icon

Krvácanie z konečníka pri stolici

ewelyn_14
24. feb 2017

Ahoj žienky,

prosím Vás, pred pol rokom som rodila, vtedy som mala kratko problem zo stolicou ale to som pripisovala porodu, prešlo to.

Ale teraz, dva dni mám pri velkej potrebe bolesti, a okolo stolice dost krvy. V pondelok pojdem k dr, ale aj tak by som bola rada ak by ste mi povedali čo si o tom myslíte,prípadne či s tým máte nejaké skúsanosti.

Ďakujem Vám
Evka

ellca123
24. feb 2017

pravdepodobne hemoroidy,vtedy sa uziva detralex a treba ist na chirurgiu
/u nas sa tomu venuje lekarka len vo vo stvrtok,treba zistit/

-su aj ine dovody pre krvacanie ,
tak treba ist

ewelyn_14
autor
24. feb 2017

@ellca123 ja si praveže nemyslim že sú to hemeroidy, lebo pri nich som mala max par kvapiek krvy na toaletnom papiery, a toto je dost krvy ..

simca06022011
24. feb 2017

Prevdepodobne hemoroidy. Treba ist k prakticke, ona ta posle na chirurgiu alebo gastro a vysetria ta. Pravdepodobne daju najskor nejaku mast a cipky ak je to ono a ak nepomoze budu riesit dalej. U nas vacsiou pomozu tieto veci hned pri akutnych problemoch. Treba vlakninu doplnit, aby si nemala tvrdu stolicu, dostatocne pit atd.. lebo ti to bude drazdit. Niektori ludia nemozu napr. ani stiplave jest :D

meusicka
24. feb 2017

@ewelyn_14 ked su hemoroidy vacsie, tak moze byt tej krvy viac. daj sa vysetrit, inac u mojho manzela to tiez zacinalo, ale co ja mozem odporucat, je biolampa a tou sa nahrievat, prenika do tkaniva a pekne to lieci. s hemoroidmi je to zail tak, ze ak´j ked lahnes pod skalpel, oepracia nic neriesi, lebo casom sa to vrati a o tom, ze sa moze narusit funkcia zvieraca a v buducnosti ma clovek problem s udrzanim stolice ani nehovoriac. ked sa ti potvrdi, ze mas hemoroidy, urcite by som volila najprv aletrnativnu liecbu a skalpel ako posledna moznost.

biolampu mame odskusanu. pomaha

ellca123
24. feb 2017

@ewelyn_14
najdi si tu temu na diskusii

su to vnutorne hemoroidy,riesia sa chirurgicky

lenockaaaaaa
24. feb 2017

moze to byt aj kolitida. je to zapal konecnika. moze to byt aj krvacajuci polyp. je potrebne zajst ku svojmu obvodnemu lekarovi. ten ta pravdepodobne posle na gastroentrologiu. netreba sa bat ani to preehliadnut.

lenockaaaaaa
24. feb 2017

ak budes potrebovať poradit mozes napisat aj internu postu

ewelyn_14
autor
24. feb 2017

dakujem, ide o to ze mna nic neboli v bruchu izaj len ten zvierac okolo konecnika

libawet
24. feb 2017

@ewelyn_14 môže to byť aj roztrhnutie konečníka, ak máš tvrdú stolicu. Pomáha to na masť FAKTU, je veľmi účinná. Problém tvrdá stolica - treba upraviť stravu, viac vlákniny.

trubajerichova
24. feb 2017

@ewelyn_14 Ahoj, tak ja som mávala krv na toaletnom pred pôrodom, a po ňom to mám trochu horšie (ale pripisujem to skôr zlej životospráve, málo pijem ...a asi sa aj nesprávne stravujem).

Bolesť okolo zvierača znamená, že máš v ňom asi kŕč... ten spôsobí napätie pri veľkej, zvierač sa poriadne neuvoľní a stolica ak je dosť tuhá tak môže narobiť na zvierači a aj vo vnútri trhlinky, prípadne aj väčšiu trhlinu ktorú nemôžeš vidieť lebo je vo vnútri...

Tento problém sa pri každej ďalšej zápche u mňa pravidelne vracia...

Podľa mňa sú tri možnosti riešenia problému:
1. ísť ku doktorovi (túto možnosť som ešte neskúšala ale už ma to láme tam zájsť aj keď to bude asi nepríjemné)
2. upraviť stravu a pitný režim (výsledkom má byť stolica , ktorá nedráždi konečník)
3. dané miesto zvlhčovať a to aj vo vnútri aby sa nevytvorili ďalšie trhliny/ poranenia spôsobené stolicou

Ignorovanie tohto stavu môže priviesť aj ku akútnej trhline konečníka.
Chronické trhliny sú malé a nebýva na toalentom moc krvi. Ak je tam krvi viac poškodenie je asi väčšie.
Dúfam, že som Ti pomohla.

trubajerichova
24. feb 2017

@ewelyn_14
ak máš však hemeroidy alebo sklony k nim ...tak to budú zrejme krvácať ony...
ľudia ktorí majú sklon ku trhlinám zväčša nemajú problémy s hemeroidmi a naopak...
ale ak tu je niekto čo má oboje nech sa prihlási...

halit13
24. feb 2017

trhlinky na zvierači konečníka, bude ti to dlhšie krvácať, ale nie je to nič nebezpečné, aj keď jasnej krvi je na stolici, resp. vo WC viac. Dá sa chirurgicky, uplne jednoduchým zakrokom uvoľniť - zvierač a je po probleme.

evko
17. nov 2017

Ahojte
Som 6ty den po ostraneni hemoroidu v lokalke -laser ...doktorPro ...a mam strasne bolesti.....je to normalne?
Som zufala...denne si musim davat minim. 3x Novalgin....bolesti take ze revem nahlas....mate niekto skusenosti?
Museli mi odstranit 1 uzol chirurg.laserom....mala som ho strombotizovany a priserne bolel...