Kŕčové žily v malej panve
Ahojte, chcem sa opýtať na skúsenosti a prípadné rady - v piatok som bola u lekárky na kontrole a spomenula som jej pravidelné bolesti úplne dole v panve pri menštruácii a aj pri ovulácii, je to dosť bolestivé. Lekárka mi ultrazvukom zistila kŕčové žily, viacero a dosť veľkých v oblasti malej panvy (zvnútra), že sa to vytvorí niekedy v tehotenstve.
Máte niektorá s tým skúsenosť? Lekárka mi povedala, že riešiť sa to nedá, odporúčila mi vyskúšať tabletky Detralex, ale neručí či pomôžu... čo poradíte? Čo pomohlo vám? Vďaka za každú radu...
@demografka a ako si zistila, ze mas dnu krcove zily? To ti gyndo zistil na prehliadke?
@tehula ja osobne mam varixy na nohach, aj v rozkroku a tiez mam vnutorne okolo maternice (tie mi zistil gynekolog pri usg, ale vraj nemam ich az take hrozne 😝 ) tie v rozkroku som mala najhorsie pocas prveho tehotenstva, navreli mi tam cca v 4. mesiaci a boli hrozne (aj boleli az do porodu). po porode sa mi to vobec nevratili do normalu ako tebe az po sklerotizacii to bolo ako tak v poriadku, bolelo ma to len pocas menstruacia a po sexe. pri druhom tehotenstve mi nabehli takmer okamzite (tiez podla vyjadrenia gyn. hrozne) a boleli az do porodu. ja som si ich zatlacala, vtedy sa mi nachvilu ulavilo... doma som chodila s rukou medzi nohami 😀
tiez som sa bala hrozne prveho porodu... ci sa mi ti tam nepotrha a tak... v mysli mi nabiehali katastroficke scenare, ze vykrvacam 😒 ale zvladla som to 😎 ked porodnik uvidel moj rozkrok, vobec ho nenapadlo nastrihavat.... nastastie, porodila som prirodzene bey nastrihu, nebola som vobec potrhana. a druhy porod bol tiez taky bey nastrihu a poraneni. jedna gynekologicka mi hovoria, ze ked su tam tie krcove zili, koza je viac elasticka a nepotrha sa pri porode
@zubrienka1 mna nastrihaval pri oboch. Ja som nebola schopna vytlacit dieta. Pri prvom som tam varixy nemala len taky opuch trosku, ale museli mi pomoct nastrihom, lebo zvazovali aj klieste. Pri druhom som sa pytala sama na nastrih, lebo som akosi tusila, ze to bez neho nepojde. To som zas mala dost velke babo a zle mu hlava rotovala, skusali to bez nastrihu, no neslo. Ale chvala bohu, ziadne vykrvacanie sa nekonalo. Inak tiez hrozne bolesti, ze mi pomahalo lahnut si, alebo si drzat rozkrok 😅
No zvedava som, co este bude po preventivke, na ktoru pojdem vlastne rok od porodu
@tehula no ja som mala teraz prevenciu a spomenula som svojej lekarke (velmi dobra a pozorna), ze ma spodok dost boli, tak dala dve moznosti a jedna z nich tie zily... tak mi urobila utz a tak ich potvrdila, mam ich dnu dost a fajne ako sa vyjadrila 😀
@zubrienka1
no a musim povedat, ze ma to cele dole teda dost boli, dnes to bolo zle, az teraz pomaly citim zlepsenie, ani panadol nejako nezlepsil, ono taka ta bolest pominie, ale ten neprijemny pocit vo vnutri ostane... len dufam, ze sa to nezhorsi... a aj mne to robi problemy pri sexe, takze to naozaj musim riesit nejako, len ako...
