom. A ak aj tak je "kontaminovany" tak by ma zaujimalo z coho takeho.... ddakedy sme sa vycikali do zavaraninoveho pohara a bolo dobre a teraz robia okolo toho cirkus humberto ;) Uz ani do serblika deti sa nemozu vycikat, nacvicujeme s dcerkou so skumavkami vzdy az sa na to vykaslem :P

majkabr
autor
31. mar 2014

@stefka33 ano umyjem ho čakám aj hodinu kým začne cikať a nechám najprv nech si malý cikne trochu a potom až odberám moč proste sa natrápim a stále kontaminované umývam ho aj pod predkožkou ja už fakt neviem

majkabr
autor
31. mar 2014

@koniarova ano kupujem v lekárni skúmavky

jasminet
31. mar 2014

ja ked malej odoberam, tak umyjem a cakam ci bude cikat. ked nie, tak oblecieme a pri dalsom hlaseni ze mama treba mi cikat zaciname odznova - umyjem mydlom, odoberam, nedotykam sa skumavkami nicoho, ani tela, vrchnak pokladam na ciste miesta vnutornou stranou hore a este teda klop klop sme kontaminovany nemali...a to odoberam uz skoro 2 roky takmer kazdy mesiac.

zara0201
31. mar 2014

@majkabr A cim je kontaminovany? Co tam nachadzaju?
My mame hydronefrozu obliciek a moc nosime od narodnia az doteraz (ma skoro 2,5 roka) kazdy mesiac. Skumavky mame od Dr.- specialne. Poumyvam mu pipika vodou bez mydla, necham trochu odcurat a potom chytim stredny prud, hned zavriem. Ked bol mensi, lepila som mu sacky z lekarne a z tych prelievala do skumaviek, co by sa nemalo, lebo uz neni sterilny. Aale nikdy nam nic nenasli.

majkabr
autor
31. mar 2014

@jasminet ja robím to isté , len je pravda že som umývala skúmavku lebo mi to to povedala baba v lekárni že si ich mám riadne vyumývať

majkabr
autor
31. mar 2014

@zara0201 povedali mi že pestrá zmes. Ja mu moč odchytávam priamo do skúmavky. počkám až na stredný prúd a potom až zachytávam

jasminet
31. mar 2014

@majkabr ked kupis sterilnu skumavku na moc v lekarni, tak urcite nevymyvat... tym tam zanasas kde co...

zara0201
31. mar 2014

@majkabr Ved to robis dobre. Skus ho este umyt. Pestra zmes je siroky pojem- co ak to nie je kontaminacia odberom ale ozaj nejake bakterie v moci?

stefka33
31. mar 2014

@majkabr Týmto ti zrejme neporadím, ale podobný problém mala kamarátka s dcerkou. Keď im to nevyšlo na x-raz, tak im lekárka povedala, že je to zrejme tým, že na Slovensku prebieha teraz takzvaná centralizácia labákov a že my si myslíme, že moč je vyšetrovaný na mieste, ale v skutočnosti ho vyšetrujú možno niekde o 100 kilometrov ďalej. Kým sa tam dostane, prejde aj viac ako pol dňa a ktovie čo všetko sa tam namnoží. Oni to nakoniec vzdali aj s lekárkou. Vraj môžme poďakovať za to finančnej skupine J&T, ktorá labáky na Slovensku poskupovala a teraz robí optimalizáciu nákladov. Upozorňujem, že táto informácia je z kategórie - jedna baba povedala.

majkabr
autor
31. mar 2014

@zara0201 veď ho umývam ešte aj prekožku mu stiahnem a umyjem ho

zara0201
31. mar 2014

Tak potom uz musi byt nieco v moci. Nie je mozne takymto postupom ho kontaminovat.

jasminet
31. mar 2014

@zara0201 ale majkabr umyva tu skumavku pred odchytom... co je podla mna zdroj tej kontaminacie 😅

zara0201
31. mar 2014

@jasminet Aha,k tomu som sa akosi nedocitala. No nam detska Dr. dava specialne skumavky na sterilny moc co ide na mikrobiologiu. Moc co ide na biochemiu ide do obycajnych. Ale vsetky fasujem, neotvaram a v ziadnom pripade neumyvam.

lin123
31. mar 2014

v lekarni pytaj STERILNE skumavky na moc, tie uz potom neumyvaj a davaj pozor aby sa okraj skumavky a vrchnacik nicoho nedotkol, vrchnacik len poloz, tak, aby bola vnutorna strana smerom hore. Odoberás dobre, tam chyba nie je,ale v umyvani skumavky, to je nezmysel...a najlepsie je moc odovzdat do hodiny po odobrati, uskladni medzitym v chladnicke.

jasminet
31. mar 2014

@zara0201 aj my dostavame od nefrologicky speci, narabam s nimi ako s pokladom 😀 ale aj obycajne z lekarne su sterilne, v tych nosim k obvodacke moc ked je treba a este nikdy neboli kontaminovane. ale teda tiez nevymyvam

zara0201
31. mar 2014

@jasminet Ze ako s pokladom 😀
Ja ked ich vidim doma na polici tak mam triasku, lebo tieto odbery neznasam prave pre ten cirkus okolo sterility. A to ze mame chlapca. Neviem si predstavit ako sa to odobera dievcatam.

lin123
31. mar 2014

ked posielaju moc na bezne vysetrenie, tak tam netreba tak lipnut na sterilitu,ale ked posielaju na kultivaciu, tak to treba odobrat sterilne.

bebe02
31. mar 2014

V ziadnom pripade nevymyvat skumavku! Takto sa kontaminuje! Pokial sa skumavka, zakupena v lekarni neotvori, je sterilna. Takze neumyvat ju a ovorit az tesne pred odobratim mocu.

petrasto
31. mar 2014

nam sa to tiez stalo, nakoniec bola chyba v labaku

onga1312
20. júl 2020

@zara0201 zdravím aj moja malá má hydronefrozu obliciek, už bola 2 krát operovana a teraz máme kontaminovany moč... Ale teraz je aj prechladnuta tak asi z toho.