icon

Krížny kolenný väz

petko127372929
1. dec 2022

Ahojte všetci,chcem sa vás opytat mal niekto krížny kolenný väz roztrhnutý? Lebo ja to mám zo športovania bol som dnes u ortopéda povedal mi že mám vytvorenú bakerovu cystu čoje dost zle videl že mám opuchnuté koleno skusil mi odtiaľ vybrať vodu a nebolo tam nic takže zbytočne ma tam pichal.Teraz mám čakať čo povie doktor a ak povie že môžem ísť tak idem hneď.Nejaké rady mám sa toho báť?Po operácii nebudem asi vediet ani chodit že?a keď noha ostane opuchnuta mám prist znovu tam a pichnúť mi nejakú latku ale aj tak to koleno skúste mi napisat či sa mám toho bat dakujem

Strana
z2
elenkaba
11. aug 2025
@dena883

@zanetakovacsova čiže operáciu odporúčate tiež váham ci dat alebo nedať spraviť každý tvrdí že bez nej nebude koleno v normálnom stave uz nikdy ....viete si s odstupom času kvoknut ci dopnut uplne nohu?

@dena883 operaciu urcite odporucam, kolena je stabilne, mozem si cupnut aj dopnut uplne nohu, len to chcelo cas a rehabilitovat

dena883
11. aug 2025
@elenkaba

@dena883 zavisi na povahe prace, ja som bola ani nie tyzden PN, potom som pracovala z domu, kedze sa to v mojej praci da, a po 6tyzdnoch som sla do prace, ale chodim do prace autom, mam sedavu kancelarsku pracu, ked som potrebovala vylozit nohu, alebo nieco podobne, tak nebol problem. Keby som mala ale tazku fyzicku pracu, tak urcite PN aj 3mesiace. Velmi dolezita je rehabilitacia, ho mi urcite velmi pomohlo.

@elenkaba ďakujem veľmi pekne v septembri mam termín no tak snáď som sa rozhodla správne ze si to dám spraviť

dena883
11. aug 2025
@elenkaba

@dena883 zavisi na povahe prace, ja som bola ani nie tyzden PN, potom som pracovala z domu, kedze sa to v mojej praci da, a po 6tyzdnoch som sla do prace, ale chodim do prace autom, mam sedavu kancelarsku pracu, ked som potrebovala vylozit nohu, alebo nieco podobne, tak nebol problem. Keby som mala ale tazku fyzicku pracu, tak urcite PN aj 3mesiace. Velmi dolezita je rehabilitacia, ho mi urcite velmi pomohlo.

@elenkaba ďakujem

ester1307
15. aug 2025
@dena883

@ester1307 dobrý deň chcem sa spýtať ako dlho ste po operácii bol na PN a kedy ste začal normálne fungovať po ako čase? Ďakujem

@dena883 dobrý deň prajem. Na PN som bola presne 2 mesiace ale už tie posledné 2 týždne druhého mesiaca som fungovala normálne. Vedela som chodiť 🤣 určite nie utekat ale nerobilo mi problém kráčať a presúvať sa z miesta na miesto. Barle som nosila cca 2,5 týždňa. Teraz som od operácie 5 mesiac a zvládam bicykel, rýchlu chôdzu, aj chôdzu po schodoch. Dole schodami sa mi ide ešte ťažšie a bežať som neskusala to sa odporúča až po 6 mesiacoch.

dena883
15. aug 2025
@ester1307

@dena883 dobrý deň prajem. Na PN som bola presne 2 mesiace ale už tie posledné 2 týždne druhého mesiaca som fungovala normálne. Vedela som chodiť 🤣 určite nie utekat ale nerobilo mi problém kráčať a presúvať sa z miesta na miesto. Barle som nosila cca 2,5 týždňa. Teraz som od operácie 5 mesiac a zvládam bicykel, rýchlu chôdzu, aj chôdzu po schodoch. Dole schodami sa mi ide ešte ťažšie a bežať som neskusala to sa odporúča až po 6 mesiacoch.

@ester1307 ďakujem veľmi pekne za odpoveď snáď dudem na to rovnako dobre 🥰

ester1307
13. okt 2025

Ahojte, mám 7 mesiacov po operacii ACL a zo zadnej strany pravého kolena skor z pravej strany (viac smerom do vonku) pocitujem holesť zaroveň mam ppcit ze neviem uplne vystrieť nohu… nechapem co sa mohlp stat lebo som uz bola na tom relativne dobre len som posledne mesiace podcenovala cvicenie lebo nestíham popri práci…. Nie som si vedomá, ze by som sa zranila zacalo to boliet len tak z nicoho nic navise mam ppcit, ze je koleno cele take slabé a drevené proste… nemate skusenost s bolestou za kolenom aj po takychto mesiacoch od operacie?

Nemala by som po 7 mesiacoch nepocitovat uz ziadnu bolesť? 😭🥲

Strana
z2