@tehula @zubrienka1 @anika11 bola som po case opat na cievnom a tam mi na tie vnutorne zily odporucal detralex, ale nie nejako dlhodobo, ale len ked mam bolesti... inac odkedy kojim maleho len rano a vecer tak mi bolesti doslova ustali, co je zaujimave a tesi ma...
ahojte rada poslem za symbolicku cenu 1 mamicke ktora uziva lieky detralex.mne ich uz netreba a je mi ich luto vratit do lekarne ak sa niekomu zidu kludne mi napiste.budem rada.mam aj magneziove tabletky chybaju asi tri ks od vrchu.z detralexu chyba 6ks.
Ahoj. Chcem sa opýtať krcove žili v malej panve mi zistila lekárka v 20 rokoch deti som ešte nemala. Môžem čakať že ked ich budem mat tak po pôrode sa mi tie neznesitelne bolesti ešte zhorsia?
ahojte 🙂 ja by som sa chcela spytat na ten MOBIVENAL simple... uzivam ho tyzden a pol a zda sa mi, ze mam zily vyraznejsie, proste ich vidno viac ako predtym 😢 ...moze mi to robit mobivenal? zacala som ho brat kvoli hemeroidom, ale aj na nohe mam uz asi 2 krcove zily 😢 a to mam len 22 rokov a ani maminka este nie som 😢 ak pouzivate mobivenal, tak vidno zlepsenie co sa tyka vyzoru? ci len vas to menej boli s nim? dakujem krasne 🙂
ahojte mamicky....po druhom porode som stale behalapo lekaroch koli comu ma stale boli podbrusko a mavam krce.kedze vysetrenia vytery sono bolov poriadku objednali ma dg lpg.Tam zistili ze mam varixy na lavom vajecniku pravy bol v poriadku a trosku na maternici...no za vyse pol roka uz ich vidno aj cez ultrazvuk aj na pravej strane ktora bola predtym zdrava...v podstate uz celu panvu mam taku...dr povedali ze s tym to sa neda nic robit.detralex asi moc nepomoze nakolko toto nie su klasicke krcov zili ake sa robia na nohach.No uvazujem nad dietatkom.mate skusenost tehotenstvo pri zilach ? ako to dopadlo? ako ste sa citili? a potom stav ci sa nezhorsil...nakolko jedina moznost vyliecenia je dat si vstko prec ale to este nechcem.dakujem vam
@demografka ja mam presne toto iste
@pipinulkaa a mne tyzden dozadu diagnostikovali problem s chlopnou ☹ ze zapal zily a opuchy noh su prejavom... nie som nadsena, aj ked som rada, preco som v takom stave... aj ma napadlo, ci nahodou aj tie krcove s tym nieco nemaju, lebo hned sa lekar pytal na cievne...
ahojte baby chcem sa opytat pred 2 rokmi mi zistili pri cisaraku ze mam krcove zily na maternici dost som krvacala dostala som i transfuziu ale chcem sa opytat je mozne alebo teda je nejaky suvis s krcovymi zilami na maternici a srdieckom ? mam AV bloky zistene iba v noci no niekedy ako napr i dnes mi tak neprevidelne bilo srdiecko kazdy pol rok chodim na kontrolu ku kardiologicke vysledky su dobre dufam ze i teraz budu o par dni by uz mali byt ...dakujem za odpoved 🙂 @pipinulka @demografka @zuzi0911 @faith91 @makana
Mne ich zistili az teraz ked som zmenila doktora kokos 8rokov som nevedela co mi je.osdtranit sa to vraj uplne neda je to dozivotne.ja som mala kopu liekov.cipkov vsetko bolo len docasne.cakam este na vysledky.mne osporucil jedine po liekoch laparoskopiu cez pupok
ako vam pomaha ten detralex to sa musi dlhodobo či už natrvalo uživat?nakolko by som nerada ostala na liekoch 😒
no tak pišem ako som slubila,vysledky mam všetky dobre aj z vyteru aj z krvi,nic mi nedal začala som pit žensky čaj s alchemilkou,pohankovy a žihlavovy a striedam to,celkom to pomaha ale nieje to furt ono,už asi ani nebude:(
Dobry den,chcem sa spytat...Pri sekcii som zacala silno krvacat,lekar mi povedal ze som krvacala z varixov,kde bolo krvacanie silne a nebezpecne...no podarilo sa zastavit,viete mi povedat teda vysvetlit ako je mozne ze ich nebolo b,a ze pocas tehotenstva som nemala ziadne problemy?A este jedna otazka, mozem ocakavat nejake problemy do buducna?
