icon

Kto pociťuje nedostatok súkromia v záhrade?

25. júl 2024

Ahojte,bývame v dome,kde z každej strany záhrady je stále niekto,oproti obchod s krčmou,ľudia sedia vonku,vedľa prefajňamame murovanýy to a kde tu kovanie,cez ktoré vidno,jasne,tiež.

Strana
z2
pralinka25
25. júl 2024

no tak to mas stastie ze nebyvas v byte a nemas ludi hned cez stenu.
takto jedine na samotu u lesa. ale myslis ze je realne na teba niekto zvedavy?

liusa82
25. júl 2024

jedine nejaké vysoké múry z každej strany.Inak sa asi nedá.Ale ved ste hádam vedeli kam idete bývať a ako to tam vyzerá.Ja už len z dôvôdu kde je krčma,tak tam by som nešla

autor
26. júl 2024

@liusa82 žiaľ dostávali to až neskor

autor
26. júl 2024

@pralinka25 nuž,neviem,ale mne to vadí

oli18
26. júl 2024

A na kupalisku mas tiez sukromie? My tak mame z dvoch stran od susedov, z tretej od ulice. Vobec mi to nevadi. Uz sa neopalujem, takze ani v plavkach nechodim. Neviem, co by mi malo vadit. Ze pijem kavu, ci grilujem a oni to vidia? Nevadi mi.

autor
26. júl 2024

@oli18 To máš fajn,ja som iný typ

oli18
26. júl 2024

Nastav si to v hlave, ale pistav murovane oplotenie. Ja aj keby som mala 2m plot, aj tak by nieco videli, lebo mame poschodove domy a videli by z okna na poschodi.

0silvia0
26. júl 2024

Ved si to zariad tak, aby ste mali sukromie. Zivy plot, plachta na plot, novy plot atd

cacianka
26. júl 2024

Prepáč, ale to potrebuje odborníka ...

zuzubb007
26. júl 2024

No mne by to išlo na nervy, nasad z každej strany vysoké ciprusteky a budeš mať pokoj, ja mám tuje z oboch strán maju 2,5 metra a nikdo nevidí ani ja nepotrebujem susedov vidieť 🤣, akože krčma to by som nepredychala, je možnosť aj vysokého plotu

darina77
26. júl 2024

Aj mne to veľmi vadí, preto by som si v živote nekúpila pozemok alebo dom vedľa poschodoveho. Natiahni si na plot takú zelenú plachtu , možno to pomôže

tamta
26. júl 2024

Fuha, nechápem tie hejtujuce vysmievajuce sa komentáre. Ked tomu nerozumejú, nemusia všetko komentovať 🙃
Ja ti plne rozumiem. Riešenie je iba dorobiť vyšší živý plot, budete tam mat krásne zelene a trochu súkromia.
Krčmu zial nepremiestnis ale s koncom leta terasy skončia, tak to mozno bude lepšie..
Ano,samozrejme nikto z nich ta asi zámerne neocumuje a kazdemu si ukradnutá, to však neznamená, ze nemozes opravnene pociťovať nedostatok a stratu sukromia...

katica06
26. júl 2024

Prekrytie kovanej brány nejakým plechom by bola asi veľká haluz, však. U nás sa bežne staršie brány plechom. Ja mám drevený plot a drevené bránu, ale zato vysadenú zeleň ešte aj na altánku rolety smerom od ulice. Kedysi to bol buxus, teraz vtači zob, magnólie, zlatý dážď, vinič. Ale ja mám in6ch ,, susedov,, ako ty. Za plotom mám cintorín a vedľa kostol. Vďaka zelene chodím aj v plavkách

koniarova
26. júl 2024

Odsťahuj sa.

belllinka
26. júl 2024

Ja som taká istá, tiež mi to vadí. Nemôžeš tam nasadiť stromy, už väčšie a niečo ťahavé na plot?

autor
26. júl 2024

Ďakujem,ešte sa opýtam,aj keď boli tu také témy,no čo píšete,že máte zeleň.Mám 4 tuje začal ich napädať krasoň(JZ Slovensko).Tak niečo iné zelené by som skúsila tie ciprušteky,vtačí zob alebo čo.Myslíte,že by mi poradili aj v záhradníctve,ako na to a čo by bolo vhodné?Kde ste kupovali vy?

