Krčná chrbtica a závraty

dada1996
20. feb 2025

Ahojte, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Nemám výlučne bolesť krčnej chrbtice skôr veľkú stuhnutosť , začala som mať závraty, obcas bolesť hlavy akoby migrény … mali ste to aj vy? Na vracanie mi nie je chvalabohu

vandica
20. feb 2025

@dada1996 jasné, mám to už dlhodobo. Musím už ale denne cvičiť cviky čo mám od fyzio. Ráno sa budím celá stuhnuta, takže musím sa precvičiť aj cez bolesť, a počas dňa tiež. Mala by som 5krat za deň, ale som rada ak to dám 3krat. Aj napriek cvikom sa však necítim ako napríklad 10rokov dozadu 😀 každý deň sa zobudim, že ma bolí alebo mám zaseknute niečo iné.
Tie závraty máš z tej stuhnutosti. Zajdi na fyzio, pomôžu.

lucka27391
20. feb 2025

@dada1996 ahojky, áno mala som keď som mala 24… dlho som sa s tým trápila, mala som silné závraty, chodila som k lekárom. Dávali mi lieky, ale nepomohlo. Už ma posielali k psychiatrovi, že to je psychického charakteru. Nakoniec mi pomohla pravidelná fyzioterapia 2x týždenne - cvikly, manuálne terapie a tak trochu aj naprávanie. Síce to bolo drahé, ale lepšie ako lieky. Mala som blokády krčnej chrbtice, čo mi na neurológii nezistili nechápem prečo. A pomáha aj magnezium dlhodobo, ale zase nie veľa, lebo znižuje tlak.

lucka27391
20. feb 2025

@dada1996 a ešte guajacuran pomáha na uvoľnenie svalstva. Ale fyzio treba skúsiť 100%. Len treba nájsť dobrého fyzioterapeuta 😅 odkiaľ si?

dada1996
autor
20. feb 2025

No rehabilitácie mám od marca čiže uvidím čo ďalej bude a tiež mám 24 😅 momentálne som na liekoch , lebo fakt mi už bolo blbo zo závratov 😒

lubkovaandrejka
20. feb 2025

@lucka27391 Ahoj,vies poradit dobreho fyzioterapeuta v Ba? 🙂 ja mam uz zopar odskúšaných, akurat jedna bola fakt dobra a ta sa prestahovala :/

lucka27391
20. feb 2025

@lubkovaandrejka Ambio v Petržalke, konkrétne Matej. Sú drahí, ale radšej tam raz za čas ako viackrát niekde, kde to nestojí za to…

lubkovaandrejka
20. feb 2025

@lucka27391 vidis,jeden znamy mojho otca mi tiez odporucal nejakého Mateja z Petrzalky,ale kontakt mi este nedal. Mozno to je aj ten isty :D vdaka. Idem pozrieť

lucka27391
20. feb 2025

@lubkovaandrejka no tak to bude možno on 😅 fakt odporúčam