Kraniostenóza - koronárny šev zrastený
Mile mamicky, prosim mate neiktora dietatko co ma kraniostenozu diagnostikovanu ? Konkretne koronarny šev zrastený....chcela by som sa poradit, porozpravat o tom ake mate skusenosti. Dakujem pekne za kazdu reakciu
@martinkatinka dobry den prajem dakujem za vasu reakciu,
prosim kolko mal mesiacov ked bol operovany?
a mal Vas syncek nejake prolemy bud pred operaciou alebo po operacii?
dcerka ma uz 11 mes. cize ta ,,miernejsia endoskopicka operacia,, uz nie je mozna lebo ta vraj je pre deti len do 6 mes., cize by musela podstupit druhy typ operacie, ktora je velmi narocna - velke straty krvi, mozna transfuzia, velke opuchy po operacii...
Nemame ziadne problemy uz s tym je tak od narodenia, ma vlastne len lahku deformaciu v tvaricke....znepokojena som ale z toho ze do buducnosti by mohla (ale nemusi) mat vraj problem s vyvojom - nar. rec, problem s papanim, dychanim, zrakom...
ale to asi ziadny lekar nevie s istotou povedat ...
dakujem Vam za Vas cas a info
ahojko je tu skupina kraniosynostoza pridaj sa a pozri spatne moje info podstupili sme operaciu drzim palceky
@mamka1312 aj nam robili otvorenu operaciu mali sme cez rok. presne kvoli tomu sme to riesili nam sa nedovieralo ocko a deformita hlavicky bola vyrazna. najvacsi problem bol ze zacinala chodit a po operacii som sa ju bala pustat aby nepadala, inak vsetko prebehlo ok. neboj sa operacie drobec to bral uzasne lahko, ano mali sme opuch, dostala transfuziu... ale nasa je predcasniatko s viacerymi dg. takze sa neboj rizika, ono to vyzera hrozne ale 2 tyzden po operacii mala fungovala ako by jej nic nebolo. ja som mala vacsi strach z toho ako ona bolesti 👍

Moj syn bol pred 11 rokmi operovany v BB, mal zrasteny sagitalny sev. Odvtedy su uz vsak ine metody operacie, velmi to islo vpred.