Kto prekonal Covid-19 a má teraz Omikron?
Ahojte, prosim, poznate pripady ze prekonal covid napr v nov a teraz chytil znova omikron?
@annm81 tak ešte raz 🙂
Máš pocit, ze si urobila plus pre spoločnosť, z môjho pohľadu si skôr podľa strachu alebo davu...nepáči sa mi ako ockovani robia s neocko nepriateľov štátu, musllim, ze som celkom zodpovedná, testujú ma pravidelne, keď sa cítim, že niesu ôk, otestujem sa sama, ani vtedy nikoho nezatazujem🙂
Ďalšia vec, ver ci nie, sú ľudia ktorí to nedostali a qni nedostanu, nezijem na lazoch, pracujem s ľuďmi, bežné sa stretávam, mali to moje deti a muž....
Myslím, že tie výhody pre očkovaných sú smiešne, žiadne testovacie, blízki su nakazeni nemajú karantenu.....nakaqziq ďalej a ďalej a to zatazuje tento stat
Ale hej pomohl si spoločnosti .....😁
To vo bolo správne uvidíme o pár rokov 🙂 ak vobec
@slniecko_12 Po prvé,ja sa pravidelne testujem (nežijem na SK). Po druhé máme omnoho nižšiu šancu byť infekční a teda nakazíme štatisticky menší počet ludi. Ak sa nakazíme, máme omnoho menšiu šancu, že budeme vyžadovať pomoc v nemocnici.
@annm81 aha...no my sme asi vynimka aj moji kolegovia atd, ze sme sa nakazili prave od 97 percent zaockovanych v nasom okoli, a to nevravim, ze mali tazky priebeh aj oni 🤷♀️
@slniecko_12 😁😁😁
@deniskaapetko9 radsej uz nekomentujem dalej, lebo by ma nahlasili za sirenie hoaxov, ako inak 🙄😁
@deniskaapetko9 Že sa niekto očkoval kvôli strachu alebo davu je len tvoj dojem. Možno vychádzajúci z toho, že sama máš iracionálne dôvody neočkovať sa? Ja sa zásadne riadim faktami a logikou - a ak fakty nie sú úplne jednoznačné, pracujem s pravdepodobnosťami.
Tvoja veta "ver, či never" je vlastne krásna ukážka dojmógie. Zatiaľ sa nevie, či preukázateľne existuje nejaká podmienka, ktorá dáva niektorým ľuďom imunitu a aká konkrétne podmienka to je - ale áno, skúma sa to.
@annm81 moje rozhodnutie je racionálne
Iracionálne je keď sa niekto ockujeuje kvoli cestovaniu na dovolenku alebo nákupy a pod.
Nechytaj ma prosím za slovíčka.
Kľudne sa riad faktami aj keď myslím,že už v tvojom úvodnom príspevku je vidieť, že pracuješ skôr s ,,pravdepodobnostou"
@deniskaapetko9 A s čím iným mám podľa teba v danej situácii pracovať? Celá táto situácia nie je binárny problém s riešením nula alebo jedna, takže nič logickejšie ako pravdepodobnosti nemáme.
@tayla Týmto skvelým logickým argumentom podloženým faktami si ma úplne tromfla!
@annm81 pracuj s faktami, ak nejaké máš, čo žial ako vidíme nemáš.
Pravdepodobnosť ma nezaujíma, prepac 🙂
Vieš v mojom okolí neumrel mne nikto blízky na kovid, teda pardon klamala by som, jedna pani od nás vek 85 neocko, u nej chyba nehovorím, asi by ešte žila....
Ale poznám d och mladých 40, ktorí umreli po očkovaní a ďalších ( moja mama) ktorá má veľké problémy po očkovaní
To ale neznamená, že.budwm teraz.vnucovat ľuďom,že je to zle.......každý nech epvi ako chces
Mozno by si to mala brat aj ty tak, byt očkovaná ale neobtazovat ľud so svojimi pseudo pravdepodobnostami 🙂
Končím 😁
@deniskaapetko9 ja rovnako. V decembri mali manžel a 3 deti + mama, ktorá býva s nami. Ja stane negat. Teraz v januári mal zase syn covid, ja nie. Protilátky nemám, očko nie som a zlatý klinec robím na covidovom oddelení
@kacena177 spriaznena duša

@deniskaapetko9 "pracuj s faktami,... Pravdepodobnosť ma nezaujíma". Áno, asi nemáme ďalej o čom diskutovať, keďže nemáš ani tušenia aké nástroje a postupy sa pri riešení pandémie používajú.
@annm81 no to ani ty
@deniskaapetko9 Rozhodne sú medzi mojimi a tvojimi znalosťami o matematickej štatistike, počítačovom modelovaní a dynamických systémoch zásadne rozdiely.
@tayla Kto, kde, čo?
@annm81 to sú, ale to neznamená, že máš pravdu

@deniskaapetko9 Samozrejme to neznamená, že ja mám pravdu. Možno ju máš ty
Ale pravdepodobnosť, že som pravde bližšie ako ty je rádovo omnoho vyššia... I keď teba pravdepodobnosti nezaujímajú.
Prvy kovid 2/2021a teraz omikron ale taky stylom ze 1 den nadcha - takze pohodka
1x november 2021 priebeh stredne tazky a 2x februar 2022 priebeh lahky az ziadny . Som neocko

@annm81 pocuj, ako vy znizujete napor na nemocnice? ved mate covid ako ostatni ludia s tym rozdielom ze sa nemusite testovat a chodite si kade tade..aka je to ochrana? neni to sebectvo trosku?