Kožná lekárka navrhla vyšetrenia. Máte skúsenosti?
Ahojte, bola som so synom u koznej kvoli akne. Ma 3 roky, ale hlavne v lete sa mu tvoria take male vyrazky na cele. Tak sme isli.... Medzi recou som spomenula aj jedno cudne znamienko, ktore uz ma rok na brusku, ale nerastie, nepribudli nove, tak som neriesila. Cca 1x sa nam stalo, ze po kupeli sa zvacsil na pluzgier a, tu som zbystrila a odfotila, a po dalsom kupeli bol tusim 2x cerveny okolo toho. Po dalsich s auz nestalo nic. Este ho tam ma, ale zda sa mi, ze je mensie, ale hovorim si, uz ked sme tu, opytam sa. Ona sa pozrela, a hovori, mamina zoberieme krv, pojdete na ocne vysetrenie a na usg brucha. 🫨 Ze je to mastocytoza, chvala Bohu najjemnejsia forma. Ja som sa neatihla ani opytat, co to je. Ked som zadala do googlu, skoro som odpadla. Strasne malo relevantnych informacii je o nom, pisu vacsinou iba o dospelackom alebo uz o celotelovom. Nemate niektora s tym skusenost? Ja sa asi zblaznim do tych vysetreni.

Tolko chvala Bohu. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Velmi sa modlim, aby cim skor zmizol. Pri zlej a systemovej formw hrozi aj anafylakticky sok, pretoze tieto fliaciky vyplavuju histamin do tela a ked uz je na orhanoch, tak vo velkom mnostve.
Pri tejto nie, ze to je iba solidarna.
Ale aj tak som vystrasena. Co ak? Teraz slesovat naco reaguje, naco nie. Rok som nevedela, co to je, anic som si nevsimla nove, zeby reagoval. Na teplo reaguje jeho chrbat, vzniknu cervene flaky, ale aj zmiznu do 2 hodin.