icon

Kto má panický strach z očkovania proti tetanu?

dida1234
29. jún 2022

Ahojte, viem že je to blbá otázka ale je tu niekdo kdo má tiež panicky strach s očkovania proti tetanu,? Viem že som to už mala keď som bola mladšia teraz mám 30 a viem ze prešiel čas a treba ísť len sa veľmi bojím ani nie toho v pichu ale toto že mi to dajú a potom tá látka mi pôjde do tela a ja budem rozmýšľať ci mi to nemôže niečo spôsobiť a podobné a mám s toho obrovský strach ale sa aj bojím toho ze co keď nepôjdem a nieco sa mi stane jajjaj trpím aj uzskostami a liečila som sa ale už jak tak v pohode len strach mi ostal..,je tu niekdo kdo Jena tom podobne? Ďakujem krásne za odpoveď

ariannazara
29. jún 2022

Ja? Nemám pichnute ani neplánujem, už má volala asi 3 krát nešla som 🤯🤣

dida1234
autor
29. jún 2022

@ariannazara a prečo? Tiež kvôli strachu?? Jaa tam musím ísť pre zdravotný preukaz aaa v septembri preventívna aa viem zee to spomenie 😂😂😂 aaa to že ani sa nedá prejsť lebo môj prešiel a hneď mu to dali pri prvej prehliadke 🙈🙈🙈🙈

kachita
29. jún 2022

@dida1234 ja som na tom rovnako, aj s dg uzkost aj strach z tetanovky. Bola som na preockovani cca 8 r dozadu a nikdy viac! Ten kasel, co som po tom chytila, sa tahal 8 mesiacov, zufala som bola, nic nepomahalo. Az potom som zistila, ze tetanove ockovanie je spojene s ockovanim proti ciernemu kaslu. Tato mojaskusenost dost nastrbila moju doveru v ockovanie, predtym som to neriesila, bola to samozrejmost. Teraz viem, ze nemusi to mat len pozitivny efekt.

66simonka66
29. jún 2022

Aj ja sa veľmi bojím očkovania, teda nežiadúcich účinkov. Na preventívke mi doktor povedal že ma treba preočkovať, veľmi som sa bála a sledovala sa, ale našťastie sa nič nestalo. Aj manžela preočkovali lebo mal úraz a tiež v poriadku bez nežiadúcich účinkov.

irusa
30. jún 2022

Momentálne je taká očkovacia látka,že necitis nič...nie ako kedysi...

luccija
30. jún 2022

@dida1234 ked mas takyto strach tak v pohode nie si🙂ja som mala prevenciu a doktorka mi povedala, ze nikoho nenuti, ak sa mi stane uraz, tak mi ju pichnu tak ci tak.Takze to mas vyriesene a nestresuj

luccija
30. jún 2022

@dida1234 nikto nemohol tvojho priatela ockovat bez suhlasu.Ved mam usta a poviem..nie, nechcem sa ockovat.

tayla
30. jún 2022

@luccija keď sa ti stane úraz a pichnú ti ju, tak ti je na 2 veci 🤭😂🤣

tomikejt
30. jún 2022

@dida1234 ja som bola pred mesiacom na očkovani, tiež som šla po zdravotny preukaz. Nemala som žiadne nežiaduce účinky.

judar
30. jún 2022

To ockovanie proti tetanovke sposobuje ze sa rana zvacsi, nahnisa a zostane to okolie istu dobu zapalene a koza okolo vpichu natrvalo divne zvrasnena? Ci to nieco ine?

ankare
30. jún 2022

@dida1234 nedaj si to pichnúť a hotovo.

hviezdickazuzka
30. jún 2022

@di
@dida1234 Ako každá vakcína aj táto má svoje (nie malé) riziká. Existujú štúdie (rakúsky lekár Dr. Loibner), ktoré zisitli, že proti tetanu nie je možné nadobudnúť trvalú imunitu očkovaním. Teda z toho vyplýva viac rizík ako benefitov. Každý lekársky úkon si vyžaduje informovaný súhlas, teda hľadajte si najprv informácie. https://rizikaockovania.sk/hovorme-o-vede-58-10...