simona20201309
26. júl 2024

Ak ti nevadia veveričky, chod bývať do lesa, alebo pod les. Budeš mať súkromia až až. Kolegyňa tak urobila. Najbližší dom je 30min cesty autom.

fairyy
26. júl 2024

urcite ti poradia v zahradnictve a ked sa ti nic z toho nebude pacit stale je to moznost plachty - su aj pekne vyzerajuce ....ja som.napriklad dala vysoke kvetinace a do nich vysoku okrasnu travu rastie to samo, vody to.chce malo a nevidno cez to nic ...u mna ide ale o docasny stav, plot sa bude prerabat

autor
26. júl 2024

@fairyy Vďaka,poradím sa v Tom záhradníctve😊

timilv
26. júl 2024

@autorka my sme teraz vyberali dávali preč tuje, cyprušteky ževraj tiež napadá krasoň. Rovnako napadne borievky, kryptomérie,... My máme asi 40% drevín na dvore ktorým to reálne hrozí, ale zatiaľ sú na prvom mieste ževraj stále tuje. Nám poradili dať vavrínovec alebo vtáčí zob. Aj z mirabeliek ľudia ževraj robia živé ploty, ale to sa nám vôbec nehodilo. Videla som živý plot z neopadavej magnólie, závisí to od Teba koľko si ochotná investovať
Máme inak na časti dvora živý plot z červienky a tá je nádherná.
A k škodcom, my sme asi polroka vyberali alternatívu za tuje 😂 v podstate všetko má nejakého škodcu, všetko budeš na 99% striekať proti škodcom. Raď sa hlavne v dôveryhodnom záhradkarstve. Sú záhradkarstva, ktoré Ti stále bez hanby ponúknu aj tuje. Alebo je pár skupín na Facebooku kde sú ľudia čo sa reálne vyznajú, my sme sa tiež aj tam radili

autor
26. júl 2024

@timilv ďakujem😊

gabsisi
26. júl 2024

Napríklad vavrinovec rastie rýchlo a je stálo zelený. Nám za tri roky narástol na 3 metre. Cervienka je na tom podobne. Je to tvoj dvor tvoje súkromie. Úplne ťa chápem 🙂

mk1111111111
26. júl 2024

My kombinacia brectan s pavinicom priamo na plote do vysky cca 3m a pred nim vavrinovec. Je to po cely rok zelene. Vavrinovec sme sadili minuly rok, uz 2xzastrihovali a ma cez 2m vysku a vytvoril nepriehladny porast, teda vlastne plny zeleny plot.

autor
26. júl 2024

@mk1111111111 ďakujem 😊

pralinka25
26. júl 2024

no my mame teda kolom dokola plny plot. zo zadu mame skolu a skolsky dvor. a dvoch susedov. cez cestu mala bytovk. ale zijeme v centre mesta a pocitala som s tymto vsetkym.
ale ine som chcela. moznosti je viacero ako zabranit pohladom ale zvuku nezabranis.
to je o nadstaveni. tvojom. moja mama je taka. mne napriklad maloco vadi.
moja kamoska je taka tiez ze jej vadia tieto veci a vyriesila to po svojom. odstahovala sa na lazy. doslova. ma muza deti a ziju si uplne na samote u lesa. ale oni maju taky styl zivota a su spokojni. ja by som to zas neprezila. sme rozni ludia ale mozno by fakt bolo riesenim odstahovat sa a mozno ani nie doslova na lazy ale na pokojnejsie miesto.

ahhola
26. júl 2024

Neviem kolko metrov mas od domu k brane, od brany k ceste, od cesty ku krcme... Ja by som tam nabuchala brectan, pavinic, nech mam opticko- hlukovo- dymovu barieru cim skor. 🌿🌿🌿Nastrihas na vychadzke, das zakorenit, supnes do zeme.

autor
26. júl 2024

@ahhola ďakujem 😊 pozisťujem

autor
26. júl 2024

@pralinka sťahovať sa teraz nechcem(Nie je vhodný čas z rôznych dôvodov) Ale je to tiež cesta,určite,vďaka.😊

caroline_
26. júl 2024

mame to tiez tak,dom nie je nas,nechodim do zahrady..

autor
26. júl 2024

@caroline_ čo Ti poviem,ja tiež obmedzene

Strana
z2