Kto prekonal posledný mesiac Covid?
Je tu niekto taky kto prekonal covid posledný mesiac? Aké ste mali príznaky? Veľa sa hovorí o delte že je horšia ako boli ostatné tak som dosť zvedavá
@marfikchov dcerina kamaratka mala pozitivne pcr 3 mesiace ( a mozno viac), potrebovala pcr na prilet na ostrovy a musela sa dat testovat, potom ju poslali na antigen a bol negativny a mohla letiet. Ak ma niekto potvrdeny covid v aprili, a v juli zacne kaslat a ma teplotu, ide na pcr a je pozitivny ( este od toho aprila), takze je dost mozne, ze ma len nejake prechladnutie. Ale nikto nam nic nezaruci na 100%
My sme tiež prekonali covid ja som to chytila v práci týždeň a pol som chodila nakazenia mala som bolesti hlavy len hrozne asi 2 až 3 týždne inak nič Syn mal teplotu a afty ale prežili sme 🙂 išla som potom na odber protilátok a nemala som nič ale myslím si ze tak dokonale nevedia odobrať protilátky a myslím ze každý kto prekonal covid Musi mat nejaké Latky v sebe v bunkovej imunite
@katulienkax no ved mali horucky chlapci a kasel , co su hlavne priznaky delta variantu, takze samozrejme ze isli
@dollyzv s priebehom vyska protilatok vobec nesuvisi. vobec. neraz to bolo potvrdene vedcami, virologmi, imunologmi. moja 12 rocna dcera bola bezpriznakova a mala max hodnotu protilatok, aku labak dokaze namerat. teraz, po vyse polroku jej klesli uplne zabedbatelne.
@katulienkax a teda vsetci by mali ist, synovec mal dobru obvodacku, hned to odhadla a poslala ho, vsetci z tabora boli z jedneho mesta, takze oni boli vsetci potom aj testovani, co sa citili zle, ale netusim, ci aj ti, co nemali priznaky ....vsetkych nikdy neodhalia, to je jasne
a tie moje tvrdky, na to som ja expert 🙂, boze hanba mi
@matkahelka to som nevedela teda..naposledy som mala info že protilátky sú vyššie pri ťažšom priebehu 🤔🤔 toto je zo stránky nemocnice info..
@dollyzv neviem, co je to za stranku. ale sam krcmery to nie raz, ani nie dvakrat zopakoval. my sme boli cela rodina bez priznakov a vsetci mame aj po vyse polroku slusne protilatky, dcera mala 40 dni po covide az nemeratelne vysoke. skvelym prikladom tejto teorie je rodina Banasovcov. skus pogooglit. o nich bol aj clanok. Stary Banas bol na plucnej ventilacii s tazkym zapalom pluc, jeho zena bola bezpriznakova. ona mala rovnako ako moja dcera, protilatky v max vyske ake labak nameria, on mal len okolo 50 tusim.
@matkahelka stránka nemocnica Brezno 🤷 nuž,bohvie čo ten covid s nami ešte porobi...
@mon1806 delta je nakazliva jak svina
Sef mojho muza dosiel do prace v piatok s nadchou muz uz v nedelu priznaky malatnost pondelok horucky dva dni a nakoniec strata cuchu a chuti
Ja uz som mala priznaky hned dva dni po nom ale len bolest hrdla malatnost taka bolest hrdla ze angina je dost slaba
Ochorela aj moja mama a svokra po 5dnoch sa az dostavili priznaky aj ked sme muza hned izolovsli a svokor je negativny
Pritom svokrovci boli s mojim muzom v case ked nemal ziadne priznaky a svokra ochorela aj tak
@showgirl100 a môžem sa opýtať, ste v rodine ockovani? Samozrejme, nemusíš odpovedat. Každopádne, je fajn, že ste to všetci zvládli... Aj keď predpokladám, že to nebolo nič ľahké...