luccija
30. jún 2022

@tayla preco?ja sa v tom nevyznam, ale ked som mala autonehodu tiez mi ju pichali a moja obvodna je taka natural zena a povedala, ze nikoho nenuti, ze, ak by sa nieco stalo tak ci tak mi ju pichnu.
Inak nerozumiem tejto hysterii kvoli ocko, ak by som nebola tesne po Covide dam si ju pichnut

dada0902
30. jún 2022

Moja mama bola minule leto mala modrinu ako blazon vo februári ostala paralizovana nemohla sa hýbať skončila v nemocnici zisťovali s čoho to mohlo byt liečili ju chvalabohu zabrala liečba a vraj to mala z tohto očkovania tvrdenie lekárov nie moje podotýkam!!! ešte teraz je na rehabke v kovacovej kamoška bola pred týždňom vravela ze tam skoro odpadla a ze týždeň sa cítila na prt

ysseba
30. jún 2022

@dida1234 Hlavne by si mala asi navštíviť aj iného odborníka. Bojíš sa, že sa ti niečo stane keď budeš zaočkovaná. Bojíš sa, že sa ti niečo stane keď nebudeš zaočkovaná. Chápem, že niekto sa bojí očkovania, má to logicky odôvodnené a je ochotný prijať následky neočkovania. A opačne. Ale ty? Ty sa bojíš tak či tak, takže to nie je problém v očkovaní, ale v psychike.... Nepoteším ťa. Asi sa budeš musieť dať zaočkovať, pretože potrebuješ zdravotný preukaz. Takže ak nechceš meniť prácu a celé odvetvie, tak sa tomu asi nevyhneš. Inak Ibalgin sa nebojíš užiť?

manzanillaa
30. jún 2022

@dida1234 ja sa zas paradoxne bojim ockovania ako takého, strach z ihiel,krvy. Obarila somsi stehno,začalo mi to hnisat,hneď mi Dr kázala kúpiť tetanovku, a dat si pichnúť,ze môžem dostať otravu krvy,tak som šla a pohoda,nič mi nebolo

darkswan
30. jún 2022

ani som nevedela, ze som bola zaockovana, 0 nic...sledujes takto aj co sa tyka zlozenia vsetko ostatne co davas do tela, robis rozbor vody atd?

endzi83
30. jún 2022

@dida1234 nemusis sa davat ockovat, ja som toho roku mala preventivku u obvodnej aj zdravotny preukaz a vobec ockovanie nespominala. A to uz davno spominala, ze uz je cas na tetanovku. Som jej povedala ze dakujem ale ze si neprosim ked budem mat uraz a budem to potrebovat tak to v nemocnici dostanem tak ci tak. Takze nemusis si davat ked mas obavy, chapem tvoju uzkost tiez som si tym presla a obcas sa este ukaze. Drzim palce, aby si bola silna a ustala to v to, v com veris. Nemusis nic, ak len Ty sama nechces.

radkaradix
30. jún 2022

dnes som si sla k Dr len po jedno tlacivko, nebola som tam roky rokuce, naposledy este na strednej.. medzitym sa Dr. v tej ambulancii uz 3x zmenila :D a tak sa dnes rozhodli, ze mi spravia preventivku a pichnu tetanovku :D to mas tak, ked ides k Dr len po jedno tlacivko..

beronsche
30. jún 2022

@manzanillaa ja len, ze tetanus a otrava krvi nie je to iste... Tetanovka by mala zabranit prepuknutiu tetanu, na nic ine prirodzene nefunguje..

jeennyv
30. jún 2022

@dida1234 nedavam si tiez mam 30 som za to, ze ked sa daco stane ti pichnu tetanovku..nejdem za to, ze jednak zle reagujem na lieky ocko atd a jefnak kamoske vysla po ocko proti tetanu skareda hrca, uzlina, no bolo to..nakoniec to zmizlo, no dr povedala, ze uz ju nikdy nezaockuje

drahomirrra
30. jún 2022

Aj ja som bola hrdinka, kym som nemala taky uraz, ze hotovo. Hned som na nu prasila. A som tu a nic mi nie je. Vsetko mozne by som poodmietala, ale protitetanovku nie.

mirka468
26. máj 2024

Banujete očkovanie na tetanus či ste mali dakto po očkovaní dáke zdravotne problémy