icon

Kŕče v bruchu pred stolicou

magnolia454
2. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Je normálne, ak pred skoro každou stolicou mam silne kŕče v bruchu? Tak ani nie úplne tvrdú, ani nie hnackovu stolicu? Proste, príde kŕč, musím sa ísť vyprázdniť a je dobre. Môže to byť HIT alebo laktozova intolerancia?

regsy
2. máj 2025

@magnolia454 Môže a nemusí, závisí od viacerých faktorov, čo ješ, kedy ješ a koľko ješ.

nynia
2. máj 2025

Mne to robi laktozova intolerancia.

magnolia454
autor
2. máj 2025
@regsy

@magnolia454 Môže a nemusí, závisí od viacerých faktorov, čo ješ, kedy ješ a koľko ješ.

@regsy no, žijem veľmi rýchlym životom. Praca, jem tak 1-2× denne. Ale teda väčšinou asi také rýchle občerstvenie, fastfood. A teda väčšinou na vecer, a vtedy by som zjedla vsetko

rozculena
2. máj 2025
@magnolia454

@regsy no, žijem veľmi rýchlym životom. Praca, jem tak 1-2× denne. Ale teda väčšinou asi také rýchle občerstvenie, fastfood. A teda väčšinou na vecer, a vtedy by som zjedla vsetko

@magnolia454 uprav svoj životný štýl,kým nie je neskoro

moonlight1210
2. máj 2025

Davas svojej traviacej sustave teda zabrat. Ani sa necuduj, ako sa ti “odmenuje”.

Radsej skus urobit nieco s tym, aby si jedla pravidelne a normalne jedlo. Najst si cas. Navarit si trebars dopredu vyvazene zdrave jedlo, na dva-tri dni do krabiciek (nech uz mas teda hotove porcie, ktore potom len ohrejes, ked uz sa tak cez den ponahlas).
Je to dolezite.

Dodrbane travenie sa nie vzdy upravi na lusknutie, ked konecne zacne normalne jest. Kludne ti to moze davat “vyzrat” aj polroka, aj viac. Hoci uz davno budes skusat jest pravidelne a normalne.

K tomu sa moze pridat pokazena plet, vypadavanie vlasov, smradlavy dych, aj ked si zuby umyvas perfektne a dalsie chutovky (aj nervoveho povodu).

Tak s tym nezartuj. Potom budes hasit dvadsat poziarov naraz.

laurika999
2. máj 2025

@magnolia454 Tvoja tráviaca sústava Ti začala dávať najavo, že s fastfoodom nesúhlasí.
Ak ak jedálniček nezmeníš, začnú Ti to dávať najavo aj iné orgány.

regsy
2. máj 2025
@magnolia454

@magnolia454 Vieš, veľa ľudí dnes žije rýchlym životom. A čo z toho? Je práca, peniaze dôležitejšie ako vlastné zdravie? Určite nie. Treba si nájsť čas aj na jedlo v kľude aspoň 3x do dňa, radšej niečo doma navariť a obmedziť fastfood. Raňajky priorita, nabijú energiou, obed striedmy a večera už len ľahká. 😉

balerina2025
2. máj 2025

@magnolia454 muz to ma a ma Laktozovu Intoleranciu