@tehula uz si to davno pisala, ale spytam sa. Riesili to nejako pri porode? Ja som v 34+0 a od vcera mam presne take priznaky ako ty. Dnes som trochu pochodila tak mi ide frnda odpadnut od bolesti. Presne to mam take navrete. K lekarovi idem az za 20 dni do porodnice už takze neviem ci staci to Potom povedat?
@jasmika ahoj. Neriesili, dokonca aj nastrih sa dal spravit. Po porode to odpuchlo a vratilo sa do normalu. Ale nedavno som zas mala problemy pri ovulacii, uplne mi bobor opuchal a bolesti som mala bodave. Dlho ma to opakovane pri ovule trapilo aj ma v tom case vyrazne nalievalo a opuchali mi nohy a brucho. Ale davam si pravidelne lanove semeno a je to lepsie
Ahoj dievčatá, bolesťami trpím od kedy som dostala prvú mrchu. Po druhom pôrode som myslela, že umriem. Mám kŕčové žili v maternici, čo som sa dozvedela až po veľmi veľa rokoch len tak mimochodom a mne pomáha HAK.
HAK - viem, že nie je moc vhodná, ale bez nej mi celkom zblbne cyklus a bolesti sú neznesiteľné. Neberiem ju ako liečbu varixov, to so mnou nikto neriešil (dokonca som čítala, že sa to v tomto prípade ani neodporúča), ale pri jej užívaní si tie bolesti v podstate ani nevšímam. Inak asi to máme v rodine, okrem toho sa mi robia veľmi často modriny a praskajú cievky.
Ahojte babi,som rada ze sa nieco dozviem co ma trapi..... Od svojej ginekologicky som sa nedozvedela nic pretoze je nervozna na vsetko co sa jej spitam a hned ma odbije zo slovami,ze ericka neprehanaj.... Som tyzden po laparoskopii a tam mi zistili,ze mam krcove zily malej panve ale ze sa stim neda nic robit to mi povedal primar,ze to ma vela zien a ze to nic zavazne nieje,len mna to dost obmedzuje boli ma to stale ci mam menzes ci nie ☹ Nevedela som ze su na to nejake lieky ,som rada ze som sa dozvedela nieco vac od vas.Trapila bala by som sa ze preco ma stale boli na lavej strane pod bruskom...takze co mi odporucate detralex alebo mobivenal..... Prosim vam mate niekto skusenosti ze po operacii lapar. Krvacam tyzden teraz berem na zastavenie krvacania Norethisteron Zentiva toto je stvrty den co ich uzivam a stale tak trosku krvacam a mam pichanie posve a bolesti brucha.Teraz neviem ze ci tie bolesti su normalne po operacii alebo to nieje poriadku,mozne je ze som slaba aj stoho ze som dost krvi stratila,ale moja gin.vravi ze to nic nieje ze tak neviem..... A aj pred operaciou som mala posve take pichave bolestive tlaky... Mozte mi prosim poradit a podelit sa o svoje skusenosti budem.Za kazdu radu Dakujem 🙂

@estherka73 @anika11 @zubrienka1 baby dakujem za info, veru aj mna to boli len pri mrche a pri ovulacii, takze ja nepotrebujem riesit estetiku ale bolest... a ked hovorite o Mobivenale, tak skusim asi najprv ten, ked vravite same, ze je lepsi... akurat mi zacala mrcha, mam v sebe panadol a ked skonci zacnem brat tie lieky a dalsi cyklus uvidim co a ako...
@tehula tak to mas teda ine skusenosti... ja osobne riesim len vnutorne, mam ich dnu, neviem ani presne ci na maternici alebo okolo, ale skor okolo, lebo ma boli spodok, doslova okolo konecnika...
tam asi chirurgicke riesenie neprichadza do uvahy...