Podľa mňa aj britská bola taka infekcna možno trošku menej ale myslím ze každý kto len prišiel do styku s niekym nakazeným a bol sním dlhšie sa nakazil, ja som v robote ani neviem od koho a zrazu sme vyšli z 18 až 11 pozitívny a kamoškin muž je kuriér a menil si len po službe s pozitívnym dodávku ani nebol sním v kontakte nič a predtým kolega co bol nakazený celú vydenzifikoval nechal vetrať všetko aj ten kamoškin muž keď išiel ešte raz všetko dezinfikoval prostriedkami z nemocnice podotýkam a aj tak sa nakazil a aj celú rodinu hneď
@sovica https://sevilla.abc.es/provincia/sevi-covid-sev...
tu sa najnovsie pise o osmich mrtvych, aj ked pred tyzdñom pisali o vyssich cislach, mozno to zmenili kvoli tomu, ze ti ludia su uz vyssieho veku a mali nejaku pridruzenu chorobu, ktovie
@mon1806 ja mám zas úplne inú skúsenosť. V práci sa nám na oddelení premielala korona od zimy + celú jar a "len" cca polovica ľudí sa nakazila. Ale aj to väčšinou nie v práci, ale mimo nej. Mne sa zatiaľ napríklad vyhla, a to som sedela s tromi pozitívnymi pri stole (neboli pozitivne naraz). A len v dvoch z týchto rodín sa nakazili všetci členovia. Inak väčšinou tak, že dvaja ano-dvaja nie, prípadne doma nenakazili nikoho a to sa žiadna kolegyňa doma neizolovala.
@mon1806 po prve, odkial vies, ze si ty alebo ten kurier mali britsku mutaciu? a po druhe, ani zdaleka nie je pravda, ze bola taka infekcna, pretoze my sme si covidom presli cela siroka rodina a znami okolo nas a nikto sa doma neizoloval, ludia doma bez rusok spolu jedli, spali a mame viacero pripadov v rodine ci u znamych, kde bol nakazeny len 1 clen v domacnosti, zvysok sa nenakazil. moj muz bol 2x v dlhom styku s pozitivnym bez ruska a tiez sa nenakazil, az neskor sa nakazil pri nakupe v kauflande.
@matkahelka co taky výrazný ton? 😃😃😃 Ja len dedukujem a nakazený boli teraz v marci kde predstavovala britská mutácia 100 percent v každom 😃 ja som to len napísala ze ešte nevieme vôbec ako sa bude správať delta to zistíme podľa mňa až december január a potom o rok v september bude možno ešte horšia nejaka gama delta plus vírus stále bude mutovat je to proste vírus
@mon1806 vyrazny ton? vobec. britska mutacia nebola 100%-na, moja otazka bola preto, ze sme covid mali a zistovala som, aky typ mame, ale vzorky sa sekventuju anonymne, cize nebolo mozne to zistit. presne som predpokladala, ze aj ty si len domyslas.
budem sa opakovat, ale ty zijes v takej panike a takom strachu, ze to ti uskodi viac ako 4 covidy 😃 kazdy lekar ti povie, ze pri akomkolvek ochoreni je prvorada psychika a ty by si mala zapracovat v prvom rade na nej. lebo ty si presne ten pripad, ktory i keby mal 5 vakcin v sebe, stale bude v strese a strachu a to je velmi zle. duplom, ak si tehotna. nepisem to v zlom, ani ziadnym vyraznym tonom, ale mala by si v prvom rade riesit prave ten strach, ktorym zijes.
@matkahelka ja už som raz taka bohužiaľ 🙂 a covid som mala a strach som nemala
@nika23t nie sme ockovaní
Nas doktor nam to neodporuca, zijeme vo svajciarsku
Ja uz mam dobojovane po 4dnoch nic ale post covid unava pretrvava no a mama so svokrou este bojuju tak uvidime
@showgirl100 och... Tak držím palce, nech ste co najskôr všetci v poriadku...
@nika23t dakujem pekne aj vam a celej rodine len zdravie prajem

@mon1806 sice som neprekonala ani nikto v mojom okolí, (iba v 2 vlne svokrovci, kmotor, kolegovia z prace, ale kazdy to mal ,,v pohode,, odlezali a bolo) ale v jednej nemenovanej nemocnici za cele tieto mesiace, ked ludia pendluju hore dole, obmedzenia ziadne ... boli hospitalizovaní len 3 pacienti a vsetci len priznakovo viac menen ako nachladení ....ale uz su instrukcie z hora, ze do 18.sep. musi nemocnica zradit na novo kovidove oddelenie ... tak asi mozme ocakavat zas naval pacientov a hlavne tu hru s cislami 🙈🙈🙈🙈