Kto mi vie vysvetliť výsledky z EKG Holtera?
Su tie pauzy velmi nebezpecne? Dakujem 💓
@eikenella stalo sa to pri spanku
pauza je nezavazna, dovod na arytmologicku ambulanciu je aky? srdova frekvencia 149 ci pauza
Ten tychly tep asi..tych 149 bolo ked som si poobede trochu zdriemla..nemohlo to byt ventilovanie stresu? Inak takyto tep mavam len v noci alebo nad ranom..
Treba vyhodnotit ekg krivku pocas zachytenej arytmie.v zavere popisu ju doktorka nehodnoti slovne, takze sa k tomu neda objektivne vyjadrit
@eikenella tak tomu tiez nerozumiem…asi iny zaver z toho nevyhodnotila..musim to asi dat kardiologicke lebo holter mi robila internistka
urcite kardiolog si to vyhodnoti komplexne, aj si pozrie vytlacene stripy z ekg.
@eikenella skoda ze mi nepovedala vysledok lebo takto to bude utrpenie to cakanie..ked neviem co mi je
no, zial v tom odfotenom zavere tam dokopy nic nie je. chyba slovne zhodnotenie vysokych pulzov, co bolo na ekg stripoch. pauza je nezavazna. mate nejake caste obtazujuce busenia srdca?
@eikenella teraz sa to trochu ukludnilo ale dvakrat som musela volat zachranku..proste ziadne ine priznaky iba v noci som sa zobudila na neskutocne rychly tep..to muselo byt hadam aj okolo 170 ale bola som uplne mimo..cela som sa triasla, tma pred ocami, divim sa, ze som si dokazala zavolat sanitku a neodpadnut pri tom..po ich prichode sa mi pulz znizil na 140 😓 mam cerstvych 25 a vraj ziadnu chorobu mat nemozem..no prekonala som nedavno kovid a tak si to spajam s tym
Ale vsimla som si, ze aj cez den mam pulz okolo 80 a ked idem rychlou chodzou tak aj do 140, pricom mi potom nechce klesnut a mam aj 4 hodiny v kuse medzi 90 a 100..pritom sa snazim sportovat a nie som ani obezna
pri tych 170 moze byt arytmia, aj mladi mavaju urcite typy. vacsina je nezavazna z hladiska prognozy, ale pre pacienta obtazujuca a vycerpavajuca. kazdopadne doporucenie na arytmologicku ambulanciu mate, tam vam vysvetlia dalsi postup. vsetko zalezi od ekg kriviek, ktore boli zaznamenane.
@eikenella Ďakujem veľmi pekne za rady
@dreamss budem sa snazit..hadam sa to uz nezopakuje..dakujem ☺️
Môže to byť aj tetania po covide. Mne to teraz diagnostikovali. Tiež s pulsom mam problémy. Dokonca mi z krvi zistili, že mám úplne malo minerálov v tele. Väčšinou ma to trápi v noci. 3x koli tomu som skončila na urgente

nie, nie su. treba hodnotit aj v kontexte, aky rytmus tej pauze predchadzal. netreba sa nad tymto stresovat