Kontraindikácie očkovania Covid-19
Ahojte, zaujíma ma s akými diagnózami Vám lekári neodporúčali sa očkovať proti covid 19 ? Prípadne, či Vám radili počkať ako sa vyvinie situácia s vakcínami ?
Nerada by som v tejto diskusii rozoberala tehotenstvo a covid. Skôr som zvedavá na auto imúnne ochorenia, oblasť hematológie, civilizačné choroby, atď.
PS: Tiež nemám záujem riešiť príspevky typu ja som sa dala zaočkovať a som v pohode, áno takých je mnoho ale sú tu žiaľ aj negatívne účinky vakcinácie, o ktorých sa samozrejme hovoriť poriadne ani nesmie a len zlomok sa dostane na povrch resp. im aj strašne dlho trvá kým nejaký nežiadúci účinok oficiálne priznajú (viď zápal srdcového svalu a vznik trombóz). Tie 4 úmrtia čo máme na covid snáď nikto so zdravým rozumom nezožerie. Viď porovnanie s ostatnými krajinami EÚ a ich oficiálnymi štatistikami.
Za každú skúsenosť ďakujem.
@pribinak ako kde,kolegyna v ziline ma v ambl v cistom okolo 609€,to nieje bohvieco.
Ano zdvihli sa im platy ale zasa tahat za 2 sestry dlhodobo aj bez korony nieje moc ok.Inak po korone mohli im este zvysit plat,ved si to zasluzili poniektore.Aucitelia maju kolko?Tiez nemyslim ze malo,pritom prazdniny a vikendy,sviatky si doma odesedia,co taka sestra ci je sviatok,nedela prazdniny ide do tej roboty.
@ktochytavzite tak každý si zaslúži, to nie je celkom tak, že ucitelia majú prázdniny a hovno robia.
Sestry za prácu počas korony príplatky dostali. Napr, predávacky nie
Ale tento problém s platmi tu už my dve nevyrisieme
@pragmaticka by má zaujimalo keď niekto zomrie ako ho ,,nedali pitvat"? To len tak sa rozhodli? Trocha mimo....
@ajka0207 ty si myslíš, že po očkovaní, nebude vírus mutovat, to vážne?! Fuha...
@maciatkolulu keby sa zaockuju všetci v rozmedzí dajme pár týždňov tak áno, vírus by prestal mutovat, pretože by prestal existovať. Keďže toto je v demokratickom svete totálna utopia, tak jedine môžme znižovať tempo mutácie tým že znižujeme počet možných hostiteľov. Funguje to tak pri iných virusoch Zatiaľ mi nikto nedal dôvod si myslieť že tento vírus sa správa odlišne.
@ktochytavzite ale tým že sa zaockuje celá populácia sa predsa chráni každý. Nakazuje sa ich preto tak veľa lebo zaockovanost 40 percent je strašne malá, ako som písala vyššie, zaockovanost v populácii funguje správne pri 90+ percent. Tým nevravím že sa daj zaočkovať, len reagujem na tvoju otázku prečo všetkých presviedčaju dať sa zaočkovať.
@pragmaticka ahoj. Moj muz ma taktiez ochrnutu polku tvare, nie z ockovania, normalne proste ochorel. Mozem ti napisat sukromnu spravu ako sa jej dari? Nakolko u nas to trva sialene dlho a ma len malicke progresy. A ano tiez mu neodporucaju ockovat mozno iba pfizerom. Dakujem ti
@ajka0207 no ak by tá vakcína bola taká, že zaočkovanim som plné chránená pred možným nakazením, tak kolektívna imunita má zmysel.
Táto vakcína ale vraj chráni len predtým , aby som sa nedostala do nemocnice, čiže aj keď som.zaockovana, tak nakaziť a šíriť to môžem naďalej. Čiže aj mutácie môžu byť ďalej a práve možno horšie vďaka očkovaniu, lebo vírus sa bude ďalej vyvíjať... 🤷♀️ Ale to rozmýšľam len ja laik
@ljzozv žiadna vakcina nechráni 100 percent proti nakazeniu, len znižuje šancu a keď sú všetci zaockovany tak ochorenie sa nešíri lebo tá vírusová nálož nie je dosť vysoká, ako píšem vyššie ono by to fungovalo keby sa zaockujeme všetci, ale to je bohužiaľ nereálne.
Virus mutuje podľa toho koľko krát sa zreplikuje a čím menej ho bude v populácii tým menej mutuje. On nemutuje vedome, len náhodne.
@ajka0207 Alw medzi detmi by sa mohol nadalej sirit,ci?Lebo isto novorodenca nikto neda zaockovat,a boli aj taki,nakazeni.
@ktochytavzite áno, rovnako ako žltačka alebo osýpky a napriek tomu sa proti obom očkuju všetci.
@ajka0207 tak ale mrna vakciny nie su moc overen este,preco by sa mali male deti ovkovat?A zltacka mutuje?Mozno tak za 10r po dobrych ohlasoch ockovanie pre deti.
@ktochytavzite do konca toho roka budeme očkovať 5+ a potom predpokladám aj mladšie deti. Každý farmaceutický výrobok bol na začiatku neoverený a väčšina sa netestovala 10+ rokov pred nasadením. Samozrejme to nemôžu dať povinné takže to zas bude fungovať len čiastočne.
@ajka0207 alw deti len s diagnozami,nie?Je ich tam okolo 5 diagnoz.Ci na sk vsetky?Inak pozri si aj ty toho Jaroslava Turanka.
@ktochytavzite to teraz schválil minister na tú jeho výnimku (neviem ako sa to právne volá) že ockuju deti s diagnózami, zatiaľ očkovanie 5-12 nie je schválené emou lebo nie je ukončené klinické testovanie, predpokladané ukončenie je v decembri, potom sa budú očkovať všetky deti 5+ a predpokladám že sa začne robiť klinické testovanie na menších deťoch.
Ak ta to este zaujima, autorka, tu mas aj k tym trombozam, i ked neviem, ci tomu budes verit.
https://noizz.aktuality.sk/news/primar-kulkovsk...
@simsalabim kulkovsky bagatelizuje následný očkovania aj smrť. Čiže on zaockuje rad radom každého.
Tak neviem, naco si zalozila tuto diskusiu... ved ty si uz rozhodnuta, nepotrebujes nic ine pocut ani citat. Ani informaciu, ze riziko embolie je vacsie pri covide ako pri vakcine.
@ajka0207 ano mame v rodine zaockovanu 12r tiez.No ktovie ci to bolo,casom sa uvidi.
@lucia147852 Áno a alergia úplne stačí ako kontra. V súhrnnej informácií vakc. je uvedené množstvo pomocných látok a imunoalergologička na dotaz bola schopná vytestovať len jedinú (!!!) z nich. A to sú len tie deklarované zložky, o tých, čo tvoria obchod. tajomstvo výrobcu nehovorím. Teda lekári nedokážu určiť, či u vás podanie inj. vyvolá alerg.reakciu alebo nie. Vyhláška č. 231/2021 V. v. SR na stranke min.zdravotnictva je dokument v pdf o kontraindikaciach, kde su uvedene dalsie podrobnosti.

@ktochytavzite mna tu asi ukameňujú, ale sestry až take malé platy nemajú, napr ucitelia sú uplna žobráč vedla nich
Aj kopec úradnícok.