Krčové žily - skúsenosti s diagnostikou a operáciou

dekoracia11
12. apr 2016

Ahojte,
chcem poprosiť o rady a tipy - potrebujem operáciu žíl - z estetického hľadiska na lýtkach z vonkajšej strany. a okolo členkov fialkové žilky. Nie je to bolestivé, nič ma nebolí ani vo vnútri, len holé nohy v lete u mňa neexistujú.
Našla som kontakt na NR - Medicalcenter alebo Dr. Výrostko v Handlovej. V NR som už objednaná na konzultáciu.
Poprosím o referencie na obe pracoviská (a spôsob zákroku) a ak ste dievčatá po zákroku - aká je tam doba zhojenia - upozornili ma, že tam môžu vzniknúť pigmentové fľaky.
Veľmi pekne ďakujem.

bonaqa2013
12. apr 2016

tak na toto som zvedavá aj ja. minule som bola u lekára ukázala som mu nohy a ten mi chcel rovno vypísať lístok na chirurgiu. skoro som omdlela....vraj je to jednodňová chir. v Žiline. Odporúčil mi aj pani, ktorá tam bola - chystám sa za ňou, potom napíšem....
inak tiež ma nič nebolí, len to vyzerá hrozne....

cinnamon111
12. apr 2016

Ja iden na tento zakrok 2.5. 2016, do Ziliny, tak potom budem vediet. Mam uz spravene vysetrenie, stoji to cele 150 eur, po hodine sa ide domov, za 10 dni sa vyberaju stehy.

bonaqa2013
12. apr 2016

@cinnamon111 prosím kde tam v Za ideš? Na polikliniku Vlčince? A bude to v celkovej anestéze?

dekoracia11
autor
12. apr 2016

@cinnamon111
len 150 € - v NR 330,- - ale to 150 € jedna noha či obe ?

mima4
12. apr 2016

@cinnamon111
@bonaqa2013

dievčatá, a musí sa to vyberat len chirurgicky?

teraz mozno trepem, ale mám pocit, ze som cítala niekde, ze sa ako keby pustí do zili nejaká injekcia, ktorá ich "zlikviduje"... alebo aj laserom.. viete niečo o tom?

katka2678
12. apr 2016

Ja som operovaná na obe nohy v Handlovej u doktora Výrostka laserom.Vtedy mal ale ambulanciu v Žiari nad Hronom,bolo to v roku 2008 a 2009.Vyšlo ma to na 270e jedna noha.Ležala som tam dokopy 3 dni,jeden deň som prišla,druhý ma operovali a na tretí som išla domov.Doma som bola zhruba týždeň a išla som do práce.Samozrejme modriny po vpichoch sa vstrebávali aj pol roka,preto je dobré robiť to na jeseň,zimu,pokiaľ sa nenosia kraťase a sukne.Ale moja skúsenosť je taká,že sa mi na jednej nohe urobila znova a práve uvažujem,že v zime pôjdem znova,ale teraz chcem vyskúšať klasickú operáciu,či to náhodou nebude mať lepší efekt,lebo predsa len tam sa vyberie celá žila.

dekoracia11
autor
12. apr 2016

@katka2678
fakt až pol roka ?
to čo bolo za vpichy ?

dekoracia11
autor
12. apr 2016

baby ja som teraz volala do Handlovej Dr, Výrostko - pracuje v nemocnici - je to súkromná ambulancia a že vyšetrenie 1 € - to je možné

martina_to
12. apr 2016

Ahojte, mne operovali pred 4 a pol rokom jednu nohu laserovo, v Bojniciach na jednodňovej chirurgii, mala som i cca 10 malých rezov - do centimetra, kde mi okrem prechodu laserom hlavnou žilou vybrali žilky pomimo tej hlavne žily, neplatila som nič, preplácala to poisťovňa, obe nohy naraz nerobili, mne bolo i tak odporúčané operovať iba tú jednu - chlopňa na žile sa neuzatvárala dostatočne, mne nohy puchli v lete a od kolien dole ich mám ozaj nepekné - samá popraskaná žilka, na vzhľad mám horšiu druhú nohu než tú čo mi operovali, odporučili mi riešiť sklerotizáciu, tú chcem konečne poriešiť tento rok .... čo sa týka Bojníc, maximálna spokojnosť, áno, zostanú asi pol roka, možno aj dlhšie akokeby modriny po dĺžke hlavnej žily, ale už dávno to nie je ani poznať .... do Bojníc som prišla skoro ráno, urobili predoperačné vyšetrenia, v ten deň bola operácia a na druhý deň som šla domov 😉

bonaqa2013
12. apr 2016

tu na Mk je skupina čo sa zaoberá touto problematikou - možno by sme sa tam dočítali viac...Ak už nezanikla...

cinnamon111
12. apr 2016

Odpoviem vam takto centralne, hadam si tam kazda najde co potrebuje. Idem na Vlčince, do pol. ŽILPO. 150 eur, je cena za jednu nohu. Mne idu robiť jdnu. Ale pokiaĺ viem, obidve naraz nespravia. Je to lokalna anesteza, nie celkova - umrtvia len tu nohu a jedna sa o laserovu metodu. Ak som spravne pochopila lekara, tak oni mi na zaklade sona, ktore mi rano urobia , uvidia ako mam zilu v nohe ulozenu, ako ide a ake ma poskodenia. Na zaklade toho mi pokreslia nohu presne ako vedie zila a napichnu mi jednotlive miesta, cez ktore mi laserom tu zilu rozpalia a nasledne vztiahnu, to znamena ze mas na nohe viac malych ran, ktore budu aj zašite jednym_dvoma stehmi. Po hodine od zakroku sa ide domov. Na druhy den mam prevaz a na 10 den sa vyberaju stehy. Po 2.5. Sa mi pripomente a popisem uz celkovu operaciu a vsetko okolo toho.

bonaqa2013
12. apr 2016

@cinnamon111 ďakujem idem sa prihlásiť aj ja....