icon

Kŕče a studené nohy: Aké vyšetrenia absolvovať?

10. dec 2023

Dobrý večer. Píšem v mene mojej známej, ktorá má už 3roky zdravotné problémy- studené nohy, až také, že má v nohách kŕče, brnenie, nepomáhaju papuče, ponožky, stále nohami “mrví”, aby si ich zohriala. Má 60+, pobehala veľa doktorov- obvodný, hematológia, cievne, neurológia, neviem čo ešte všetko, ale nikde jej nevedia poradiť. Už sa to dostalo do takého štádia, že ju poslali na psychiatriu, ale ona tvrdí, že nemá žiadne stresy. Dostala ale nejaké antidepresíva, žiaľ aj po dlhšom užívaní žiadna zmena. Potom jej povedali, že je už “stará” má sa s tým zmieriť. Má problém aj so spánkom- nevie večer zaspať. Skúšala rôzne vitamíny, tabletky, čaje, zázvor, deky, tinktúry…. Nič nezaberá. Viete, keď to počúvate stále, ako jej nevedia zistiť príčinu a ako ju to trápi, navyše schudla (teraz má 55kg- pôvodne 65kg), už hľadám možné príčiny aj takto na internete. Ak aj nemala stresy, minimálne ich už teraz z tohto celého má. Viete nejaké nápady, čo to môže byť, aké vyšetrenie ešte absolvovať… mne to príde, že jej zlé prekrvuje nohy, ale to jej snáď zisťovali na cievnom… nikde žiadne riešenie. Aj by šla na nejaké podrobné vyšetrenie, ale kam? Nemá problém za to aj zaplatiť, len nech jej pomôžu.

daniela2202
10. dec 2023

A takto chodím ja s mojim známym po všetkých doktoroch, a nikto mu nevie pomôcť, jeho bolia strašne nohy

noami12
10. dec 2023

Toto iste ma môj tatko, jemu ale zistili auneryzmu aorty ktorá mu tlači na nejaký nerv. Tiež také brnenie v nohách a studené nohy.

autor
10. dec 2023

Och…čo sú toto za choroby, keď si s nimi ani doktori nevedia radi…

autor
10. dec 2023

@noami12 a kde mu na to prišli? Keby aspoň vieme, kam má ísť, aké vyšetrenie si pýtať…

noami12
10. dec 2023

On bol na ct chrbtice a tam to "náhodné zistili"

lucks6
11. dec 2023

moja mamina mala presne toto iste, neustale krce, nepokojne nohy a na vysetreniach samozrejme nezistili nic. ale potom jej znama odporucila Devenal a ten jej nakoniec pomohol.

autor
11. dec 2023

@lucks6 a po akej dobe zacala citit vysledky? Viem ze znama skusat uzivat kadeco ale zatial bez vysledkov. Ale poviem jej o tom. Dakujem

noami12
11. dec 2023

@lucks6 nemala to náhodou syndrom nepokojnych noh ? Lebo ten mam aj ja. Mne na to zaberá magnezium. Ale to co autorka opisuje to nebude syndróm nepokojnych noh keď ma aj pocit chladu a brnenie

autor
14. dec 2023

Veru, ten syndrom nepokojnych noh teta nema, to jej uz dako zistovali.